![]() |
Sayın mavincan bitkiniz bir Gasteria türü.
|
Teşekkürler selenn.:)
|
1 Eklenti(ler)
Yoldan bulduğum(balkondan kırılıp düşmüş) çeliğimi sukulente benzettim. Kalanşo gibi etli yaprakları var. Annem yedi kardeş dedi ama muhtemelen yerel bir ad.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. mehtap051,
Bence bırakın biraz daha büyüsünler. Gözle zor gözükecek kadar miniklerse saksıya almanız esnasında çok kırılgan olduklarından zarar görme ihtimali çok yüksek. Nemli ortamda biraz büyüttükten sonra uygun boyutlu bir saksıya aktarırsanız bence daha iyi olur. |
1 Eklenti(ler)
Bu sukulentin adı nedr?
|
Merhaba
Bitkiniz çok sevimli bir sukulent türü. İsmi latince Portulacaria afra variegata. |
Alıntı:
Pardon sevgili zeynepdincer; cevap verdiğini farketmedim.Ama fotoğraf çok net olmamakla birlikte bana yeşim gibi geldi. Bende de var çünkü. |
Teşekkürler zeynepdincer.k ve kardelen .Daha önce bonzai olarak satın aldığım yaprakları koyu yeşil ,dalları yukarıya uzayan bir çeşidi vardı. Yaprakları önce buruştu sonra kurudu. Bende ona benzettim ama emin olamadım.
|
Alıntı:
Sayın optimus ben siteye yeni üye oldum bu nedenle mesajınızı yeni okudum. Çiçeğinizin latince adını bilmiyorum ama halk arasında tavşan kulağı deniyor. Çok uzun yıllardır baktığım bir çiçek. Fazla suyu sevmez normal sulamanız lazım. Fazla su verirseniz çürür. Güneş ışığını sever ama çok aşırı güneş altına koymayın. Onu yakmayacak şekilde güneş alması gerekiyor. İyi baktığınız zaman yanlarından yavrular çıkacaktır. İsterseniz onları ayırıp başka saksılarda çoğaltabilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Bu sukulentin adı nedir?
sedum sieboldii zeynepdincer.k |
merhaba acil yardım
3 Eklenti(ler)
ACİL YARDIM
aşagıda gönderdiğim diğer kaktüs için yardım istiyorum arkadslar boyu 3.29 metre eni 1.81 cm dir yakından çekebildiğim kadar çektim. Nenem 1961 yılında ekmiş bahçeye devasal oldu. her sokaktan geçen durup bakıyor hatta turisler fotoğrafını çekti dün.yardımcı olun cinsi ve ismi ne bu kaktüsün dikeni yok fakat içindeki sıvısı hastanelik ediyor babam bukamaya kalktı yüzüne sıvısı aktık 2 gün hastanede kaldı............ |
Sayın stapelia öncelikle babanıza geçmiş olsun. Evet sıvıları zehirli bu bitkilerin.
Türü Euphorbia tirucalli diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Teşekkürler.
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar birer sukulent türü olarak tahmin ettiğim bu bitkilerin cinsleri konusunda bilgi sahibi olan varmı?
İlk ikisini 10 yıl kadar önce İzmir botanik bahçesinden almıştım.O zamandan bu zamana kadar epey yıprandı,yenilendi,yıprandı.Toprağa düşen her parçası yeni bir kök veriyor sanırım. Son ikisinede,yıllardır annem balkonunda bakıyor.Birkaç yorum öncesinde bir arkadaşımız benzerini yayınlayıp bilgi istemiş,orada yazana göre Crassula lycopodioides'e epey benzettim.Bununda cinsi Crassula lycopodioides'mıdır? |
Sayın timecatzz, fotolarınız yüklenince hangi bitki olduğunu görebileceğiz. Selamlar
|
Resimlerdeki bir hatayı düzeltip,tekrar ekledim efendim.
|
Adromischus cooperii
|
Diğeri de Crassula lycopodioides sanırım.
|
1 Eklenti(ler)
Yüksek rakımlı çorak bir dağdan kopardım..
|
Sayın selis,
keşke kopartmasaydınız. Ne olduğunu dahi bilmediğiniz bir bitkinin bakım isteklerini de bilmeden doğadan toplamanız doğru değil. Kaldı ki forum olarak doğal yaşamdan bu şekilde bitki toplamalarını hiç de tasfip etmiyoruz. Kanunen de suç teşkil edebilir. Yüksek rakkım diyorsunuz. Bakacağınız yerin de yüksek rakkımda olmadığını düşünürsek yazık olmuş. Resmedin yeter. |
praecox verdiğiniz bilgiler için sağ olun.. Doğaya karşı kimin ne kadar duyarlı olduğunu asla bilemezsiniz..
|
sevgili selis çok güzel görünüyor. umarım sağlıkla büyütürsünüz.
|
Alıntı:
yükseklerde-dağlarda en çok sempervivum ve sedum türleri mevcut. Ayrıca zaman zaman türler için kullandığım bir siteyi tavsiye ederim. www.sedumphotos.net selam ve sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Zeynepdincer.k insanın 20-25 çeşit sukulenti olunca bu site işine yarıyor teşekkürler. :))
|
Sevgili Güngör Salman one güzellik öyle.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
*** arkadaşlar. bu resimdek kaktüslerin isimleri konusunda yardım riça ediyorum.
öyle benzer ve farklı adlar varki anlatamam yardımçı olursanız sevinirim nr olarak ***. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025