![]() |
2 Eklenti(ler)
Crassula perforata
selenn Arkadaşlar resimlerde görülen bu sukulentin adı nedir acaba?? |
Sukulentimin adı ne?
2 Eklenti(ler)
|
Pachyphytum compactum bu :)
|
Değil Sayın İklimsiz, google araştırmamdaki gördüğüm fotolar, benim bitkiye benzemiyor.
Benim foto da net değil, zor tabi teşhis, cep telefonuyla yakın çekimler bulanık oluyor maalesef. |
|
Haworthia cuspidata da olabilir. :)
|
Bu sukulentten bende de var. Haworthia cymbiformis bu yanılmıyorsam.
|
Arzu Hanım ve Selenn Hanımın teşhisi doğru, bilgisini paylaşan herkese teşekkür ederim.
|
Bu konu neden burada açılmış anlamadım doğrusu. Bence kaktüs ve sukulentler bölümüne taşınsa daha iyi olur.
|
Merhabalar,
Kaktüslerin türlerini öğrenebilmek için güzel bir web sitesine rastladım sizlerle de paylaşmak istedim, http://samaracactus.ru/holland3.htm bu web sitesini ziyaret ettiğinizde 6 sayfa boyunca bir çok kaktüs resmi ve numaralandırma sırasına göre isimlerini bulacaksınız... benzer türdeki üst gruplar bir arada olduğu için diğer alt grupları da yanyana görerek farklarını net olarak anlayabileceksiniz, böylelikle incelemek biraz uzun sürse de en azından hepsine karşı bir göz aşinalığı oluşacaktır, herkese iyi günler:) |
2 Eklenti(ler)
Merhaba, resimlerini eklediğim sukulentin ismi hakkında bilenlerden bilgi alabilir miyim ? Bir sebum cinsi olduğunu tahmin ediyorum ancak emin olamadım. ( İkinci resimde arkada yer alan açık renkli sukulenti dikkate almayın lütfen )
Yardımınız için şimdiden teşekkürler |
Alıntı:
Sukulentinizin türünün Crassula Perforata olduğunu düşünüyorum. |
Açıkcası Crassula cinsi olduğunu düşünmemiştim. Siz yazdıktan sonra resimlerini inceledim . Tam isabet :) Yardımınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla
|
1 Eklenti(ler)
Echeveria
züleyha Yeni aldığım sukulentimin adını bilen var mı? |
Sayın Meraklı sanırım bitkiniz Echeveria, bende de var aynısından. Maşallah çok sağlıklı görünüyor. http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=echeveria bu linkten bitki ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 80206 Eklenti 80207
Bunlar da benim balkonumu paylaştığım çiçekler. Çiçeklerim diyemiyorum çok az emek verdim bunlara . Türleri sukulent olmalı mesajlarınızdan öğrendiğim kadarıyla. İsimlerini yazar mısınız lütfen? Teşekkürler |
Sayın maki01 soldakinin Crassula nussbaumerianum, sağdakinin de Graptopetalum paraguayense olduğunu düşünüyorum. Az emek verdim diye üzülmeyin çünkü çok fazla istekleri olmayan türler. Hele Graptopetalum çok arsızdır.
|
Teşekkürler Selenn
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar lithops'larımın cinslerini benimle paylaşır mısınız?
|
1 Eklenti(ler)
bunu 2 hafta kadar önce, taşınan komşusunun bıraktığı bu çiçeğe bakamayan bir arkadaşımdan almıştım. ne olduğunu bilmiyoırum. getirince temizldim kuru yapraklarını, öbek öbekler. bunun ismi nedir bilen varmı. pek kendilerini toparlayamadılar sanki.
|
Alıntı:
|
Sayın optimus,
Bitkinizin ismi Sanseveria hahnii. Sanseveria ile bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. |
ben paşakılıcının bu kadar çeşidi olduğunu bilmiyordum. paşakılıcının sadece düz olarak yukarı doğru çıkanlarını biliyordum. o kadar çok çeşidi varmış ki benimki hangisi acaba, tam çıkartamadım.
saolun selenn.. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba succulent olduğunu düşünüyorum. Umarım doğru yerde arıyorum. Bilen varsa ismini öğrenebilirmiyim.
|
Sizin sukkulentin adı Crassula ovata 'Hobbit'
Kendi gibi ne sevimli bir ismi var. ;) Bundan bende de var, bonsai yapmaya çalışıyorum onu. |
Alıntı:
|
Rica ederim. :) Bendeki henüz çok büyük değil alt dallarını biraz kestim, üstten büyütmeye çalışıyorum biraz daha dallasın, birkaç dalını kesip tellerle çekiştirip şekillendireceğim. Bir de internetten bakarsanız bu türün çok güzel çiçekleri var ama henüz göremedim ben de.
|
Hiç çiçek açar diye düşünmemiştim. Artık Crassula ovata Hobbit' imden daha çok beklentim var;) Umarım gösterir o güzelçiçeklerini.
|
1 Eklenti(ler)
İsmini bilmediğim bir çiçeğim daha:o
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025