![]() |
Teşekkürler İlkin. Balkonda ışıklı bir yerde duruyor ama:( Taner Beye kaktüs toprağı da sipariş ettim bir de ona dikeceğim sanırım toprağını sevmedi:confused:
|
Bu bir suklent olabilir mi?
2 Eklenti(ler)
:rolleyes: Elimdeki çiçek bir suklent olabilir mi acaba. Ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok maalesef. Sadece suyu çok sevmediğini biliyorum o kadar.
|
Buz çiçeği. Dışarda güneşte durması gerekiyor. Mor renkli çok güzel çiçekleri var.
|
Arzu Hanım ben bunu buz çiçeğine benzetemedim, buz çiçeğinin yaprakları daha geniş olur. Galeride resimleri var:
http://www.agaclar.net/galeri/showim...p?i=9088&c=462 |
galeridekinin aynisi degil
Çiçeğim galeride bulunan fotoğraftaki çiçeğin aynısı değil. Evet yaprakları çok ince ve kristalimsi görüntü var üzerinde su zerrecikleri gibi. :(
|
sanırım çiçeğin aşağıdaki linktekinin bir cinsi.Çiçekleri pembe olanı.çiçeğe sardığı zaman yeşil yapraklar görünmez oluyor.Bunun için baharı bekliyeceksin.Yeşil yapraklar sarı olanın.
http://www.agaclar.net/galeri/files/3080-gazania.JPG |
Haklısın Sebahattin, ben acem halısı ve buz çiçeği isminin aynı çiçeğe ait olduğunu sanıyordum. Bu çiçeğin ismi acem halısı olarak geçiyor.Ev@Bahçe dergisinde görmüştüm.
|
Bendekiler bunlar.
1 Eklenti(ler)
|
adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Bu sukkulentin adı nedir?
|
Bu hangi huernia cinsidir acaba?
|
Alıntı:
Sanirim bu bir Huernia pendula, Saygilar. |
Alıntı:
Sukkulentiniz sanirim bir Kalanchoe tomentosa Saygilar. |
Adı nedir ?
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bu sukkulentin geniş yapraklı ve yaprak kenarlarında her kıvrımda bir tane çiçek gibi köklü yavru atan cinsi vardı.Bunu ilk gördüm sivri yaprakların ucunda birer tane yavru var .Yaprak dizilimi çok ilginç,geometrik bir düzeni var.Adını öğrenebilir miyim ?
|
Sevgili Uyar11
teşekkür ederim |
Alıntı:
|
Vildan hanım, çiçeğinizin adı aşkın gözyaşları. Yıllar önce bende de vardı, kışın balkonda kalınca kaybettim çiçeğimi. Şu an bende onun geniş ve dar yapraklısı var. Güneşi çok seviyor ve bol ışıkta daha kalın gövdeli ve benekli oluyor, ayrıca kırmızı renkli, çan şeklinde çiçekler açıyor.
|
Teşekkürler,geniş yapraklısı vardı,ama çiçeğini hatırlamadım.O halde çiçeğini bekliyeceğiz.
|
Su sukulentlerin adı nedir?
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Ustteki bir Sedum cinsi. Alttaki de bir Sempervivum. Saygilar. |
Bu hızlı cevap için çok teşekkürler. :)
|
Zenfree, çok güzel ikisi de. Ama kendileri kadar saksıları da çok güzel değil mi?
|
1 Eklenti(ler)
|
Evet bildiğim kadarı ile kendisi bir sukulent. Umarım bendeki de böyle güzel çiçekler açar.
|
4 Eklenti(ler)
Herkese merhaba,
Geçen gün elime yavru bir bitki geçti. Yapraklarının etli olması nedeniyle sukulent olabileceğini düşündüm. Acaba bu bir sukulent midir??? |
Ayrıca, köklenmesi için suya koymak doğru mudur???
|
sukulent olup olmadığını bilmiyorum ama bu bir buz çiçeği forumlarda ararsan gerekli bilgiyi bulabilirsiniz...
|
Benim bahçede ki buz çiçeklerini, taze uçlardan 5-10 cm.kesip, yeni bir yere yatırıyorum, kesik tarafını da birazcık torf vs. ile örtüp sabitliyorum, su falan vermiyorum, gayet güzel yetişiyorlar.
Kışa doğru, herhalde kendisini korumaya aldığı için, yapraklar daha kaba ve hoyu bir renk alıyor. Evde de, bence, hiç suya koymadan, güzel bir toprağa dikebilirsiniz. |
Alıntı:
Bitkin Aizoaceae ailesinden bir succulent. Adi Aptenia cordifolia . Gerekli bilgiye bu isim altinda ulasabilirsin. Saygilar. |
Alıntı:
|
Sevgili Ozz, kalanchoe bence bakımı en kolay çiçek. Benimkilerden ikisi salonda, diğer ikisi de yarı kapalı balkonda duruyor. Sulanınca da keyfliler, sulanmayınca da. Ve durmadan çiçek açıyorlar. Ben kalenderlik ve hoşgörü sıralamasında doğrusu en başa yerleştiririm bu çiçeği. Üstelik renkleri çok canlı ve hele hele katmerlilerinin güzelliğine diyecek yok.
Salondakini sulamayıp bonzai formuna getirdim, o çiçek açmıyor ama ayrı bir güzelliği oldu. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025