![]() |
Kışın da suluyor musunuz ve içeride mi duruyor esen hanım? Çiçek açmasını sağlamak için ne yapmak lazım acaba? :rolleyes:
|
Bu sukkulentin adı nedir?
http://img152.imageshack.us/img152/9670/grnt002ip8.jpg |
Sevgili İlkin inan hiç bir şey yapmıyorum çiçek açması için. Evet kışın da suluyorum ama daha az sıklıkta tabii ki. Toprağı kupkuru olunca suluyorum ve bol güneşli bir cam önünde tutuyorum. Güneş görenler açıyor, daha az görenler açmıyor
|
Sayın iklimsiz sukkulentiniz bence sempervivum. Ama tam alt türünü bilemiyorum hepsi birbirine benziyor:)
|
agave
Alıntı:
Ben agave cenneti bodrumda yaşıyorum. Tavsiyem yanılıp bahçenize filan dikmeyin. Son derece arsız, inanılmayacak kadar büyüyebilen, çiçeklerinin uçlarındaki tohumlar dökülünce, döküldüğü her yerden çıkan bir bitkidir. Çiçek açması için uzun zaman geçmesi gerekir. |
Benim avatarımdaki çiçekte 115. mesajdaki gibi.Sanırım çiçekler farklı.Sempervivum olarak aradım ama bulamadım.Adını yazarsanız sevinirim.
|
Uyar11'in bu başlıktaki 102. mesajındaki sempervivuma bir tıklayın isterseniz.
|
2 Eklenti(ler)
Her iki arkadaşımızda haklı.Son derece arsız tabir ettiğimiz,sürekli dibinden sürgünlerle yayılan bir bitki. Ama çiçekleri derseniz,çiçek açması çoook uzunyıllar alıyor, ve solunca bitki ölüyor. Kaçınız bahçenizdekinin açtığını gördünüz.? Sadece çok yaşlı olanlar açıyor.
Alıntı:
|
Vildan Hanım ,
Kaktüs Datçadan mı ? |
Hakan Bey,
Çiçekli fotoğraf Assos'tan,diğeri bildiğiniz Datça Aktur'un arkasındaki okaliptus ormanından. Saygılar Efendim.(Cumartesi görüşmek üzere, avatarınızdaki Duman fotoğrafı da harika olmuş) |
1 Eklenti(ler)
Bu sukulentleri Sevgili Selenn bana hediye etmişti, isimlerini bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa sevineceğim ;)
Eklenti 23770 Sevgiler ;) |
1 Eklenti(ler)
Bu sukulenti eylül ayında aldım. Saksısını değiştirmek istiyorum. Bu mevsimde değiştirirsem bir problem olur mu? Bir de adını öğrenebilir miyim?
|
Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim Kagan Bey.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
adını nette buldum Sedum sieboldii imiş bilmeyen arkadaşlar varsa diye tekrar yazmak isterdim.. |
1 Eklenti(ler)
bu çiçeğimin sukulent olduğunu düşünüyorum.En az 5-6 yıllık.Yaz aylarında uzun sap üzerinde beyaz gösterişsiz çiçekler açıyor.
|
Güzel bir bitkiymiş bilen arkadaşlar yazacaktır ismini ne güzel olsa gerek 5,6 yıl bir bitkiyle yaşamak allah daha çok uzun ömür versin bitkinize.
|
Tek bir gövdeydi saksısı iyice sıkıştıkça büyüterek bu hale geldi.Şimdilerde yine şeytan dürtüyor.:D
Uzman arkadaşlara soruyorum: Hangi ayda saksıyı değiştirebilirim ? Alıntı:
|
Vildan Hanım merhaba,
Uzman değilim ama kaktüs ve sukulentlerin bu ay itibariyle dinlenme dönemleri bence saksı değişimi için bahar aylarını beklemenizde fayda var. Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler Selenn. Doğrudur. Ben de baharda daha önce yaptığım gibi daha büyük bir saksıya, köklerini ayırarak dağıtırım. Kısa sürede yanlarından sürgün verip bu sıkışık forma ulaşıyor.
|
Vildan Hanım hakikaten çok güzel gelişmiş bitkiniz. Belli ki şuanda da durumu iyi acil saksı değişimine ihtiyacı yok. O nedenle bence bahar aylarında yine kökleri dağıtıp bu güzel bitkiyi üretebilirsiniz. hatta belki bize de birer kök ayırırsınız:) Sevgiler, selamlar.
|
130 Nolu mesajdaki çiçeğin adı ALOE ARBORESCENS tir. Saksı ve yer değiştirmeyin, bol su ve ışık ister.
|
Bahara tamamdır o zaman.;);)
Alıntı:
|
129 numaralı mesajdaki Sedum sieboldii ne güzel çiçekler açıyor vay canına.
|
3 Eklenti(ler)
Bu sukulentleri de Mucip Abinin Kaktüsland serasından aldım. İsimlerini bilmiyorum.
|
İsimler:
1- Faucaria tigrina (sarı çiçekli, lithops'a benzer ) 2- Anacampseros papiracea ( İkindi güzeli dediğimiz, pembe açar ) 3- Lithops ( beyaz çiçekli ) |
Merhaba arkadaşlar, Sedum adolphii çiçek açar mı?
|
İnternette baktım onca resme ama hiç çiçekli resmine rastlayamadım.
|
Alıntı:
|
Evet gördüm onu Mucip Abi, dediklerini uygulayacağım, yarın akşam bir sürü saksı almaya çıkacağım, şimdilik biraz toprak içinde duruyor, biraz da suladım. Umarım benimkiler de bol çiçekli olur, çiçekleri harika çünkü. Çok teşekkür ederim ;)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, succulentler çok ilgi alanıma girmese de bu çiçeği gördüğümde çok beğendim. Bir kalanchoe ama hangi türü bilmiyorum. 2 dal çelik aldım ve bir gün beklettikten sonra diktim. (Dikim zamanı değil diye biliyorum ama inşallah tutar.)
Türü konusunda bilgi alabilir miyim? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025