![]() |
1 Eklenti(ler)
Bunun da lütfen...
|
Nurcan hanımcığım ilk sukulentiniz Kalanchoe Daigremontiana yanılmıyorsam.
|
Nurcan hanım, ikincisi de Gasteria...
|
Sevgili Günebakan yanılmıyorsunuz ilk fotoğrataki Kalanchoe Daigremontiana.Ben de çok severim bunu.O uçlarındakiler toprağa dökülüp tekrar büyüdüğünde çok hoşuma gidiyor.İkinci fotoğraftaki ise Gasteria Ernestii-Ruschii.Türkçeye de çevirmişler fiyonk sukulent olarak söylendiğini duymuştum..
|
Sevgili Günebakan ,Skaraca ve Oki çok teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba, resimdeki sukulent cinsi hakkında bilgi alabilir miyim. ? Resim yakından çekildiği için biraz büyük çıkmış oysa kendisi henüz bebek ;) yapraklar mor rengine çalıyor. Aslında biraz sedum sieboldii'ye benziyor ama sanırım değil. Sizlerden yardım alabilirsem sevinirim.
Saygılarımla |
Bence kalanşoe türlerinden.
Kalanchoe fedtschenkoi variegata'ya benzettim. |
1 Eklenti(ler)
Bu sukulent'in adını öğrenebilirmiyim ?
|
Sayın berduray, çok teşekkürler. Belirttiğiniz gibi Kalanchoe fedtschenkoi olabilir. Resimlerine baktığımda benziyor. Satan kişi gösterişli çiçekleri olduğunu belirtmişti. Saygılarımla
|
Bu sukulenti tanıyan var mı ?
1 Eklenti(ler)
Bu sukulenti tanıyan var mı ?
|
Sevgili Jezebell sukulentiniz echeveria.
|
Echeveria elegans mı , yoksa Echeveria secunda mı ?
Karar veremedim de ... |
Bence Echeveria secunda sevgili Jezebell.
|
1 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar. Bu sukulentin adı nedir acaba..?;)
Şimdiden teşekkürler... |
Alıntı:
Yılbaşı çiçeği (Christmas cactus) |
Sayın Haşiye,
Bu linkteki fotoğraflarla karşılaştırabilirsiniz. Sayın Hhatice hanım, yılbaşı çiçeği olduğunu belirtmiş ancak, fotoğrafta çiçekler net belli olmasada sanki paskalya çiçeği gibi duruyor. Benzer olmakla birlikte her ikisi ayrı türdür. Paskalya çiçeği latince Rhipsalidopsis gaertnerii olarak bilinir. |
Sayın skaraca teşekkür ederim linke baktım. Evet çiçeğim paskalya çiçeği imiş.
Sayın Hhatice sizede teşekkür ederim.. |
2 Eklenti(ler)
Bu sukulentlerim isimleri nedir acaba?
Sedum album Oki 1655 Teşekkür ederim :) Eklenti 144244 Sedum spurium Sevgili Cenan Teşekkür ederim :) Eklenti 144245 Sevgiler ;) |
Alıntı:
|
Sn. Sebahattin bey, ikinci resimdekini sedum spurium' a benzettim. Sizdekinin yaprakları yeşil, bende de var fakat yapraklar çoğunlukla pembe. Yaz gelmesiyle beraber çok canlandı ama bitlendi:mad:
|
Yeşil ve pembe yapraklı her ikisindende var bende. Yeşilde bir şey yok ama pembe yapraklıdan bir temizliyorum sürekli:mad:
|
1 Eklenti(ler)
Bu sedumun adı nedir?
|
Sayın k_donmez,
www.kaktusresimleri.biz sitesinden succulentlerin içinde sedum başlığının altında beşyüzden fazla sedum resmi var. Oradan araştırabilirsiniz. Alıntı:
|
Sayın Mrmusti
İlginize teşekkürler. |
Alıntı:
|
Leş Çiçeği olarak arattığımda ''stapelia'' farklı türlerde leş kaktüsleri içinde çıktı birisi kesin bir bilgi verebilirmi acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Bahaus kaktüs bölümünden aldım ne olduğunu bilmiyorum ve nasıl bakıldığını bilgi verirseniz çok mutlu olacağım çünkü bugün yaprakları aşağı doğru düşmeye başladı şimdiden teşekkkür....
|
Nazlı2323 çiçeğinin adı Hypoestes.
|
Alıntı:
|
Bu sukulentleri bilen var mı?
2 Eklenti(ler)
ilk fotoğraf Peperomia asperula
ikinci fotoğraf Senecio himalaya Eklenti 178734Eklenti 178735 Arkadaşlar bu sukulentleri (özellikle ilk resimdekini) tanıyan, yetiştiren veya nereden bulunabileceğini bilen var mı ? Ayrıca şu linke http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=1685&page=8 isminin Rebutia mansoneri olduğunu düşündüğüm sarı bir kaktüs eklemiştim onuda bulamıyorum :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025