![]() |
Alıntı:
|
Bu çimlenenler hangi bitki?
2 Eklenti(ler)
Baharda atılanlardan en son can bulanlar da bunlar...
|
Alıntı:
|
Olmamasını diliyorum.
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
çimlenme tarzı diğer buz çiçeği diye adlandırılan Mesembryanthemuma benziyor. Rengi ve şekli. Acaba dediğiniz bir isim varsa arşive bakabilirim. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar;
İzmir-Alsancak TCDD 'den Kapalı Spor Salonu' na giderken, solda servi gibi uzun ağaçlardan aldığım tohumlar, Sayfa:3/62 ve 73 mesajlarla ilgili olabilir mi lütfen? Teşekkürler ve Saygılar. Casuarina equisetifolia (Demir Ağacı) Lir & Jezebel Eklenti 249847 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili lir demir ağacı tohumu sanki(Casuarina equisetifolia) Eklenti 249874 . |
Alıntı:
|
Resimlerden, ağaç gövdesi olarak dediğiniz gibi Demir Ağacı. Çok benziyor. Mantıken de Demir Yollarına uygun bir ağaç.
Sayın Lir, Sayın Jezebel; Çok teşekkürler. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Bu ne tohumudur lütfen ?
Temmuz-Ağustos da ağaçdaki tohum keseleri patlayarak, tohumlar etrafa saçılıyormuş. Teşekkürler. Orkide Ağacı (Bauhinia variegata) Güngör Salman Alıntı:
Eklenti 251830 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Efendim, Mayıs ayında çiçeklenip, Temmuz-ağustos ta sesli bir şekilde patlıyormuş tohum keseleri, ağaç üzerinde iken hemde. Tohum keseleri fasulye gibi idi(Yerlerde saçılmış vaziyette). Yaprakları itibariyle Hura'ya benziyordu. Fakat internette Hura' nın tohum keseleri farklı. Ağaç altı çimlenmişleri ile dolu(Kolay çimleniyor dediler) ve çiçekleri güzel dediler.
Saygılarımla. Orkide Ağacı (Bauhinia variegata) Güngör Salman Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/genis-y...clar/729-3.htm |
1 Eklenti(ler)
etiketleri rüzgar uçurduğu için bu fide ne bilmiyorum. teşekkürler
Ballıbaba lamium amplexicaule teşekkür ederim sayın lir |
Alıntı:
|
Diktiğim tohumu hatırlamıyorum
4 Eklenti(ler)
Ağustos'ta 2 iri ve parlak yaprak olarak çıktı karşıma. Fasulyede, karpuzda, çamda olduğunun aksine bu iki yaprağın üzerinde tohum kapçığını göremedim. Günler geçtikçe ihtişamlı yapraklar çıkardı ortasından. İlk yaprakları Kasım ayında halen duruyor ve canlı. İlave yapraklar 4-5 tane oldu. Malta eriği yapraklarına benziyorlar form olarak ama daha küçük, daha parlak ve daha tüysüzler. Son dönemde elime o kadar farklı yerlerden öyle değişik tohumlar geçti ki ne olduğunu tahmin edemiyorum.
Eklenti 253785 Eklenti 253786 Eklenti 253787 Eklenti 253788 |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/11988.htm |
Eklenti 254302
Dev Hatmi Tohumu Eklenti 254303 Fransız Kadife Tohumu Bu fotoğraflardaki gibi tohum resimleri ve karşılarında ilgili tohumların çiçek resimleri veri tabanı oluşturmak lazım, sanırım faydalı olur.Tabi ki fotoğrafları çekerken cetvel tohuma iliştirilmeli ki gerçek anlamda tohumların büyüklüğü anlaşılabilsin. |
Astrophytum Capricorne
5 Eklenti(ler)
Değerli dostlar bende kaktüs tohum resmi ilave edeyim dedim.
Mercimek tanesi kıyas olsun diye resimledim. |
Teşekkürler
Alıntı:
|
bonzai tohumu?
2 Eklenti(ler)
Bonzai tohumu olarak eşimin eline geçmiş ne tohumu olduğunu bilmiyoruz tanıyan biri olursa sevinirim
|
3 Eklenti(ler)
Güneşli giden havanın etkisiyle saksılarımda çimlenmeler olmuş. Her zaman olduğu gibi adlarını bilemedim. Yardımlar için teşekkürler...
Bu bahçede. Eklenti 257596 Eklenti 257597 Sabah sefası ya da süs bezelyesi midir? Eklenti 257598 |
Alıntı:
|
Bu çimlenenler hangi bitki?
1 Eklenti(ler)
Havaların sıcak gitmesiyle zamansız merhaba dedi. Nedir acaba?
|
Sayın kallium;
Ben limona benzettim. |
3 Eklenti(ler)
Tohumları ayırıyorum, bazılarının isimlerini yazmamışım..
Bahçe çiçeği olduklarına eminim. Ama hangileri? |
3 Eklenti(ler)
Daha önce yüklemiş olduğum tohum resimleri küçük bir hata sebebiyle silinmişti tekrar yükledim.
Eklenti 265339 DevHatmi Çiçeği Tohumu Eklenti 265340 Hintyağı Çiçeği Tohumu Eklenti 265341 Daha yakından Hintyağı Çiçeği Tohumu |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025