![]() |
2 Eklenti(ler)
Saksıda kendiliğinden çıkan bir şey bu. Herhalde toprakla geldi, çünkü daha önce hiç görmedim ya da dikkat etmedim böyle bir bitkiye. İlk önce çıkan yaprakları bakla şekline benzettim ;) Şimdi ise kalp şeklinde yaprakları var. Yardımcı olurmusunuz bana da ?
Teşekkürler Sevgili Lir Sabah Sefası |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu arada bitkileri nerde aşılatabilirim . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Rozet Çiçeği
lir Muhtemelen sabah sefası tohumlarına karışan bir tohumdan çimlenmiş. Bu çimlenen hangi bitkidir? Teşekkürler... Eklenti 242300 |
Alıntı:
Rozet çiçeği olabilir. |
Alıntı:
|
Bu hangi bitki?
2 Eklenti(ler)
Kalın gövdeli bir şey çıkıyor, ne olabilir?
Caesalpinia gilliesii lir |
4 Eklenti(ler)
Holmskioldia tettensis çalısının altında şu dördünü buldum.
Kendi yavruları mı yoksa? Eklenti 243504 Eklenti 243505 Eklenti 243506 Eklenti 243507 Sevgili lir sizce nedir:confused: |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu ne tohumu?
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Bir arkadaş geçen hafta getirdi, tropikal bir meyve dedi. Hemen araştırdım hatta benzer bir iki bitki buldum ama, aynısını bulamadım. bunlar ne tohumu? Yardım lütfen |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Clematis olabileceğinden şüphelendiğim bu tohumlar için bilginize ihtiyacım var. Ne dersiniz? Dikkatli bakıldığında dipte bir tane daha görülüyor. Flash çok parlamış resimler çok kötü olmuş..Gerekirse tekrar denerim yarın. Eklenti 245333 Eklenti 245334 |
Bu hangi bitki?
2 Eklenti(ler)
Baharda attığım tohumlardan çıkanları görüyorsunuz. Büyük yapraklı olanlar süs domatesi. Diğerleri nedir?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Demek süs domatesi imiş.. Tam bir hayal kırıklığına uğradım. Gerçi bitkinin üzerindeki patlıcanlar niçin uzun değil de yuvarlak diye de düşünmedim değil hani :p Bakalım forum uzmanları ne karar verecek? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Başka bir şeyle mi karıştırıyorsunuz bilmiyorum. Süs domatesinin meyveleri önce yeşil oluyor, sonra kızarıyorlar. Karşılaştırabilmeniz için fotoğraf ekliyorum. Kimi zaman benim de hayal kırıklıkları yaşadığım oluyor. :D Saygılar. |
Alıntı:
Bu arada sizin sorduğunuz bitkinin ne olduğunu hala bilen çıkmadı :cool: |
Bu bitkinin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Bugün temizlik yaptım. Baharda atılan tohumlardan çıkanlardan bunlar da. Yaprak kenarları pembemsi. Böyle bir çalının tohumlarını aldığımı anımsıyorum. Belediyenin parkları süslemek için kullandığı bir çalı türü olabilir.
Nandina domestica lir |
Bu bitkilerin adları nedir?
2 Eklenti(ler)
Birinci fotoğrafta görülen bitkiyi daha önce "Bu hangi bitki?" bölümünde sormuş ancak yanıt alamamıştım. Bu kez saksısında hayat bulan diğer bitkiler için konu oluyor.
İkinci fotoğrafta bitkinin dibinde çıkan sürgünleri (A) görülüyor. Bunların arasında can bulmuş 3 adet bitki (B) var. Bir adet de başka bitki (C) var ki bundan başka saksılarımda da birkaç tane mevcut. 100 puan ödüllü uzmanlık sorusu: Bu bitkilerin adları nelerdir? :D A- Kalanchoe tubiflora B- Meşe, Quercus sp C- Kokarağaç, Ailanthus altissima lir |
A-Kalanchoe tubiflora
B- Meşe, Quercus sp C-Kokarağaç, Ailanthus altissima |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025