![]() |
Bu hangi bitki?
1 Eklenti(ler)
Zeytin
lir Yabani ot temizliği yaparken telgraf çiçeğinin saksısından bana merhaba dedi. Hemen ayrı yere aldım. Atmış olduğum bir tohum çimlenmiş olmalı. Yaprakları tanıdık geldi ama nedir çıkaramadım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu bitkinin adı nedir?
2 Eklenti(ler)
"Yukarıdan aşağıya sağ sıradakiler nedir" diye sormuşum 21 Temmuz'da.
Ne olduğuna emin olabilmek için 2 ay beklemek gerekiyormuş. :p Çiçek açtı, fotoğrafını çekip ekledim. Lantana Camara Çalı Mine selis |
Çalı mine gibi geldi bana..
Siyah minik tohumları vardır.. (Lantana Camara) |
sayın kalluim
tohum koyduğunuz yerlere numaralandırılmış çubukları da koyun, hangi numaraya hangi tohumu koyduğunuza dair bir liste yapın. o zaman sürekli bilirsiniz. saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kaderine terk ettiğim, çıkmamak için inat eden tohumlardan biri daha çıkmış.
İşte şimdi bu bitki hangisiydi, bulmak lazım. Eklenti 236100 . |
Gövde kalın görünüyor . Otsu değil , güzel ;)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bulduğum tohumları ekiyorum. Tohumdan çimlene bu bitki nedir acaba?
|
Şakayık mı?
1 Eklenti(ler)
Teyzemin bahçesinden tohumlarını almıştım. Eniştemin çok beğenip ormandan getirdiğini söylemişti teyzem. Çok sert siyah yuvarlak tohumları var. Çimlenme süresi çok uzun oldu. Ben Şakayık olduğunu tahmin ediyorum.
Yabani (adi) Şakayık /Paonia sp. Teşekkürler Sayın Lir. |
Şakayık mı?
2 Eklenti(ler)
Fotoğraflar çok net olmasa da, tohumdan çıkışı böyle.
|
2 Eklenti(ler)
Altın Çilek fidesi mi?
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sayın Lir, tohum kapsülü ve tohumlar benziyor. Ancak, eklediğiniz fotoğrafta yaprak yapısı sanırım biraz farklı. Benimkisi muhtemelen yabani (adi) şakayık.
Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu çimlenen nedir:confused:
Eklenti 236593 Önceki hali böyleydi Eklenti 230530 Zararlı bir otsa hemen sökeyim, Quisqualisin saksısında çıktı da... |
Alıntı:
coffee ağacı tohumu ekmiş olabilir misiniz? |
1 Eklenti(ler)
Citrullus Lanatus-Karpuz
Güngör Salman Çimlenmesinden ümidi kestiğim saksılara başka çiçekler dikmiştim. Haliyle sulanıyor ve sakız fidesinin yanında bir bitki belirdi.:p Tohum kabuğu da üzerinde. Bu çimlenen bitki nedir? Teşekkürler... Eklenti 238528 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yerlere dökülüp saksılarda çimlenmiş birçok kahve tohumu var. Musa bey 3-5 tohum verebilir;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar bu bitkiyi kışın dikmiştim bir turunç gil ama hangisi karar veremedim diktiğimide unuttum sizce hangisi seçenekler ise.
1-kumkuat 2-greyfrut 3-mandalina sizce bunlardan hangisi http://img829.imageshack.us/img829/3...1440963.th.png http://img843.imageshack.us/img843/4...1438586.th.png |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025