![]() |
1 Eklenti(ler)
Malus domestica ( Elma )
Güngör Salman |
1 Eklenti(ler)
Soldaki;Polygonum convolvulus
lir |
1 Eklenti(ler)
Ailanthus altissima (Kokarağaç, Cennet Ağacı)
Güngör Salman |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2nci resimdekiler hakkında bir fikriniz var mı?
|
1 Eklenti(ler)
Thunbergia Alata (Karagözlü Suzan Sarmaşığı)
Güngör Salman Bu çimlenen hangi bitkidir? Teşekkürler... Eklenti 220368 |
1 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar, benim mor salkımın ve bahçedeki ağacın dibinde 5-6 tane çimlenme dikkatimi çekti. yaban otu gibi gelmedi o yüzden koparmadım yaprak çıkarana kadar ve resimde göreceğiniz yapraklanma oldu. Mor salkımın dibine biraz toprak eklemiştik ondan sonra bu çimlenme geçekleşti. eklediğimiz toprağın içinde tohum olabileceği geldi aklıma. Siz bu bitkiyi tanıyor musunuz? teşekkürler...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
2-Centaurea cyanus olabilir. |
Alıntı:
Ama sağdaki belli değil daha yaprakların içinde çiçek tomurcuğu var çiçeğini açsın o zaman anlarız ne olduğunu :) |
Alıntı:
bu kadar küçükken tomurcuk varsa calendula ya da bellis olmalı :p |
Biraz daha büyüdüler diğeride çiçekte sarmaşık gibi heryere kol fırlatmış durumda çiçeklenince ikisinide çekerim :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama yok zaten birşey dikmiyorum odun ihtiyacını karşılar derseniz oldukça hızlı büyür, bırakın yayılsın. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Parthenocissus quinquefolia |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sevgili lir,
tohumdan iki ay önce çıktı daha, bu süratle çiçek açan bir turunçgil görmedim. Şaşkınlığım bundan dolayı:p Bende trifoliata var, hem 3 yaşında, hala açmak gibi bir niyet göstermedi de:D |
Alıntı:
Greyfurt çekirdeği çimlenmelerinde özellikle duncan ve pummelo türlerinde nadir olarak görülebiliyormuş. Yani bizim bu fide muhtemel bir greyfurt çekirdeğinden. Benim çimlenenin limon olduğunu düşünmüştüm. Çünkü jumbo limon fidesine çok benziyordu:)) |
Sevgili lir bu tohum beni şaşırttı açıkcası.
Bazılarını eker ve yıllarca acsın diye dua ederiz, bu da hemen açmaya niyetlendi. Bir yerde beyin jimnastiği de oluyor ;) Ayrıca bundan keyf aldığınızı da biliyorum. Teşekürler ;) |
1 Eklenti(ler)
Bu çimlenen tohumun üçüncü yaprağı -
Eklenti 226158 Umudu kestiğim, farklı yerlerden topladığım tohumlardan biri sadece. Gülün dibine boşaltmıştım viyolü, fısfıslamaktan sıkılınca:( Kimdir, neyin nesidir:confused: |
Alıntı:
Passiflora , acer, jatropha olabilir mı? Özellikle passiflora lutea http://www.swsbm.com/Images/New4-98/...a_lutea-VC.jpg bakabilirsen sevinirim. |
Sevgili arkadaşım, ihtimali en yüsek Passiflora lutea.
Yani umarım ;) |
1 Eklenti(ler)
Cam güzeli tohumu ektigim saksida cimlenen nedir acaba? Ben pek cam güzeline benzetemedim.
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili lir,
bitkim çiçek açtı - beyaz:p Resimler herşeyi daha net anlatıyor: Eklenti 227079 , Eklenti 227080 , Eklenti 227081 , Eklenti 227082 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025