![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu çimlenen nedir acaba?
Eklenti 209643 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
[QUOTE=Jezebel;799511]Maydanoz saksımda yabancı tohumlar çimlendi.
Saksılarım demir ağacının gölgesinde duruyordu. Bu çimlenen demir ağacı tohumu olabilir mi:confused: Kesinlikle bunlar Casuarina equisetifolia |
Sn backyard
3. HARDENBERGIA COMPTONIANA Avustralya Yerel Wisteria Sarmaşık, 2. resim Mimoza Cinsi HASSAS ÇİÇEK Mimosa Pudica 1. ciyi bilmiyorum. Ben de ektim ve yeni filizlendiler görünüşleri %98 aynı gibi. Umarım yanıltmam... |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu çimlenen nedir acaba? Ben beyaz campanula sanıyordum ancak yaprak yapısı o değil. Gypsophyla da ekmiştim. Olabilir mi?
Eklenti 210361 Eklenti 210362 |
1 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=459
Bu linkteki bitki bu gün Eklenti 211515 üç loblu yaprakları var. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Poncirus trifoliata mı demek istediniz?
|
1 Eklenti(ler)
Bu çimlenen bitkilerin adları nelerdir? Yukardan aşağı 1 ve 2 numara şeklinde.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
2.Polygonum convolvulus sanırım. |
1 Eklenti(ler)
Sizce ne olabilir?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sevgili lir, sevgili Güngör Salman.
İki görüş de Poncirus trifoliata diyorsa artık yapacak birşey yoktur, içimize sindirip oturacağız ;( ben ekzotik bir şeyler çıktı diye umutlanmıştım. |
3 Eklenti(ler)
Çam fidanımın yanında kendiliğinden çıkan bu bitki nedir acaba . Topraktan başını ilk çıkardığında çekirdeğe benzer bir kabuk vardı üstünde .Kışın dalları düştü kalem gibi kaldı baharda birden patlayıp dallandı tekrar ve çok hızlı büyüyor .
|
1 Eklenti(ler)
Birde bu var .Bir ara balkona rüzgarla düşen minik kuş tüyüne benzeyen bişeyler vardı . Onlardan olduğunu düşünüyorum şimdi , bütün saksılarımda çıkıyordu. Merak ettim bitanesine dokunmadım ,bu bitki nedir acaba ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Evet haklı olabilirsiniz.
Acer yaprağı Eklenti 214917 Alianthus yaprağı Eklenti 214918 Serpil hanım iki tane bonsai adayınız olmuş, güle güle büyütün. |
Alıntı:
|
Kokar ağaç (Ailanthus altissima) nın sayfasını inceledim şimdi ,yok benim bitkimin yaprakları daha farklı tohumu da öyle değildi .Hatta ilk çıktığında onu ayçiçeği olacak sanmıştım .Az önce bir yaprağını avucumda ezip kokusuna baktım taze çimen kokusu gibiydi ,iyice merak ettim şimdi
|
Acer , evet yaprakları tıpatıp aynı
|
İlginç, Güngör Salman veya lir bir fikir verir.
Benim saksılarda hep o çıkıyor, Kokarağaç. Campsis radicans da olabilir belki, ki çok güzel olur. |
2 Eklenti(ler)
Yaprakları biraz daha ayrıntılı çektim. Yaprağın kenarları tırtıklı ve başlangıcıyla ucu aynı simetrik .Kokar ağaçta yaprak uca doğru uzayarak sıfırlanıyor
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025