![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Sevgili jineop, bu bitkilerin olabilme olasılığı olan adları yazıyorum. Ektiğim karışık tohum paketinin içinde olanlar, biraz uzun olacak ama daha sonra silerim. Cosmos sulpher, Forget me not, Crimson clover, Flax, Lavender poppy, Bachelorbuttons blue, Candytuft,(iberis) Dillweed, Sensation cosmo, Virginia stock, Calendula, Evening primrose,(Çuha ) Dames rocket, Clasping coneflower,(Ekinezya) Plains coreopsis, Annual lupine, Lacy phacelia, Baby's breath, Bird's foot, Rose mallow,(lavatera) Dwarf sunflower Bunlardan bazılarının bilindik adlarını araştırıp öğrendim. Bir kez daha bakıp değerlendirirsen sevinirim. Sevgiler... |
Alıntı:
|
Gypsophila elegans baby's breath ise sözü geçen, ben de tohumunu ektim ama böyle bir yaprak yapısı yok.
|
Alıntı:
Nette böyle bir fotoğraf buldum, baby's breath adlı bitkinin yaprak yapısı ince görünüyor. Fakat değişik yaprak yapısına sahip olanlar da var.:) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu minik meyve ağacı saksıda kendiliğinden çimlendi.
Daha önceleri saksılara ekip de çimlenmediği için topraklarını diğer saksılara ilave ettiğim tohumlardan biri çimlendi sandım. Ama değil galiba, elma ya da erik gibi duruyor yine de emin değilim başka bir bitki de olabilir. Kısacası bilenler yardımcı olabilir mi:D |
Aslında erik çekirdeğini saksı toprağında farketmemek de imkânsız. Erik şıkkını elesem mi?
|
Elma olduğunu sanmıyorum Sûz-i Dilârâ, kotiledon yaprağa bakılırsa iri bir tohum gibi görünüyor.
Dahlia ve ya benzer bir tohum ekmişmiydiniz? |
Adalet Hanım, dahlia ekmediğimden eminim. :( Benzer bir şey de ekmedim.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Belki daha önce soruldu diye birkaç sayfaya baktım, bulamadım. Birçok tohum ektim ama karıştı birbirine bu çimleneni tanıyan arkadaşımız var mı ?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tohumları sitenin tohum bankasından gelen paketlerin içinden almıştım.. Ne olduklarını yazmamışım..
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar bu tohumları dikeli neredeyse 1 ay oldu çimlenmesi 1 haftada çimlendi fakat 2. yapraklarını çıkartmadılar ve ne tohumu olduğu hakkında hiç bir fikrim yok yardım ederseniz memnun olurum.
http://lh5.googleusercontent.com/-DK...0/IMG_1311.JPG http://lh4.googleusercontent.com/-BX...0/IMG_1310.JPG |
Benim sorumu bilen yokmu.
|
Şakayık tohumu hiç almadım. Karışık mevsimlik çiçekler paketi vardı, ondan çıkmış olabilir.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu yeşeren fideler nedir acaba yabani ot mu yoksa bir bitkinin fidesi mi?
Eklenti 281310 Eklenti 281311 |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sn. Meraklı amatör kuraldan da haberim yoktu yazdığınız için de teşekkürler:)
|
Siyah tohumdan kudret nari ?
2 Eklenti(ler)
Bu kudret narımı? Yetişkin bitkiyi ve tohumunu bilirim(ve bu tohum, bildiğim Momordica charantia tohumuna benzemiyor), ama fidesini hiç görmemişim. Çok teşekkür ederim.
|
Bu tohumu size veren ne olduğunu söylemedi mi?
Çimlenen bitki kudret narına benziyor ama.. Kudret Narı Fide.. Kudret Narı Fide.. |
hayır kudret narı değil.kudret narı tohumu beyaz olur.
|
Alıntı:
Haklısınız, benzeme var, ama ilk çıkan yapraklar hic birbirine benzemediğini' de fark ettim. Belki değişik bir Momordica cinsi olabilir. Biraz araştırdım, Momordica cochinchinensi tohumuna benziyor, ebadı hariç. |
Alıntı:
|
Kestirip atılmasından yana değilim bitki kudret narına benziyor kabuğunun siyah olmasının sebebi tohumlar narın içinden çıktığı zaman dışında etli bir tabaka oluyor eğer o tabakada kararma olduysa tohumun siyah olması normal yani bekleyelim bir kaç yaprak daha çıksın yorumumuzu yaparız derim ben Saygılar
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025