![]() |
2 Eklenti(ler)
Daha önce de sormustum ama o zaman cok kücüktüler. Acaba bu ekinezya olabilir mi?
|
Alıntı:
bakınız: yapraklı benziyor hani.. tabii bu benim fikrim uzmanlara sormak gerek :) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Yeni çimlenmiş ekşi karadut
1 Eklenti(ler)
Ekşi Karadut
|
Yeni çimlenmiş limonlar
1 Eklenti(ler)
Limon
|
Soldaki yeni çimlenmiş Elma
1 Eklenti(ler)
Elma [Soldaki]
|
1 Eklenti(ler)
Solanum lycopersicum (Domates)
Güngör Salman Bugünlerde, saksılarımdan bir kaçında çimlenen bu bitki nedir? Teşekkürler. Eklenti 171776 |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
hibiscus syriacus ( Ağaç Hatmi )
Eklenti 173126 Ricinus Communis ( Hint Yağı Bitkisi ) Eklenti 173127 Laburnum Anagyroides ( Sarı salkım ) Eklenti 173128 |
bakınca tohumlarımı tanıyorsunuz.ben daha ağaçları tanıyamıyorum.çok cahil hissettim kendimi.
|
Tohumları tanıyanlar konusunda uzman kişilerdir herhalde.
|
Ağaçları bende siz gibi pek tanımazdım ama buradaki bilgileri ağaçları okudum bilgi sahibi oldum. okursanız isteyerek sizde benim yaptığım gibi kısa sürede çoğu ağacı görünce tanırsınız.
|
Alıntı:
2 - Ricinus Communis ( Hint Yağı Bitkisi ) 3 - Laburnum Anagyroides ( Sarı salkım ) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
3ncü resimde ki tohumun emin olmanız için yaprak yapısının fotoğrafını çektim bir göz atarsanız sevinirim. |
Alıntı:
Bu akasya yaprağı. http://www.missouriplants.com/Whitea...cacia_leaf.jpg |
Hayır. Tek tek bu şekilde dala bağlıydılar. tek üçlü yaprak grubu halindeydi. Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılar. |
Ve tohumların kılıfının kapağı yoktu tohumların büyüklüğü ise neredeyse mercimek kadar
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Çok teşekkürler sonunda bulduk :)
|
Bu tohumu tanıyan var mı?
5 Eklenti(ler)
Eklenti 173921
Eklenti 173922 Merhaba; Resimleri cep telefonu ile çektiğim için pek net olmayabilir. Kusura bakmayın. Eklenti 174122 Eklenti 174123 Eklenti 174124 Yaprağının resimleri bunlar. Acaba bu meşe'nin tam türü nedir? |
Bu bir meşe ,
muhtemelen Quercus oleoides ( belki de Quercus rysophylla veya Quercus ilex ), yapraklar tam net değerlendirilemiyor . Saygılar . |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu tohumlar hangi palmiye cinsine ait?
|
2 Eklenti(ler)
Bu tohum hangi bitkiye ait? Birinci resim kabuklu hali, kabuğu kırılgan ve ince. İkinci resim içinden çıkan sert ve ağır sayılır.
|
1 Eklenti(ler)
Bu kozalak ve tohumları bir çama ait ancak hangi çam türü olduğunu öğrenmek istiyorum.
Bilen yazarsa sevinirim. |
Rüya gibi Allahım, ne kadar güzel şeyler yaratmış...
|
http://img542.imageshack.us/img542/4995/grnt0133.jpg
5 Damarlı bir yabani ot görüldüğü üzere. Adının ne olduğunu bilen varsa çok sevinirim. |
Alıntı:
|
Çok naziksiniz, cevap için teşekkür ederim.
|
5 Eklenti(ler)
sağ olsun, bir arkadaşın, gönderdiği tohumların, ne tohumu olduğunu, ayıklamaya çalışıyorum, bir kaçını bulamadım, yardımcı olurmusunuz?
1: Eklenti 184173 2: Eklenti 184174 Sayın Güngör Salman (Ters lale) 3: Eklenti 184175 Sayın Güngör Salman (Sophora japonica) 4: Eklenti 184176 Sayın Güngör Salman (Gül tohumu ) 5: Eklenti 184177 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025