![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2013
|
Alıntı:
1- bitki doku kültürü ile dut klonlayabilir miyim? bunun için MS besiyeri kullanmak doğru olur mu? ya da extra ne katmalıyım? 2- kudret narı tohumunu çimlendirmek için MS besiyerini kullanabilir miyim? 3- MS besi ortamı hazırlarken PH da bir aksilik söz konusu olursa ayarlamayı nasıl yapmalıyım ve hangi oranlarda (Sitrik asit-karbonat) solüsyon mu hazırlamalı veya kaç damla atmalıyım. solüsyon hazırlarken saf su mu kullanmalıyım? (ph indikatör kağıtlarım var) 4- sukroz toz şeker midir? besi ortamına sterilizasyondan sonra mı katmalıyım önce mi? çünkü dekstrozu PDA ya otoklavdan etkileneceği için sterilizasyon sonrası ekliyorum. 5- IBA yerine köklendirici hormon diye satılan saf IBA içeren toz karışımlardan kullanabilirmiyim? saf IBA solüsyonunu nasıl hazırlamalıyım ve bu solüsyondan 1 litrelik beiyerine ne kadar (cc veya ml veya damla cinsinden yazarsanız iyi olur) kullanmalıyım. 6- BAP nedir ne işe yarar. kullanmam gerekir mi? kullanmam gerekirse nasıl kullanmalıyım. kaç gr/lt kullanmam gereiyor? 7- ortam ısısı yaklaşık 25 derece. ışık şartları nasıl olmalı? odadaki florasanın ışığı petri kapları için yetrli olur mu? 8- Elimde bulunan MS besiyerinde vitamin olmadığını öğrendim. bu vitaminleri B kompleks vitaminleri ile karşılyabilir miyim? ve 1 litre için nasıl bir solüsyon hazırlamayım? ısıdan etkileneceği için sterilizasyondan sonra katmam gerektiğini biliyorum. 9- inositol nedir? elimde GNC inositol&cholin 250 mg var. MS temel tuz karışımında inositol var mıdır? yoksa elimdeki tabletten kullanabilir miyim? 10- fenolik esudasyon nedir? 11- hormonların kullanım sırası nasıl olmalı her hormon için ayrı besiyeri mi hazırlamak gerekiyor? 12- köklendirme işleminden sonra kullanılan toprak steril toprak mıdır? steril topraksa nasıl steril hale getirilebilir? teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|