agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni13Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-01-2013, 23:07   #121
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 166
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi livingdead1978 Mesajı Göster
Başka Materyal dedigim ulaşamadıgım yer olursa ulaşırım diye çöp şiş almıştım tahtadan oldugu için nedense bana daha güvenilir göründü sanırım birde ortamdaki tohumları şırınganın içinden almak için çöp şişi kullanmadan önce alkole daldırdım umarım mikroplar ölmüştür hayırlısı artık bende bekliyorum eger üzerinde küf oluşumu algılarsam mecburen imha etmek zorunda kalacam ama inşallah sorun çıkmaz çok ugraştım cünkü

Sayın caturanga bu arada ben %10 luk Klor kullandım tohumları steril etmek için bitki parçalarıyla deneme yapacagım bu hafta onları alkolemi batırsam domestosmu kullansam klormu kullansam hangi uygulama daha saglıklı olur bir yazı okudum ve bu yöntemlerin işe yaramadıgı yerlerde Civa Klorür uygulaması yapmışlar

Sizce Bitki Parçalarının dezenfekte işleminde en etkili en güvenilir yöntem hangisidir
1) Civa klorürden ne koşulda olursa olsun uzak durun aman diyim.
2) tohumlar elinizde ne şekilde mevcut bunu belirtmemişsiniz (seed pod değil zannedersem) o yüzden sterilizasyon için sallama poşet çay içini boşaltarak kullanabilirsiniz. Alkol yüzde 70 olmalı kesinlikle bir dakikadan fazla tutulmamalı. Normal çamaşır suyu yüzde 5 civarındadır ben genelde bunuda yarı yarıya sulandırırım içerisine tween damlatırım (bulaşık deterjanı benzeri madde bir iki damla) 10-15 dakika yeterli olur.

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2013, 16:05   #122
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-05-2013
Şehir: erzurum
Mesajlar: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caturanga Mesajı Göster
Sn.livingdead1978 kısaca anlatabilecek bir konu değil.bazılarının çözücüleri farklı bazıları ısıya dayanıklı değil(filtre ile ortama katıyorsunuz),bazıları ışığa dayanıklı değil,saklama koşulları farklı vs. sizin öncelikle bir bitki parçasını steril hale getirip steril bir ortama(ortamın ne içerdiği önemli değil) yerleştirebilmeniz bunu da 2-3 altkültür sürdürebilmeniz.bunu yapamıyorsanız gerisi çok da önemli değil)
***. Ben hobi olarak misel üretimi yapıyorum. (pleurotus Nebrodensis). evde camdan yaptığım mini bir kabin ve sterilizasyon cihazım, laboratuvar ekipmanları vs. çoğu şey var. Bitki doku kültürü de ilgimi çekti. Siteden okuduklarım; Sizin bitki doku konuda oldukça uzmanlaşmış olduğunuzu gösteriyor. Elimde Duchefa Biochemie Marka MS basal salt medium var. yaptığım hesaplamaya göre 4.3 g/l kullanmam gerekiyor. Fakat yabancı dilimin yettiği kadarıyla okuduğum kaynaklarda içinde vitamin bulunmadığını farkettim. Agar var mı onu da bilemiyorum. agar yoksa kaç gram agar kullanmalıyım. vitamin yerine thiaminli vitamin tabletlerden ya da inositol&choline tabletlerden kullanabilir miyim? PH kaça ayarlamam gerekiyor. Cevaplarsanız minnettar olacağım. İyi çalışmalar.

ksantip beğendi.
alpay_23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2013, 20:57   #123
Ağaç Dostu
 
Ludisa Excellence's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 225
Galeri: 19
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alpay_23 Mesajı Göster
Elimde Duchefa Biochemie Marka MS basal salt medium var. yaptığım hesaplamaya göre 4.3 g/l kullanmam gerekiyor.
...
Agar var mı onu da bilemiyorum. agar yoksa kaç gram agar kullanmalıyım. vitamin yerine thiaminli vitamin tabletlerden ya da inositol&choline tabletlerden kullanabilir miyim? PH kaça ayarlamam gerekiyor.
Merhaba alpay_23; 4,3g/L yi nasıl hesapladınız? Elinizdeki MS basal salt medium kaç litre için ve kaç gram? Üzerinde yazmalı. Olmadı fotoğrafını çekin.

Hangi tür için kullanacaksınız zira vitaminlerin yanında hormonda içermiyor olabilir, elinizdeki media. Agar hangi marka? )

Vitanin tabletleri kullanabilirsiniz, pH nın genellikle 5,8 olması istenir ama çalışacağınız bitkiye göre değişkendir.

Saygılar.

Ludisa Excellence Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2013, 11:40   #124
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-05-2009
Şehir: sakarya
Mesajlar: 288
Sn. alpay 23 4.3g/l tahminim elinizde olan ürünün içinde vitaminler de var.eğer içeriğinde vitamin yoksa(varsa kutunun üzerinde MS basal salt medium with vitamins yazar)inositol içeren karışık b vitaminleri var.Sn.Ludisa Excellence in dediği gibi 5.8 genelde istenen ph.agar 6 gr/l .ama size tavsiyem önce ortamlara kafa yormayın bu işte esas olan steril bitki elde edip bunu steril olarak tekrar yeni ortamlara aktarabilmektir.ortamlar daha sonra çalışılır.aynı bitki için herkes aynı ortamı kullanmaz.bu firmanın kapasitesi in vitrodan çıkan bitkiden istenilen özelliklere göre değişim gösterir.ama sabır isteyen bir iştir.evde doku kültürü hobinin ötesine geçemez.bunun bilinci ile yapmanızı tavsiye eder başarılar dilerim...

caturanga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2014, 17:36   #125
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-02-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Türkiye de bir üniversitenin urmu dutu(kara dut) mikroçoğaltım yöntemiyle çoğalttıklarını gördüm bir haberde. Bu bitkinin çoğaltımında hangi besi ortamı kullanılıyor olabilir. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

sinbelaplim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 12:06   #126
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 166
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbelaplim Mesajı Göster
Türkiye de bir üniversitenin urmu dutu(kara dut) mikroçoğaltım yöntemiyle çoğalttıklarını gördüm bir haberde. Bu bitkinin çoğaltımında hangi besi ortamı kullanılıyor olabilir. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
MS + BA + NAA (okuduğum makaleye göre)

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2014, 10:10   #127
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Artvin
Mesajlar: 17
Teorinin pratikle birleştirildiği çok güzel bir çalışma. Getirisi götürüsü ? ne bilmemekle birlikte ! ital tohum ve geni ile oynanmış bitkilerle savaşta şu çalışmaların çok değerli olduğunu düşünüyorum. Yazı inşallah fotoğraflar ve konunun uzmanlarının yaptığı bilgilendirmeler ile devam eder.

mavivesiyah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2017, 09:18   #128
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-10-2017
Şehir: Konya
Mesajlar: 1
şimdi düdüklü tencerede cam kavanozları nasıl steril hale getiriyoruz tam anlamadım. düdüklüye su koyuyor muyuz ve kavanozların kapaklarını kapatıyor muyuz? tehlikeli olduğu için yanlış bir şey yapmak istemem

selman42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024