Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ludisa Excellence
Bir ay kadar önce miselleri ne yapmalıyım deyip bugün mantar yiye biliyorsanız bayağı hızlı bir kaplumbağa ve hatta çok mütevazısınız demektir.
Burada size yabancı gelen terim hangisi hemen elimden geldiğince açıklamaya çalışayım.
http://www.agaclar.net/forum/1219049-post123.htm
|
hocam birkaç sorum olacak;
1- bitki doku kültürü ile dut klonlayabilir miyim? bunun için MS besiyeri kullanmak doğru olur mu? ya da extra ne katmalıyım?
2- kudret narı tohumunu çimlendirmek için MS besiyerini kullanabilir miyim?
3- MS besi ortamı hazırlarken PH da bir aksilik söz konusu olursa ayarlamayı nasıl yapmalıyım ve hangi oranlarda (Sitrik asit-karbonat) solüsyon mu hazırlamalı veya kaç damla atmalıyım. solüsyon hazırlarken saf su mu kullanmalıyım? (ph indikatör kağıtlarım var)
4- sukroz toz şeker midir? besi ortamına sterilizasyondan sonra mı katmalıyım önce mi? çünkü dekstrozu PDA ya otoklavdan etkileneceği için sterilizasyon sonrası ekliyorum.
5- IBA yerine köklendirici hormon diye satılan saf IBA içeren toz karışımlardan kullanabilirmiyim? saf IBA solüsyonunu nasıl hazırlamalıyım ve bu solüsyondan 1 litrelik beiyerine ne kadar (cc veya ml veya damla cinsinden yazarsanız iyi olur) kullanmalıyım.
6- BAP nedir ne işe yarar. kullanmam gerekir mi? kullanmam gerekirse nasıl kullanmalıyım. kaç gr/lt kullanmam gereiyor?
7- ortam ısısı yaklaşık 25 derece. ışık şartları nasıl olmalı? odadaki florasanın ışığı petri kapları için yetrli olur mu?
8- Elimde bulunan MS besiyerinde vitamin olmadığını öğrendim. bu vitaminleri B kompleks vitaminleri ile karşılyabilir miyim? ve 1 litre için nasıl bir solüsyon hazırlamayım? ısıdan etkileneceği için sterilizasyondan sonra katmam gerektiğini biliyorum.
9- inositol nedir? elimde GNC inositol&cholin 250 mg var. MS temel tuz karışımında inositol var mıdır? yoksa elimdeki tabletten kullanabilir miyim?
10- fenolik esudasyon nedir?
11- hormonların kullanım sırası nasıl olmalı her hormon için ayrı besiyeri mi hazırlamak gerekiyor?
12- köklendirme işleminden sonra kullanılan toprak steril toprak mıdır? steril topraksa nasıl steril hale getirilebilir?
teşekkür ederim.