agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-11-2009, 19:21   #1
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Sayın Mine Pakkener,
Diyelim ki bu arkadaşımız sizin önerilerinizi çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleştiremedi. Pulluk derinliğinde toprak ile karıştırsa, ilk sene olmasa bile gelecek senelerde faydası olmuyacak mı? Siz zor iş dediniz diye bu işlemden de vazgeçebilir. Bu işlemi bir nevi yeşil gübre olarak kabul edemeyiz mi?
Saygılarımla.
Yeşil gübreleme olmaz çünkü yeşil gübrelemede kullanılan bitkiler belli, baklagiller ve onlarla birlikte ekilen yulaf, çavdar mısır gibi bazı bitkiler. Bunlar kökleri ile toprağı tutuyor, azot bağlayarak zenginleştiriyor, erozyonu önlüyor,toprak tavını koruyor vs. Meyve artıklarıyla bunu sağlayamazsınız. Bütün hayvansal ve bitkisel atıkları kompostlayarak vermemizin sebebi olgunlaştırıp humusa dönüştürmektir.

Bahçede kalan meyve miktarını bilmiyorum, az bir miktarsa belki göz ardı edilebilir. Organik tarımda da malumunuz bitkisel ve hayvansal atıkların kompostlanarak toprağa geri verilmesi önerilir.

Ben olsam kompostlarım.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-11-2009, 21:25   #2
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster

Bahçede kalan meyve miktarını bilmiyorum, az bir miktarsa belki göz ardı edilebilir. Organik tarımda da malumunuz bitkisel ve hayvansal atıkların kompostlanarak toprağa geri verilmesi önerilir. Ben olsam kompostlarım.
Sayın Mine Hanım,
Tabii ki sizin dedikleriniz doğru. Yapılması gerekeni belirtmişsiniz. Bilhassa üstüne basa basa belirttiğim husus; Hiç bir şey yapmamaktansa, elindeki imkana göre kalan elmaların doğrudan topraga gömülmesiyle de ( Bir nevi yeşil gübre gibi demekten kastım bu idi) toprağın bu organik artıktan faydalanabileceği hususuydu. Belkide ben ne demek istediğimi yeteri kadar açık anlatamadım.
Saygılarımla.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025