View Single Post
Eski 22-11-2009, 22:01   #2573
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nehir35 Mesajı Göster
mine hanım merhabalar
benimde bir sorum var.
bahçemizde limon serviler var ve yanyana dikilmiş 5 limon serviden 3 ü sarardı resmen renk değiştirdi. diğerlerinde bişeyh yok bunun sebebi nedir ve onları nasıl düzeltebilirim. ayrıca baz mavi servilerdede aşırı kuruma başladı iki sıra alıindeler öndeki sırada hiçbişey yok arka sırada kuruma var.gübre verdik ama 1 ay oldu sonuç alamadık.ayrıca üzerlerinde herhangi bir böcek **** bit hiç bişey yok ne olur bana yardım edin.
Son senelerde bu problem yalnız limon servilerde değil, mazı ve leylandilerde de görülüyor ama limon serviler hızla ölüyorlar. Pekçok üretici pek çok ilaç denedi, geçenlerde yaptığımız bir görüşmede tek sonuç alınanın bakır etkili maddeli preparatlar olduğunu söylediler. Bu arada onlara da patojen testi yaptırmalarını tavsiye ettim, eğer yaptırırlarsa sonucu bildiririm. Şu anda size bağışıklığı güçlendirecek bir önerim olacak, ISR 2000 bitki aktivatörü kullanabilirsiniz.

Bu arada mavi servilerde dikim konumunu tam anlamasam da arka kalanlar ışık eksikliğinden yapraklarını karartıp kurur aklınızda olsun.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön