![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#2522 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2009
|
2 sayfa öncede yazmıştım ama diğer sayfaya geçince sorum geride kalmış yeniden yazıyorum,teşekkür ederim Size bir konu hakkında daha danışmak istiyorum,evimizde kedimiz var ve sürekli salon bitkilerini rahatsız ediyor,dışarıda satılan uzak tutucu ürünler açıkçası pahalı geliyor,evde uygulayabileceğim bir tarif var mı acaba? Bunlar da benim deve tabanım ve bir ağacımız,deve tabanı rahmetli babaannemden kalma 25 yıllık,eskiden çok büyüktü babam budadı ancak ne kadar doğru yaptı bilemiyorum..Ağacımızda kalın gövdesinin yanından ince bir dal halinde uzamış,bu ağacı hiç budamadık,ben bu iki çiçeğimizi güzelleştirmek istiyorum,ne önerirsiniz,sonsuz teşekkürler Ağacın dibine kedi giriyor diye bu şekilde kapattık. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2523 |
agaclar.net
|
Kedilerin koku duyguları kuvvetli, pamuklara bitkisel yağlar emdirip saksı yüzeyine bırakın, lavanta yağı örneğin, tarçın, zencefi, toz kahve ve çok acı biber deneyin bunları saksıya serpin. Bir müşterimin bahçesini tüfle malçladık, kedi dadandı, çözümü tüfün üzerine bıraktığı tablet naftalin ve kafuru ile buldu. Siz de bir deneyin, bizimle de sonucu paylaşın. Devetabanının saksısını baharda büyütün, ve martta başlayıp kasıma başına kadar 15 günde bir yeşil yapraklı bitkiler için besin verin. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2524 |
Ağaç Dostu
|
![]() Açıkta bulunan saksı domateslerine göre örtü altına koyulduklarında daha çok su ister gibi bir durum gördüm. açık alanda saksıların toprağı kuruyken solma olmadığı halde kapalı yerde saksı toprakları yaş (yüzey kuru olmadığı halde) solmaya başlıyorlar 10 litrelik teneke saksıları nerede ise iki günde bir sulamak gerekiyor. Bu normalmidir besin olarak ne ilave etmem lazım. ![]() Düzenleyen nariçi : 28-10-2009 saat 14:24 Neden: anlatım düzeltme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2525 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2009
|
çok teşekkür ederim Mine Hanım,hemen deneyip sonucu sizinle paylaşıcam Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2526 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Pseudomonas fluorescens
Sayın Pakkaner Halen bu bakteriyi kullanıyorum Sonuçlar gayet iyi sizin de bildiğiniz gibi bazı terettütler var Siz denediniz mi uyguladığim bütün bitkiler sanki mayıs ayındayız gibi gayet canlılar Yurt dışından gelen bitkilerden nerdeyse daha canlı Bütün orkideler gayet iyi neden şimdiğe kadar piyasaya cikmadı yoksa vardı ben mi görmedim Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim İyi günler |
![]() |
![]() |
![]() |
#2527 |
agaclar.net
|
Bu bakteriyi içeren preparatları kullanmıyorum Ahmet Bey, piyasadaki bütün ürünleri tecrübe etmeye imkan yok maalesef. Ayrıca ürünler kötüdür, başarısızdır da demiyorum. Piyasaya çıkmaktan kastınız hangi ürün içindir anlayamadığım için cevap veremedim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2528 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın mine pakkaner
Bu bakteriyi taşıyan preparatlar ne kadar zamandır piyasada Bu preparatları serasında kullanan muz domates .çilek gibi üretiçileri resimleri ile gördük Ayrıça yoğurt mayalanmasında kullanıldığını internetten öğrendim bir amatör çicek hayranı olarak şaşkınım iyi günler dilerim Düzenleyen ahmeter : 27-10-2009 saat 08:35 Neden: hata |
![]() |
![]() |
![]() |
#2529 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2530 |
Ağaçsever
|
İyi günler Mine hanım. Ekte fotosunu bulduğum bitkiden elimde var ama foto bana ait değil. Sevgili güler ablama ait oda ismini bilmiyor benim gibi. Benim başım bu bitkiyle dertte yaprakları önce toplu iğne başı kadar sararıyor tabi yavaş yavaş. Bazende bu sararmalar genişliyor çoşitli boylarda ve daha sonra sararan yerler güneş yanığı gibi kuruyor. Şuan sadece 1 kaç yaprağında. Akşam detaylı bi foto çekip yollarım. Bu bitki sarmaşık türü anladığım kadarıyla. Ben evde bakıyorum ve çeşme suyuyla suluyorum. Ek besin vermedim şimdiye kadar. Yalnız bizim sularımız çok kireçli. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2531 |
Ağaçsever
|
![]() Çiçek bu şekilde açıyor... Bu arada sanki benim çiçeğin yaprakları daha büyük ve koyu renk gibi geldi ama dediğim gibi detaylı fotoyu akşama halledeceğim inşallah. Foto yükleme konusunda biraz acemiyim kusura bakmayın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2532 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım; ful yaseminimin yapraklarında bir sorun var. Üst kısımdaki yapraklarda herhangi bir bozulma yokken; alt kısımdaki yaprakların orta kısmından başlayarak bir sararma oluyor. Zamanla kuruyarak dökülüyor. Sebebi ne olabilir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2533 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Mine Hanım merhaba,bu ara çiçekçilerde satılan saksıdaki kasımpatılardan alsam kışı saksı değişikliği yapmadan ankarada balkonda geçirebilirlermi acaba?ilkbaharda köydeki evin bahçesine dikmek istiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2534 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu bitki çok arsızdır. Hayati önemi olacağını sanmıyorum. Bir yaprak lekesi sorunu var gibi duruyor. Genel bir bakım yapalım. Hastalıklı yaprakları temizleyin, aşırı sulamayın, aspirinli su solüsyonu verin. tarifi sitede bulacaksınız. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2535 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Dikkatli olursanız neden olmasın? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2536 |
agaclar.net
|
Almira ful yasemininiz için elinizde varsa deniz yosunu çözeltisi, bitki besini kullanın. Önce toprağa oksijenli su solüsyonu verin. Daha sonra yine evde varsa bir B vitamini kompleksi ekleyin. Bu bitkinin doğal bağışıklığının güçlenmesine yardım edecek. Suya azami dikkat edin. İkinci aşamada da aspirinli su solüsyonu kullanın. Eğer elinizde varsa genel bir mantar ilacı da verebilirsiniz. Yine elinizde varsa mikrobiyal gübre verirseniz bağışıklığı güçlenip dayanımı artacaktır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2537 |
/
Giriş Tarihi: 01-11-2009
|
çim bahçelerinin akşam ve gece sulamalarında hastalığa davetiye çıkarmasında diğer etkende toprak ve havadaki ısının eşit durum -5 veya +5 değerleri arasında iken daha çok görülmektedir.Oysaki nisanve mayıs aylarında önceden ekillmiş olan çim sahalarında bu problemler olmamaktadır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2538 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim Mine hanım. Kızım rahatsızlandığı için ancak bugün fırsat bulup yazdıklarını okudum. Söylediklerinizi uygulayacağım. Her ihtimale karşı ben bide çektiğim fotoğrafları yüklemek istedim. Belki karar vermekte dahada yardımcı olur. İlgilendiğiniz için sağolun. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2539 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Mine Hanım yine rahatsız ediyorum kusura bakmayın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2540 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2541 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Çeliği doğrudan saplamayın, bir kalemle delik açıp çeliği dikin. Elinizde varsa köklendirme hormonu da kullanın. Çeliklere can suyunu aspirinli suyla verin. Aspirindeki salisilik asit köklenmeyi teşvik eder. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2542 | ||
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
2- Bu sene aldığınız tohumları yine bu yıl kullanmanız daha doğru, çünkü zamanla çimlenme yeteneğini kaybeder, bayatlar. Madem sık sık yurt dışına çıkıyorsunuz her yıl yenisini alın. Paketlerin üzerindeki üretim tarihlerine de dikkat edin. 3- Mordoğan' da tropik bitki yetiştirmek zor, çünkü her zaman İzmir'e göre daha serin, bol rüzgarlı olur. Tropik bitkiler yüksek sıcaklık ve nem ister. Muz bile yetişmez. Yine de palmiye çeşitleri, begonvil, japon gülleri olur. Subtropikalleri de dikmelisiniz. Dikecek bitki çeşidi çok, önce planlama yapmalısınız. 5-5,5 dönüm araziye hobi amaçlı sadece yazları bakmanız güç olur. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2543 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hn. soru soran arkadaşlara verdiğiniz bilgiler çok yararlı. Ancak 85 sayfaya ulaşan bu konu başlığında bu değerli bilgiler kişiye özel olduğundan sonradan aynı sorular tekrar olarak sorulduğu gibi bu bilgiler bunca sayfa arasında kaybolup gidiyor. Acaba diyorum vereceğiniz cevaplar ilgili konu başlıklarının içinde olsa arkadaşlara bu konu başlığında cevabın linki verilse. Böylece o konu başlığı altında cevaplanan sorularda hem tekrar önlenmiş olur hem de çok kolaylıkla bu önemli bilgilere ulaşılır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2544 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2545 |
agaclar.net
|
Tek tek başlıklara girip bütün soruları yerinde okuyup cevaplayabilmeme imkanım ve vaktim yok. Bu yüzden bana sorulan soruları burada cevaplamaya devam edeceğim. Müsait olduğum zamanlarda da soruları ve verdiğim cevapları başlıklara taşımaya gayret ederim ama üyelerimizin de arama motorunu daha etkin kullanmaları şart. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2546 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım merhaba bugün dolaşırken bir parkta bu bitkiyi gördüm çok hoşuma gitti kopardım.Sanırım inci çalısı konuyada ekledim bunları köklendirmek için ne yapmalıyım ateş dikeni için söyledikleriniz bunun içinde geçerli olur sanıyorum,yaprak ve meyvelerini koparıp dikiyorum inşallah tutar http://www.agaclar.net/forum/showthr...571#post528571 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Karaçam Fidesinde Sorun
Merhaba, Küçük bir kağıt içinde 10 gün kadar beklemiş karaçam ve sedir fidesi geçti elime. Ben de hemen bir kabın içerisine dikip balkona koydum. Toprak ile ev çiçeklerinin saksılarına konan torf karışımı yaptım. Fakat dikimden 1 hafta sonra karaçamın iğne yağraklarının uçları sararmaya başladı. Sedirde birşey yok. Şu an sanırım karaçam fidesini kaybediyorum. Acaba ilk aldığım zaman mı kuruma başlamış olabilir? Yoksa yanlış birşey mi yapıyorum? Uygulamam gerekenler için bilgi verebilirseniz sevinirim. Resimleri ektedir.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2548 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
Mezar Peyzajı
Merhaba Mine Hanım Aile mezarlığımıza peyzaj yapmak istiyorum. Özellikleri yazları kurak geçiyor. Kışları ise yumuşak geçiyor. Dört mevsimde göze hitap edecek bir düzenleme yapmak istiyorum. Çit olark mazı düşünüyorum ama tam emin değilim. Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2549 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2550 |
agaclar.net
|
Şu anda bekleyip görmekten başka yapacağınız birşey yok. Torf suyunu kaybederse zor alır, dikkatli olun. Elinizde varsa deniz yosunlu bir besin verin. Kök yapısını güçlendirir. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|