agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-10-2007, 11:44   #1
Bahar

Giriş Tarihi: 24-04-2007
Merhaba Mine Hanım
Benim drenajla ilgili bir sorum olacak.600 m2 civarında bahçeme ektiğim ağaçlar birer birer ölüyor.En son suyu seviyor diye pavlonya aldım.Oda aynı şekilde öldü.Sırf bahçesi için özenerek seçtiğim evimden bile ağaçlar ölmeye devam ettikçe günden güne soğuyorum.Drenaj yaptırmaya kalksam mümkün olmadığını söylediler elektrik kabloları,su ve bahçe sulama boruları vs yüzünden.Müteahhit en önemli ayrıntıyı nasıl gözardı eder anlamış değilim.Sitede benim dışımda kimsenin ağaç ekmemesi bu yüzdenmiş meğer.Bunun bildiğiniz kolay bir çözümü varmı? veya suyu seven ne tür bitkiler ekebilirim?

bahars Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-10-2007, 15:56   #2
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahars Mesajı Göster
...
Benim drenajla ilgili bir sorum olacak....Bunun bildiğiniz kolay bir çözümü varmı? veya suyu seven ne tür bitkiler ekebilirim?
Bahar Hanım üzüldüm. Ancak taban suyu seviyeniz yüksekse ve drenaj imkanınız da yoksa bu koşullarda sizin yağacağınız çok fazla birşey yok.

Çok iyi ve tecrübeli bir peyzaj mimarının tasarımından, çok iyi ve tecrübeli bir ziraat mühendisinin de bitki, toprak, alt yapı vs. bilgisinden faydalanarak güzel bir bahçe tasarlatın. Zemini adacıklar halinde yükselterek saçak köklü ağaçlar da dikmek mümkün. Harika bir bahçe olmaması için bir sebep yok. Hatta bir tarafına zen bahçesi yaptırın hoşlanırsanız. Yalnız dediğim gibi doğru kişileri seçip onlarla çalışmanız önemli. Profesyonel destek ve biraz masrafla rüya gibi bir bahçeye sahip olursunuz, üzülmeyin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-10-2007, 17:56   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2007
Alıntı:
Merhaba Mine Hanım
Benim drenajla ilgili bir sorum olacak.600 m2 civarında bahçeme ektiğim ağaçlar birer birer ölüyor.En son suyu seviyor diye pavlonya aldım.Oda aynı şekilde öldü.Sırf bahçesi için özenerek seçtiğim evimden bile ağaçlar ölmeye devam ettikçe günden güne soğuyorum.Drenaj yaptırmaya kalksam mümkün olmadığını söylediler elektrik kabloları,su ve bahçe sulama boruları vs yüzünden.Müteahhit en önemli ayrıntıyı nasıl gözardı eder anlamış değilim.Sitede benim dışımda kimsenin ağaç ekmemesi bu yüzdenmiş meğer.Bunun bildiğiniz kolay bir çözümü varmı? veya suyu seven ne tür bitkiler ekebilirim?
Merhabalar Bahar hanım, bahçenizin durumuna üzüldüm, öncelikle yapacağınız, Okaliptus bulun bol miktarda dikin . Orada hem yetişebilecek hemde aşırı (tonlarca ) su tüketen bitki olduğundan çevresindeki taban suyunun azalmasına da yardımcı olacaktır. Eğer çevrenizdeki evler buna sebep ağaç dikmemişlerse onlarıda teşvik ederseniz oraya bu bitkinin çok faydası olacaktır.

Bu bitki bataklık kurutmada kullanılır. Çiçeği ve kokusuda vardır. Soğuğa en dayanıklı türü; "eucalyptus gunnii" dir. Kolay gelsin selamlar.

mehtap gürbüz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-10-2007, 08:47   #4
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Rutubetli topraklar için uygun bitkiler

Alıntı:
Benim drenajla ilgili bir sorum olacak...suyu seven ne tür bitkiler ekebilirim?
Rutubetli topraklar için uygun bitkileri içeren bir liste karşıma çıkınca bu soruyu hatırladım. Umarım bir fikir verir.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...4&postcount=41

sabah Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025