agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2008, 14:15   #1351
Ağaç Dostu

fatmadundar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Galeri: 82
Çok teşekkür ederim Mine Hanım.İyi çalışmalar.

fatmadundar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-01-2008, 02:38   #1352
Ağaç Dostu

Oyaman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 12
Sayın Mine hanım , bahçemdeki Japon Gülümü güneşli bir kısıma almak istiyorum
bu mevsim uygunmudur ? değilse ne zaman yapabilirim?
Saygılarımla .

Oyaman Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-01-2008, 13:21   #1353
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Sorunuzu başlığında cevapladım Gilan.
Oksijenli su solüsyonunu uyguladım yukkama. Umarım kurumalar dediğiniz gibi mekanik hasardır, bir süre artıyor mu diye gözlemleyeceğim.

Çok teşekkürler

gilan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-01-2008, 18:49   #1354
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deportivo Mesajı Göster
Sayın Mine hanım , bahçemdeki Japon Gülümü güneşli bir kısıma almak istiyorum
bu mevsim uygunmudur ? değilse ne zaman yapabilirim?
Saygılarımla .
Şu anda 12-13 derecede seyreden bir sıcaklık var. 5 biraz daha düşmesini tercih ederim. Bir de mutlaka dallarını da budayın yeni yerine dikmeden önce.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-01-2008, 22:56   #1355
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Mine Hanım, bu mesajda verdiğiniz link bozulmuş. Ulaşma olasılığımız var mı acaba?

zenfree Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-01-2008, 18:00   #1356
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Arkadaşlar aramızda ziraat fakültesi mezunları vardır sanırım.Benim bu aldığım menekşelerimin yaprakları canlı ufak tefekler kocaman çiçek açmışlar. Ben eylülde ektim. Halen minikler yavaş büyüyorlar. Çiçekçiler bir şeyler veriyorlar ama söylemiyorlar.Bilen varsa ilaç **** hormon ne veriliyorsa lütfen söylesin yardımcı olsunlar.Eğer üretip satanlar bizim gibi bekleseler halleri nice olur.Gelen menekşelerimin bir dahaki sefere çiçekleri küçülüyor.İlaç veriyorum ama fayda etmiyor nedense...
Konuyla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekür ederim...
Mine hanım sorumu yanıtlarsanız sevinirim.Afrika menekşesi bölümünde de sorunumu dile getirdim.Bilenlerden yardım bekliyorum.

özlem11 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-01-2008, 13:52   #1357
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-01-2008
*** mine hanım benim bir limon agacım var aldıgım zaman üzerinde bir limon vardı ancak sonra kurudu ve bu limon düştü şuanda ise üzerinde oldukça çiçek var yalnız çiçekler açılıyor ve dökülüyorr acaba aşı gerekir mi bilmiyorum aydınlatırsanız sevirinirim şimdiden tesekkurler

seloman Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-01-2008, 18:15   #1358
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Merhaba Mine Pakkaner
İlk iki yıl dometeslerim kuruyor?
Bahçeme her türlü sebze dikiyorum ve dometeslerim ağustosun ilk haftası sararıyor, ağustos sonlara doğru kuruyor.
İkinci sorum bahçemde çok hayvan gübresinde kurt olur ya, o kurtlardan var, hayvan gübresi kullanmıyorum **** ağustos böceği olabilirmi, toprakta yaşıyormuş

Özcan2007 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-01-2008, 21:18   #1359
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Ozcan Bey her ikisine de görmeden fikir yürütmem imkansız. Bu sorunlarla karşılaşınca fotoğraflayıp gönderiniz. Bu arada, derginin temmuz sayısında Zir. Y. Mühendisi Ayşenur Tokaç Hanım bize domates hastalıklarını anlatmıştı, belki ilginizi çeker ve size yardımcı olur.

http://www.agaclar.net/dergi/temmuz07.html

Eski 14-01-2008, 21:48   #1360
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seloman Mesajı Göster
*** mine hanım benim bir limon agacım var aldıgım zaman üzerinde bir limon vardı ancak sonra kurudu ve bu limon düştü şuanda ise üzerinde oldukça çiçek var yalnız çiçekler açılıyor ve dökülüyorr acaba aşı gerekir mi bilmiyorum aydınlatırsanız sevirinirim şimdiden tesekkurler
Çiçek dökümü aşı ile çözümlenebilecek bir sorun değildir. Forumda limon yetiştiriciliği ile çiçek dökmesi de dahil ilgili sayfalar dolusu bilgi bulacaksınız, faydalanmanızı dilerim.

Bu arada yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi bize tanıtmanızı rica ederim.

Eski 14-01-2008, 22:50   #1361
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olay9 Mesajı Göster
Arkadaşlar aramızda ziraat fakültesi mezunları vardır sanırım.Benim bu aldığım menekşelerimin yaprakları canlı ufak tefekler kocaman çiçek açmışlar. Ben eylülde ektim. Halen minikler yavaş büyüyorlar. Çiçekçiler bir şeyler veriyorlar ama söylemiyorlar.Bilen varsa ilaç **** hormon ne veriliyorsa lütfen söylesin yardımcı olsunlar.Eğer üretip satanlar bizim gibi bekleseler halleri nice olur.Gelen menekşelerimin bir dahaki sefere çiçekleri küçülüyor.İlaç veriyorum ama fayda etmiyor nedense...
Konuyla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekür ederim...
Mine hanım sorumu yanıtlarsanız sevinirim.Afrika menekşesi bölümünde de sorunumu dile getirdim.Bilenlerden yardım bekliyorum.
Afrika menekşesi üretiminde genel olarak hormon kullanılmaz, ancak büyüme koşulları uygun ayarlanır. Yetişme döneminin her aşamasında istediği sıcaklıklar ona göre ayarlanır, örneğin 30 derece üzerinde çiçekler küçülür yaprak sapı uzar, çok yoğun ışık olduğunda yaprak sapı kısalır, yapraklar beyazlaşır, çiçeklenme zayıflar. Bir de bitki besleme çok önemli. 5.8 ile 6.2 arası pH ister. Düzenli gübreleme ister.

Bu arada her soruyu sadece tek başlıkta sormanızı rica ederim.

Eski 15-01-2008, 08:59   #1362
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-10-2007
Mİne Hanım 10 dönümlük okul bahçesi için peyzaj projesi hazırlıyorum.Bahçenin tamamında fıstıkçamları dikili sanırım yaşları10-15-20 arası, boyları 2-2,5 m yi buluyor.Araştırmalarımda sahipli arazilerin fıstık çamı dikili olanlar da dahil olmak üzere orman hukukuna göre orman sayılmadığını buldum.Yine de birşey atlamak istemiyorum.Bu ağaçları sökersem ya da taşırsam bir sorunla karşılaşırmıyım?Gövdeleri 25-30 cm çevre yapıyor.Söküm ve kesim işleri için belediyeden izin alınması gerekiyormuş aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar...

npolatoglu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-01-2008, 09:10   #1363
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-10-2007
Orman Hukuku

Çeşitli fayda ve fonksiyonları nedeni ile çok önemli ve stratejik doğal kaynaklardan olan ormanlar sahip oldukları önem nedeni ile özel hukuki rejimlere tabi tutulmuşlardır. Orman kanunlarına geçmeden önce ülkemizdeki ormanların durumuna bakmalıyız.

Ülkemizde ormanlık arazinin miktarı esasen topraklarımıza oranla çok değildir. Kesin bir rakam olmamakla birlikte orman varlığımızın bugün 20,763,000 milyon hektar olduğu tahmin edilmektedir.

Orman varlığının ülkemiz alanına oranına baktığımızda % 26,7 olduğunu görürüz. Bu ortalama Avrupa’da 35,4, dünyada ise 40,9’dur. Ormanın kamusal faydalarından söz edebilmek için ülkemizdeki oranın en azından AB ve Dünya ortalamasına yakın olması gerekmektedir. Bu oran %20’nin altına düştüğünde ormansızlığın neden olacağı olumsuz sonuçlarla karşılaşmak mümkündür, şu aşamada ülkemiz de bu açıdan tehlikede sayılmaktadır. Zira ormanlarımızın büyük kısmı tahrip olmakta, topraklarımız erozyona uğramaktadır.

Ormanlarımızın miktarı az olmakla birlikte kalitesi de düşüktür. Sanayide kullanılabilecek koru niteliğinde ormanlarımızın oranı %48,3’tür. Bununda % 27si kalitesizdir.

Ormanlarımızın illere dağılımıda dengesizdir. Öyle ki, Antalya, orman varlığımızın %4,3’üne sahipken Şanlıurfa, 0/00,02 oranda orman varlığına sahiptir.

Ormanın hukuki açıdan tanımını vermek gerekirse, bu konuda güçlüklerle karşılaşılmaktadır. Çünkü yürürlükteki düzenlemeler hiç ağaç olmayan yerleri ormandan sayabileceği gibi bazı ağaçlık alanları ise orman kavramının dışında saymaktadır. Orman kavramının tanımı siyasi politikalar çerçevesinde değişmektedir. Yürürlükte bulunan 6831 sayılı Orman Kanunu m.1’e göre “ tabii olarak yetişen veya emekle yetiştirilen ağaç ve ağaççık toplulukları yerleriyle birlikte orman sayılır.” Buradan da anlaşılacağı gibi orman sadece ağaç topluluğu değil onun üzerinde bulunduğu toprak parçasıdır da. Bununla beraber kanunumuz orman sayılmayan yerleri açık olarak belirtmiştir;

1. sazlıklar,
2. step nebatlarıyla örtülü yerler,
3. her çeşit dikenlikler,
4. şehir ve eski mezarlıklar ile kasaba ve köylerin hudutları içerisinde bulunan ağaç ve ağaçlıkla yerler,
5. sahipli arazide bulunan ve civardaki ormanlarda tabii olarak yetişmeyen ağaç ve ağaçcık nevilerinin bulunduğu yerler,
6. orman sınırı içinde veya bitişiğinde tapulu, orman sınırı dışında her türlü tasarruf belgeleriyle özel mülkiyette bulunan ve tarım arazisi olarak kullanılan, dağınık veya yer yer küme veya sıra halindeki her nevi ağaç ve ağaççıklarla örtülü yerler,
7. orman sınırı dışında olup da, yüzölçümü 3 hektarı aşmayan sahipli arazideki her nevi ağaç ve ağaççıklarla örtülü yerler,
8. sahipli arazide ve muhitin hususiyetlerine göre yetişmiş veya yetiştirilecek olan fıstık çamları ve palamut meşelikleri dahil olmak üzere her nevi meyveli ağaç ve ağaççıklar,
9. orman ve toprak muhafaza karakteri taşımayan funda veya makiliklerle örtülü yerler orman sayılmazlar.

Ülkemizdeki ormanların %99’u kamu mülkiyetine tabi ormanlardır.

Kamu tüzel kişilerine ait ormanların idaresi ve korunması da, devletin kontrol ve denetimi altında, sahiplerine aittir.devletin bu ormanlar üzerindeki yetkisi, söz konusu idare ve işletmeyi gözetlemek ve denetlemekten ibarettir. Devlet ormanları ile ilgili pek çok hüküm bu ormanlar için de uygulanır. Dolayısıyla, bu ormanlarda yetişmiş veya yetiştirilmiş fidanları kesmek, sökmek, ekim sahalarını bozmak, yaş ağaçları boğmak, yaralamak, tepe ve dallarını kesmek veya koparmak ve benzeri diğer fiilleri işlemek yasaktır.bu yerlerde bina ve ağıl yapılması ekilmesi, tarla açılmasıda yasaktır. Bu ormanlarda ancak kamu yararına olan bina ve tesislerin yapımı ve ipkası için kamu tüzel kilerine Orman Bakanlığınca bedeli karşılığında izin verilebilir bu izin 49 yılı aşamaz ve izin süresi, bedel ile yapılan bina ve tesislerin kime intikal edeceği yapılacak anlaşmalarla hükme bağlanır.

Özel ormanların mülk sahipleri gerçek kişilerle özel hukuk tüzel kişileridir ancak bu ormanların mülkiyeti özel kişilere ait olsa bile, bu tür ormanların gözetim ve denetimi de devlete aittir. Kamu tüzel kişilerine ait olduğunu söyledimiz ormanlar için getirilen yasaklar bu ormanlar için de geçerlidir.

O halde diyebiliriz ki mülkiyet hakkı eşya üzerinde sınırsız kullanma, yararlanma ve tasarruf hakkı sağlarken bu durum orman mülkiyeti açısından geçerli olmamaktadır.
Ormanlar kamu malı olarak sayıldıkları için kamu mallarının tabi bulunduğu rejime tabidirler. Bu nedenle;

özel mülkiyete geçirilemezler(devlet ormanları)
zamanaşımı ile iktisap edilemezler
tescile tabi değildirler
haczedilemezler
rehin konusu olamazlar
kamulaştırmaya konu olmazlar
yararlanma yönünden tahsis, izin, ruhsat, imtiyaz gibi özel usullere tabidirler
ancak kamu yararı bulunan irtifaklarla sınırlandırılabilirler
harç, resim ve vergiden muaftırlar.

Ormanlarımıza ilişkin olarak orman mevzuatımızın yanında Anayasa’da da hüküm bulunmaktadır. AY m.169,münhasıran orman suçları için genel ve özel af çıkarılamaz, ayrıca orman alanları da daraltılamaz.

Ormanlarımız konusunda en çok tartışma sebebi olan konu ise orman kanunumuzda bulunan 2A ve 2B maddeleridir. Daha öncede belirttiğimiz gibi kanunumuza göre orman tanımı yapılırken biyolojik anlamda orman niteliği taşıması bir kriter olarak kabul edilmemiş siyasi politikalarla kimi boş araziler orman olarak kabul edilmiş, biyolojik olarak orman niteliği taşıyan alanlar ise orman kapsamına alınmayarak hukuki korumadan yoksun bırakılmışlardır. Kimi alanlar orman sınırı dışına çıkarılmıştır yasa ile.

Orman tanımına dahil olup da orman sınırı dışına çıkarılabilecek, dolayısıyla orman niteliğini kaybedecek yerler iki kategoride toplanabilir;

1. bilim ve fen bakımından tarıma açılmasında mutlak yarar görülen yerler,
2. 31.12.1981 tarihinden önce orman niteliğini kaybetmiş olup da halen üzerinde tarım, hayvancılık yapılan veya topluca yerleşimli bulunan yerler.

Bu kategorideki yerler şahıslarca imar, ihya edilerek öteden beri kullanıla gelen ve halen işgal altında bulunan yerlerdir. Söz konusu yerler orman sınırı dışına çıkarılırken işgal eden şahıslarla birlikte ele alınır fakat birinci gruptaki yerler tarıma açılmak amacıyla orman sınırı dışına çıkarılan bu yerler devletçe imar ve ihya edilir, daha sonra da orman içi ve bitişik köy halkına verilir.

Aslında ilk bakışta olumlu bir düzenleme olduğu düşünülebilir. Çünkü özellikle ikinci grup için boş bir arazinin orman vasfını yitirmiş olmasına rağmen orman arazisi kapsamından çıkarılmaması bu yerlerde bir takım korumaları gerektireceğinden hukuki zeminde alım satım yapılmasını bina yapılmasını vs…yi imkansız kılmaktadır. Bu açıdan bu yerlerin orman vasfı dışına çıkartılması yararlı olacaktır. Fakat bu düzenlemenin sakıncaları da bulunmaktadır. Şöyle ki, bu hükümden yararlanmak için ormanlar yakılabilir tahrip edilebilir ve orman vasfını yitirmesi sağlanabilir. Sonrasında oluşan bu durumdan yarar sağlanabilir. Bu ise orman arazilerimin tehlikede olduğunun göstergesidir.ayrıca tarıma elverişli olduğuna ilişkin düzenlenecek raporların dikkatle incelenmemesi de bizi aynı sorunla karşı karşıya getirmektedir.

Orman suçlarına bakarsak;

ağaç kesme suçu (OK. m.9)
ağaçları boğmak, yaralamak, yalamuk,pedavra ve hartama çıkarma suçu (OK.m.14)
orman ekim sahalarını bozmak suçu (OK.m.14)
ormanlarda bina, ağıl ve hayvan barınakları yapmak suçu (OK.m.17)
ormanlarda tarla açmak, ürün ekmek ve yerleşmek suçu (OK.m.17)
ormanlara izinsiz hayvan sokmak suçu (OK.m.19)
orman yakmak suçu (TCK)
ihtiyaç sebebiyle verilen orman ürünlerini satmak ve hibe etmek, amaç dışı kullanmak suçu (OK.m.31-33)
müsadere (zor alım) cezası

Yaş ağaçların boğulması, yaşayan bir ağacın gövdesinin etrafında, dairesel şekilde, kabukları odunsu kısmına kadar soyularak açılması, bu suretle ağacın gıdasızlığa ve ölüme terk ve mahkum edilmesi,
Yalamuk, çam ve köknar gibi ibreli ağaçların gövde kabuğu ile odunsu kısmı arasında bulunan ve ağaca yaşama gücü sağlayan tabakanın kısmen veya tamamen kabukla birlikte çıkarılması,
Pedavra ve hartama ise, ağacın elyaf istikametinde yarılarak tahta çıkarılmasını ifade eder. Bu durumda ağaçtan pedavra ve hartama çıkarabilmek için önce ağacı kesmek daha sonra da tanıma uygun şekilde biçilmesi gerekir. Herhangi bir kesim yapmadan bu suçu işlemek mümkün değildir. Ağacın kuru **** yaş olması bu suçun işlenmesi bakımından önem taşımaz.

Ankara GENÇ TEMA

Yararlı olması umuduyla...

npolatoglu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-01-2008, 10:24   #1364
Ağaçsever

Ayseloge's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2007
Galeri: 7
Sayın Mine Hanım;
Ben Köyceğiz' de çiçekçi dükkanı işletiyorum.Bu işe yeni başladım ve tabi ki sevdiğim için açtık dükkanı, ama; sevmek kadar bilmekte önemli.
Benim sormak istediğim dükkanımın ortalama ısısı ne olmalı? Klima var fakat hava akımı olduğu için çalıştıramıyorum. Her çiçeğin kendine göre ısı ayarı var. Her tür çiçekte mevcut burda. Hepsine birden nasıl bir ısı dengesi sağlamalıyım? İşyerimde klima çalıştırmazsam ısı 10 ila 14 derece oluyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ayseloge Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-01-2008, 20:33   #1365
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi npolatoglu Mesajı Göster
Mİne Hanım 10 dönümlük okul bahçesi için peyzaj projesi hazırlıyorum.Bahçenin tamamında fıstıkçamları dikili sanırım yaşları10-15-20 arası, boyları 2-2,5 m yi buluyor.Araştırmalarımda sahipli arazilerin fıstık çamı dikili olanlar da dahil olmak üzere orman hukukuna göre orman sayılmadığını buldum.Yine de birşey atlamak istemiyorum.Bu ağaçları sökersem ya da taşırsam bir sorunla karşılaşırmıyım?Gövdeleri 25-30 cm çevre yapıyor.Söküm ve kesim işleri için belediyeden izin alınması gerekiyormuş aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar...
Bu prosedürü bilmiyorum, orman mühendisi arkadaşlarımızdan bilen varsa, konuyu aydınlatırlarsa sevinirim.

Eski 16-01-2008, 09:17   #1366
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Cevap için tekrar teşekkür ederim Mine Hanım. Uyarınızı dikkate alacağım.

özlem11 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-01-2008, 18:59   #1367
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayselyangili Mesajı Göster
Sayın Mine Hanım;
Ben Köyceğiz' de çiçekçi dükkanı işletiyorum.Bu işe yeni başladım ve tabi ki sevdiğim için açtık dükkanı, ama; sevmek kadar bilmekte önemli.
Benim sormak istediğim dükkanımın ortalama ısısı ne olmalı? Klima var fakat hava akımı olduğu için çalıştıramıyorum. Her çiçeğin kendine göre ısı ayarı var. Her tür çiçekte mevcut burda. Hepsine birden nasıl bir ısı dengesi sağlamalıyım? İşyerimde klima çalıştırmazsam ısı 10 ila 14 derece oluyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Aysel Hanım, ortamı ortalama 19-20 derecede tutmanız yeter. Gece de 16 derecenin altına düşmememsini tavsiye ederim. Klimanızın kanatlarını tavana yönlendiriniz, bitkilerinizin bulunduğu raflarda su kapları veya sürekli ıslak sünger bulundurun, zemin uygunsa yıkayın, bu nem sağlar, yine uygun bitkilere günlük kaynamış su püskürtün. Kaynamış su yapraklara leke yapmaz.

Satışınız bol olsun.

Eski 17-01-2008, 22:18   #1368
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Mine Hanım
Karadut ve bir kaç meyve ağacından çelik alarak köklendirmek istiyorum. Köklendirmek için toz hormon da aldım. Ama çeliklerin nasıl alınabileceğini bilmiyorum. Çelikte kaç göz olmalı ve kalınlığı ne kadar? Teşekkür ederim.

zooteknist Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-01-2008, 07:58   #1369
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Kurşun kalem kalınlığında sekiz on göz içeren düzgün dallardan çelik alabilirsiniz Sayın Zooteknist.

Eski 18-01-2008, 09:34   #1370
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Kaç göz köklendirme ortamının içerisinde, kaçı dışarıda kalacak şekilde yerleştirmeli?

lerdemir Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-01-2008, 14:08   #1371
Ağaçsever

Ayseloge's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2007
Galeri: 7
Sevgili Mine Hanım, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Size bir sorum daha olacak.Eski şartlara göre bozulmaya başlamış çiçeklerim için ne önerirsiniz, besin takviyesi gerekir mi toparlamaları için?
Genel olarak yapraklarında, üşümelerinden dolayı kahverengi lekeler oluştu.Bazılarında da çiçeklerinde koyulaşıp dökülmeler oluştu.(Antoryum veAtatürk çiçeği) Kötü yaprakları temizliyorum.Zaten haftada bir su veriyorum, o da aşırıya kaçmadan.Dükkanımın yönü batıya baktığı için de, çok az batan güneşi görüyor.
Bu şartlar da önerileriniz nedir? Bu lekelenmeler güneş ışığını az almasından kaynaklanıyor olabilir mi?

Ayseloge Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-01-2008, 15:35   #1372
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Kaç göz köklendirme ortamının içerisinde, kaçı dışarıda kalacak şekilde yerleştirmeli?
Bu tür çeliklerde 4-5 göz köklendirme ortamında kalır Sevgili Lerdemir.

Eski 18-01-2008, 15:43   #1373
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayselyangili Mesajı Göster
...Dükkanımın yönü batıya baktığı için de, çok az batan güneşi görüyor.
Bu şartlar da önerileriniz nedir? Bu lekelenmeler güneş ışığını az almasından kaynaklanıyor olabilir mi?
Işıksızlık çiçekleri bozar Aysel Hanım, dükkanınız yön yüzünden bitkiler için riskli. Bu yüzden satış sirkülasyonunuzu hesaplayıp ona göre bitki almalısınız. Bozulmaya başlayan çiçeklerinizin besin takviyesi ile fazla toparlanmasına şu mevsimde imkan yok. Saksıların harcı torf, bu yüzden su kaybetmemelerine çalışın. Suyu kaybederlerse dükkan koşullarında yeniden toparlatmak için kovaya gübre ve hümik asit karıştırılmış su koyun ve kabarcıklar çıkana kadar batırıp sulayın. Ancak saksılardan birinde hastalık varsa bu suya sokmayın. Hepsine bulaşır.

Eski 18-01-2008, 18:20   #1374
Ağaç Dostu

Sayın Mine pakkaner
2 yaşında zeytin fidanlarıma ne kadar magnezyum nitrat ve boraks uygulamalıyım.
son olarakta geçen hafta fidanlara 5 gr çinko sülfat kullandım, iz elemetlerin yakıcı etkisi varmıdır zeytin fidanlara.

Özcan2007 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-01-2008, 23:42   #1375
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Alıntı:
Kurşun kalem kalınlığında sekiz on göz içeren düzgün dallardan çelik alabilirsiniz Sayın Zooteknist.
Mine Hanım
Bilgi için teşekkür ederim.

zooteknist Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-01-2008, 16:29   #1376
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
merhaba Mine Hanım,

Daha önce ismini sorduğum bir sarmaşığın Tekoma olduğun söylemiştiniz.Pandora sarmaşığı da deniyormuş. (Podranea ricasoliana)

Bir kaç tane tohumu geçti elime, bunları çimlendirirken yapmam gereken özel bir şey var mı? Yoksa yine sıcak ortamda, perlit/torf karışımında fısfıslayarak çimlendirebilir miyim?

Bir de ilginizi çekerse diye yazayım, bana sarmaşığım adlarından birini Pandorea ricasoliana olarak yazmıştınız, bu yüzden de sanırım Pandora Sarmaşığı deniliyor.Ancak ismi "Pandorea ricasoliana" değil "Podranea ricasoliana", bu yüzden harf hatasından kaynaklanan bir yanlış Türkçe isimlendirme olmuş gibi görünüyor Ama yakışmış, ben de soranlara "Pandora sarmaşığı" diyorum.Ya da ikisi de kullanılıyorsa bilemiyorum tabi.

Teşekkürler,

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-01-2008, 08:35   #1377
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Mine Hanım, Oya ağacımın gövdesi bir aya yakın zamandır yemyeşil sanki küfle kaplanmış gibi oldu. (Havanın çok nemli olmasından sanıyorum) Etrafta dolaşırken dikkat ettiğimde bazı ağaçların da aynı benim oya ağacımın gövdesi gibi yemyeşil olduğunu gördüm. Havaların ısınmasıyla bu durum geçer mi? Ağaca ilaçlama vs.. uygulama yapmak gerekir mi? Bu durum ağaca zarar verir mi?

Düzenleyen limon : 20-01-2008 saat 12:23
limon Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-01-2008, 22:52   #1378
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-01-2008
Alıntı:
Resimdeki gardenyalar yerli üretim, çok daha dayanıklı olacaklar, güle güle büyütün, pamuklu bite karşı dikkatli olun.
merhabalar ; benim gardenyamda beyaz beyaz bişeyler var dallarında.sanırım bunlar bahsettiğiniz pamuklu bit oluyolar. buna karşı bi çözüm yolu varmı acaba.elimde hayata döndürmek zorunda oluğum bir gardenya var.bakımı için başka ne gibi şeyler önerebilirsiniz?? şimdiden teşekkürler

realmustang Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-01-2008, 23:00   #1379
Ağaç Dostu

Emre Albayrak's Avatar

Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Mine Hanım, Oya ağacımın gövdesi bir aya yakın zamandır yemyeşil sanki küfle kaplanmış gibi oldu. (Havanın çok nemli olmasından sanıyorum) Etrafta dolaşırken dikkat ettiğimde bazı ağaçların da aynı benim oya ağacımın gövdesi gibi yemyeşil olduğunu gördüm. Havaların ısınmasıyla bu durum geçer mi? Ağaca ilaçlama vs.. uygulama yapmak gerekir mi? Bu durum ağaca zarar verir mi?
Haddim olmadan bir yorum yapmak isterim. Eğer bahçeniz devamlı nem alıyor ise ya da gece - akşam sulama yaıyor iseniz ağaçlarınızda yosunlanma görülmesi normaldir. Sula düzeninizi değiştirirseniz bu sorun ortadan kalkar saırım.. Saygılarımla.

Emre Albayrak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-01-2008, 08:12   #1380
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
merhaba Mine Hanım,

Daha önce ismini sorduğum bir sarmaşığın Tekoma olduğun söylemiştiniz.Pandora sarmaşığı da deniyormuş. (Podranea ricasoliana)

Bir kaç tane tohumu geçti elime, bunları çimlendirirken yapmam gereken özel bir şey var mı? Yoksa yine sıcak ortamda, perlit/torf karışımında fısfıslayarak çimlendirebilir miyim?

Bir de ilginizi çekerse diye yazayım, bana sarmaşığım adlarından birini Pandorea ricasoliana olarak yazmıştınız, bu yüzden de sanırım Pandora Sarmaşığı deniliyor.Ancak ismi "Pandorea ricasoliana" değil "Podranea ricasoliana", bu yüzden harf hatasından kaynaklanan bir yanlış Türkçe isimlendirme olmuş gibi görünüyor Ama yakışmış, ben de soranlara "Pandora sarmaşığı" diyorum.Ya da ikisi de kullanılıyorsa bilemiyorum tabi.

Teşekkürler,
Tecoma ricasoliana, Pandorea ricasoliana, Podranea ricasoliana bunlar hepsi aynı bitkinin isimleri, birbirinin sinonimi, yani eş anlamlısı Mehmet Bey. Çelikleri kolay kökleniyor ama tohumu zor çimleniyor, biz bu yüzden hep çelikle ve ayırmayla ürettik. Çimlenme oranı % 50 lerde kalıyor. Tohum ekim zamanı ilkbahar sonu yaz başı ama siz gerekli sıcaklığı sağlarsanız şimdi de ekebilirsiniz. Önce bir gece ılık suda bekletiniz.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025