View Single Post
Eski 19-01-2008, 16:29   #1376
MSaygin
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
merhaba Mine Hanım,

Daha önce ismini sorduğum bir sarmaşığın Tekoma olduğun söylemiştiniz.Pandora sarmaşığı da deniyormuş. (Podranea ricasoliana)

Bir kaç tane tohumu geçti elime, bunları çimlendirirken yapmam gereken özel bir şey var mı? Yoksa yine sıcak ortamda, perlit/torf karışımında fısfıslayarak çimlendirebilir miyim?

Bir de ilginizi çekerse diye yazayım, bana sarmaşığım adlarından birini Pandorea ricasoliana olarak yazmıştınız, bu yüzden de sanırım Pandora Sarmaşığı deniliyor.Ancak ismi "Pandorea ricasoliana" değil "Podranea ricasoliana", bu yüzden harf hatasından kaynaklanan bir yanlış Türkçe isimlendirme olmuş gibi görünüyor Ama yakışmış, ben de soranlara "Pandora sarmaşığı" diyorum.Ya da ikisi de kullanılıyorsa bilemiyorum tabi.

Teşekkürler,

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön