agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-12-2007, 10:45   #1291
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hnukhet Mesajı Göster
Mine hanım benim size sormak istediğim bir çok şey var.bunlar balkonumda yetiştirdiğim çicekler hakkında:maydonozlarımın üzerinde,yaprakların altında beyaz veyeşil küçücük böcekler sarmış durumda ne yapmam lazım.İlaçlarsam yenilebilirmi?
Ev ilaçlarından kullanarak ilaçlarsanız yiyebilirsiniz. Eğer çok fazla sayıda bit varsa bütün maydonozunu kesin, onu bol suyla yıkayıp üzerindeki zararlıyı uzaklaştırınca kullanabilirsiniz. Ev ilaçlarından biriyle saksıda kalan kesilen sapları ve toprak yüzünü iyice ilaçlayınız. Ev ilaçlarını toplu halde derginin son sayısında bulabilirsiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-12-2007, 10:58   #1292
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever Mesajı Göster
Çiçeklerimden onbir ay ilkbaharda 1 hafta kadar açtı.4-5 aydır bu vaziyette, begonya ise boya veriyor,hiç çiçek açmadı.Toprak saksıda olduğndan çok çabuk su istiyor.Mine hanım önerilerinizi bekliyorum.
Onbir ay çiçeğinizin hasta yapraklarını kesin, sistemik bir fungusit verin. Mutlaka kireçsiz su ile sulayın. Arada limon tuzu uygulayın. İki sulama arası toprağı kurutun ve saksıda su bırakmayın. Sıcaktan ve karanlıktan nefret eder. İzmirde biz balkonda bakarız.

Begonyanız formunu kaybetmiş ben olsam budarım. Çıkan parçaları da çelik yaparım (İç mekanda ve ısıtılan bir ortamda olsuklarını düşünüyorum). Sulama zamanını kontrol için parmağınızın bir boğumunu toprağa batırın, kuruluğu kontrol edin. Üst yüzey yanıltıcı olabilir. Toprak kötüyse baharda saksı ve toprağı yenileyin. Çiçek açmıyosa yerini de beğenmiyor demektir.

Eski 05-12-2007, 15:18   #1293
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Toprak saksı plastik saksıya göre toprağı daha çabuk mu kurutuyor,yoksa öyle mi görünüyor. Sistemik fungusit dediğiniz nasıl birşey açıklar mısınız?

çiçeksever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-12-2007, 19:36   #1294
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Toprak saksı, toprağı kurutmaz, tam aksi nemi daha fazla muhafaza eder. Sistemik fungusit, mantari hastalıklarda kullanılan sistemik etkili ilaçtır. Yani basitçe, ilaç bitkinin özsuyuna geçer ve içinde dolaşır. Benlate alabilirsiniz.

Eski 07-12-2007, 07:12   #1295
nuket

hnukhet's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2007
Mine hanım,yine balkonda güllerimden birinin yapraklarının ve goncalarının bazılarının üzeri,sanki un dökülmüş gibi bembeyaz olmuş ve goncalar açmıyor ne yapmam lazım? Şimdiden teşekkür ederim.

hnukhet Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-12-2007, 08:52   #1296
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
hnukhet,

Öncelikle şu mesajdaki üstten ikinci fotoğrafa bir bakın. Fotoğraftaki görüntü, sizin sorununuzla aynı ise bu mesajımı okumaya devam edebilirsiniz.

Tarifinize göre "Külleme" hastalığına yakalanmış sizin gül. Külleme diye aratırsanız forumda tarifleri bulacaksınız.

Mine Hn'ın şu mesajı ve yönlendirdiği e-dergimiz size rehber olacaktır.

Dergide kimyasal mücadele önerileri bulacaksınız; ancak ev yapımı ilaçlar için de "Bitki zararlıları için ev yapımı ilaçlar" konu başlığında Mine Hn'ın şu mesajında tarifler ve uygulamalar bulabilirsiniz.

Ayrıca, yine Mine Hn'ın şu mesajı da yönlendirici olacaktır.

Üyelerimizden çekirdek külleme ile mücadelesini şu mesajda anlatmış, dilerseniz örnek olabilir.

Yetiştirici üyelerimizden M.Gürbüz ise şu mesajında konu hakkında bilgi vermiş.

Mücadelenizde başarılar...

lerdemir Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-12-2007, 12:08   #1297
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Merhabalar,
Mine Hanım, benim sorum hastalık ile ilgili değil aslında. Şöyle ki, aldığım bazı bitkilerin yapraklarında sulandıkları sudan dolayı aşırı kireç lekeleri var. Bu nedenle yapraklar kötü görünüyor. Bu lekeleri nasıl ortadan kaldırabilirim. İyi suyla yıkadım ama çıkmıyorlar.
Şimdiden teşekkürler.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-12-2007, 21:02   #1298
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Bunun için yapacak fazla birşey yok, eğer bitkiniz yukka veya şeflera ise ve onun gibi dayanıklı yapraklı bir bitkiyse ziraatçiden temin edeceğiniz bir parça yazlık yağ kullanabilirsiniz. Nemli hatta ıslak bir beze bir parça yazlık yağ sürün. Bezi şişenin ağzına kapatın şişeyi ters çevirip düzeltin hızla, bezin ağıza değen kısmına az yağ bulaşır. Bunu çitileyin ıslak beze değdiği noktada yayın ve yaprakları silin. Tüylü ve narin yapraklıları asla silmeyin. Kolay gelsin Esen Hanım.

Eski 08-12-2007, 14:18   #1299
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-11-2007
Mine hanım dün yukka'larımı bahçeden içeri alırken her sene saksı değişimi yapıyorum.
Dün akşam solucan gördüm.Nasıl ilaç kullanmalıyım.
Saygılarımla

nedim ugurlu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-12-2007, 14:26   #1300
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
merhaba Mine Hanım,

Bu benim zavallı kuzey cephesi ağacım.Oldukça geç kaldım müdahale edebilmek için, nihayet güneye, güneşe taşıyabildim, saksısını değiştirdim.Bu ağacı bu andan sonra kurtarabilmek mümkün mü? Kırmızı ile işaretlediğim yerlerden kessem, kışın dinlense baharda gübrelesem yendien toparlar mı? Tepesini kesince yukarı doğru yeniden büyür mü onu da bilemiyorum?

Name:  agac1.jpg
Views: 478
Size:  39.0 KB
Name:  agac2.jpg
Views: 515
Size:  59.1 KB
Name:  agac3.jpg
Views: 537
Size:  51.6 KB

Yoksa hiç budamasam, kendisini toparlar mı gelecek bahara?

Ne önerirsiniz?

Teşekkürler.

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-12-2007, 18:06   #1301
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Teşekkür ederim Mine hanım.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-12-2007, 13:33   #1302
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Stephanotis'imin çiçekleri açılmadan sararıp dökülüyorlar.
Mine Hanım, yardım lütfen.

Eklenen Resimler

celalsungur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-12-2007, 20:49   #1303
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nedim ugurlu Mesajı Göster
Mine hanım dün yukka'larımı bahçeden içeri alırken her sene saksı değişimi yapıyorum.
Dün akşam solucan gördüm.Nasıl ilaç kullanmalıyım.
Saygılarımla
Nedim Bey, kimyasal bir ilaç kullanacaksanız dursban solucanlara karşı etkilidir.
Saygılar.

Eski 12-12-2007, 20:52   #1304
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
...Bu ağacı bu andan sonra kurtarabilmek mümkün mü? Kırmızı ile işaretlediğim yerlerden kessem, kışın dinlense baharda gübrelesem yendien toparlar mı? Tepesini kesince yukarı doğru yeniden büyür mü onu da bilemiyorum?
Yoksa hiç budamasam, kendisini toparlar mı gelecek bahara?
Ne önerirsiniz?
...
Bence gösterdiğiniz noktadan kesin. Baharda gübrelemeye de başlayın. Toparlaması için tek şans bu, bozulan yapraklar nasıl olsa düzelmeyecek, hiç olmazsa yenilerini vererek toparlama şansı olsun.

Eski 12-12-2007, 21:02   #1305
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur Mesajı Göster
Stephanotis'imin çiçekleri açılmadan sararıp dökülüyorlar.
Mine Hanım, yardım lütfen.
Sıcaklık değişimi Stephanotis'te goncaların dökülmesine sebep olmakta. Suyu da çok kaçırmıyorsunuz değil mi Celal Bey?

Eski 12-12-2007, 21:37   #1306
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Sıcaklık değişimi Stephanotis'te goncaların dökülmesine sebep olmakta. Suyu da çok kaçırmıyorsunuz değil mi Celal Bey?
Şantiye Binasında cam kenarında duruyordu, bugün daha iç kısıma aldım, hem güneş görebileceği, hem de gece gündüz sıcaklık değişiminden çok fazla etkilenmeyeceği bir yere. Ayrıca zaman ayarlı priz'e elektrikli ısıtıcı taktım, gece belli aralarla çalışıp, soğuğu kırsın diye, inşallah sorun dediğiniz gibi ısı değişimidir.
Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız

Eski 12-12-2007, 21:44   #1307
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Bu bitki aslında düşük sıcaklıklara dayanıklı, ancak malum goncada ve çiçekteyken bütün bitkiler hassas oluyor. Aydınlık, özellikle sabah güneşi ve sıcaklık önemli. Umarım yeni koşullarına çabuk ayak uydurur.

Eski 12-12-2007, 22:08   #1308
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Bu bitki aslında düşük sıcaklıklara dayanıklı, ancak malum goncada ve çiçekteyken bütün bitkiler hassas oluyor. Aydınlık, özellikle sabah güneşi ve sıcaklık önemli. Umarım yeni koşullarına çabuk ayak uydurur.
Betopan plaklar arasında köpük izolasyonlu panellerden oluşan, prefabrike şantiye binası. Azıcık ta odadaki pencere sayısını çok tuttuk, Yalova'da da gece gündüz arasındaki ısı farkı oldukça fazla.
Yukarda belirttiğiniz kriterlere paralel olarak, rahle-i tedrisatınızdan yetişen, orta halli bir öğrenciniz olarak, elimden geleni yaptım, inşallah düzelir.
Tekrar çok, çok teşekkür ederim.
(Sevgili Balıkçı gelene kadar, ona da o nefis üslubu hususunda, kıt kanaat çıraklık etmeye çalışıyorum, sizinle olan harika diyaloglarını imrenerek okurdum.)

Düzenleyen celalsungur : 13-12-2007 saat 08:44
Eski 12-12-2007, 22:27   #1309
Yeni Üye

Doganin...kizi's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2007
Mine Pakkaner, ben size güller le ilgili sormak istiyorum?
Sarmasik güllerim ve yedi veren güller, hakkinda sizden bilgi almak istiyorum...nasil? budayacagim, kacinci? göz üstünden budamaliyim, bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim!

bu arada bahceyle ilgili? cok soru sorarsam, umarim rahatsiz etmis olmam...!

Ne gerçeksin ne de rüya...

Bir resim çizmişler suya,

Sahte ışık sahte boya...

Doganin...kizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-12-2007, 22:29   #1310
Yeni Üye

Doganin...kizi's Avatar

Imzamla, ilgili cift yazi icin,pardon!!!.

Eski 12-12-2007, 23:02   #1311
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

http://www.agaclar.net/dergi/agustos07.html adresinde elektronik dergimizin ağustos sayısında Zir. Müh. Murat Küçükçakır'ın bu konuda bir makalesini okuyacaksınız. Ayrıca http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=732 adresinde Prof. Dr. Ercan Özzambak bu konuda çok detaylı bilgi veriyor.

Eski 13-12-2007, 10:36   #1312
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Alıntı:
Bence gösterdiğiniz noktadan kesin. Baharda gübrelemeye de başlayın. Toparlaması için tek şans bu, bozulan yapraklar nasıl olsa düzelmeyecek, hiç olmazsa yenilerini vererek toparlama şansı olsun.
Çok teşekkürler Mine Hanım.
Kestikten sonra üst yan dallardan birini bağlasam, yeni bir tepe oluşturur mu, yoksa çalı gibi mi büyür bundan sonra?

Eski 13-12-2007, 21:02   #1313
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

merhaba,

Kök zararına bir şey diyemem ancak sulama konusunda bir sıkıntımız olmadı ve hemen hemen bir yıldır yapay gübre vermedim.
Ağaçlar, kuzey cephesinde ve üstleri kapalı.Dışa doğru bakan kısımları, fotoğraftan da görebilirsiniz, yeşilken, eve doğru bakan ve hemen hiç ışık almayan kısımlar bu sıkıntıları yaşıyor.Aynı yerdeki başka ağaçlar için daha önce bunu konuşmuştuk, o ağaçların yerlerini değiştirmiştim.Bir tek bunu oynatamamıştım.Yani sıkıntı muhtemelen ışıkla ilgili.Yine de kesin konuşamam tabi.

Eski 13-12-2007, 22:32   #1314
Yeni Üye

Doganin...kizi's Avatar

Cok tesekkürler Mine hanim,istedigim bilgiye ulasmama yardimci oldunuz.

Agaclar net-i gec tanidigim icin üzüldüm. Emeginize saglik!

Eski 14-12-2007, 10:22   #1315
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-12-2007
***..ben çukurova üniversitesi peyzaj mimarlığı 1. sınıf öğrencisiyim..peyzajda kullanılan bitkilerin familya-tür-cins isimlerinin türkçe-latince-ingilizce-almanca-ispanyolca-fransızcalarını bulabilmem konusnda bana yardımcı olur musunuz?

acbshk Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-12-2007, 11:43   #1316
Ağaç Dostu

Filiz's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 1
Merhaba, Isparta güllerinin çelik alma zamanı, çeliğin alınışı, muhafazası ve nasıl köklendirileceğine ait bilgilere ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Filiz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-12-2007, 14:19   #1317
aonal

aonal's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2007
İyi günler Mine hanim,

Ankara’da yaşıyorum; bahçemde ördek ve kazlar için ayirmis olduğum ufak bir köşem var, bu kısmın tabanı beton ve bu betonda 4 adet birbirine yaklaşık olarak 3 metre uzaklıklarda 1.5*1.5 m. genişliğinde ağaç dikmek için kare seklinde delikler açtırdım. Ancak içlerine ne tur bir ağaç dikmem gerektiğine karar veremedim. Etrafının beton olması nedeni ile çok yayılımcı köklerinin olmaması, Çabuk büyüyüp gölgelik alan yaratabilmesi ve hayvanların yemeyeceği cinste bir ağaç olması benim için öncelikler.

Bir de bu alanın etrafına sarmaşık dikmek istiyorum ancak kisin yapraklarını dökmeyen çok yıllık bir sarmaşık cinsi öneriniz var mi acaba?

Soruları yanıtlarken oturduğum bölgenin şehir dışında olması sebebi ile kışların Ankara’dan biraz daha soğuk olduğunu göz önünde bulundurursanız sevinirim. Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum...

Düzenleyen aonal : 14-12-2007 saat 20:39
aonal Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-12-2007, 19:34   #1318
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Çınar yapraklı akçaağaç ve sarılıcı olarak da Hedera kullanabilirsiniz.

Bu arada forumda Türkçe karakterleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Eski 14-12-2007, 19:41   #1319
aonal

aonal's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2007
İlginiz için çok teşekkür ederim.

Düzenleyen aonal : 14-12-2007 saat 20:40
aonal Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-12-2007, 19:52   #1320
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Sevgili Filiz, sizin için araştırdım,yağ güllerinin çelikleri, kasım aralık aylarında 6-7 yaşındaki güllerden alınıyor. Bu çelikler genellikle gençleştirme budaması yapılacak bahçelerden alınıyor. Çelikler 100-150 cm uzunluğunda olmalı. Kalınca dallardan alınan ökçeli çeliklerle hemen bahçe tesis ediliyor. Karıklar açılıp çelikler içine ucları birbirine değecek şekilde iki sıra halinde boydan yatırılıp üzeri 10-15 cm kalınlığında ahır gübreli toprakla örtülüyor. Üzeri sıkıca bastırılıp sulanıyor.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025