![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1291 |
agaclar.net
|
Ev ilaçlarından kullanarak ilaçlarsanız yiyebilirsiniz. Eğer çok fazla sayıda bit varsa bütün maydonozunu kesin, onu bol suyla yıkayıp üzerindeki zararlıyı uzaklaştırınca kullanabilirsiniz. Ev ilaçlarından biriyle saksıda kalan kesilen sapları ve toprak yüzünü iyice ilaçlayınız. Ev ilaçlarını toplu halde derginin son sayısında bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1292 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Begonyanız formunu kaybetmiş ben olsam budarım. Çıkan parçaları da çelik yaparım (İç mekanda ve ısıtılan bir ortamda olsuklarını düşünüyorum). Sulama zamanını kontrol için parmağınızın bir boğumunu toprağa batırın, kuruluğu kontrol edin. Üst yüzey yanıltıcı olabilir. Toprak kötüyse baharda saksı ve toprağı yenileyin. Çiçek açmıyosa yerini de beğenmiyor demektir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
agaclar.net
|
Toprak saksı, toprağı kurutmaz, tam aksi nemi daha fazla muhafaza eder. Sistemik fungusit, mantari hastalıklarda kullanılan sistemik etkili ilaçtır. Yani basitçe, ilaç bitkinin özsuyuna geçer ve içinde dolaşır. Benlate alabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
nuket
Giriş Tarihi: 09-09-2007
|
Mine hanım,yine balkonda güllerimden birinin yapraklarının ve goncalarının bazılarının üzeri,sanki un dökülmüş gibi bembeyaz olmuş ve goncalar açmıyor ne yapmam lazım? Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Ağaç Dostu
|
hnukhet, Öncelikle şu mesajdaki üstten ikinci fotoğrafa bir bakın. Fotoğraftaki görüntü, sizin sorununuzla aynı ise bu mesajımı okumaya devam edebilirsiniz. Tarifinize göre "Külleme" hastalığına yakalanmış sizin gül. Külleme diye aratırsanız forumda tarifleri bulacaksınız. Mine Hn'ın şu mesajı ve yönlendirdiği e-dergimiz size rehber olacaktır. Dergide kimyasal mücadele önerileri bulacaksınız; ancak ev yapımı ilaçlar için de "Bitki zararlıları için ev yapımı ilaçlar" konu başlığında Mine Hn'ın şu mesajında tarifler ve uygulamalar bulabilirsiniz. Ayrıca, yine Mine Hn'ın şu mesajı da yönlendirici olacaktır. Üyelerimizden çekirdek külleme ile mücadelesini şu mesajda anlatmış, dilerseniz örnek olabilir. Yetiştirici üyelerimizden M.Gürbüz ise şu mesajında konu hakkında bilgi vermiş. Mücadelenizde başarılar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Mine Hanım, benim sorum hastalık ile ilgili değil aslında. Şöyle ki, aldığım bazı bitkilerin yapraklarında sulandıkları sudan dolayı aşırı kireç lekeleri var. Bu nedenle yapraklar kötü görünüyor. Bu lekeleri nasıl ortadan kaldırabilirim. İyi suyla yıkadım ama çıkmıyorlar. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
agaclar.net
|
Bunun için yapacak fazla birşey yok, eğer bitkiniz yukka veya şeflera ise ve onun gibi dayanıklı yapraklı bir bitkiyse ziraatçiden temin edeceğiniz bir parça yazlık yağ kullanabilirsiniz. Nemli hatta ıslak bir beze bir parça yazlık yağ sürün. Bezi şişenin ağzına kapatın şişeyi ters çevirip düzeltin hızla, bezin ağıza değen kısmına az yağ bulaşır. Bunu çitileyin ıslak beze değdiği noktada yayın ve yaprakları silin. Tüylü ve narin yapraklıları asla silmeyin. Kolay gelsin Esen Hanım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1299 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Mine hanım dün yukka'larımı bahçeden içeri alırken her sene saksı değişimi yapıyorum. Dün akşam solucan gördüm.Nasıl ilaç kullanmalıyım. Saygılarımla |
![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba Mine Hanım, Bu benim zavallı kuzey cephesi ağacım.Oldukça geç kaldım müdahale edebilmek için, nihayet güneye, güneşe taşıyabildim, saksısını değiştirdim.Bu ağacı bu andan sonra kurtarabilmek mümkün mü? Kırmızı ile işaretlediğim yerlerden kessem, kışın dinlense baharda gübrelesem yendien toparlar mı? Tepesini kesince yukarı doğru yeniden büyür mü onu da bilemiyorum? ![]() ![]() ![]() Yoksa hiç budamasam, kendisini toparlar mı gelecek bahara? Ne önerirsiniz? Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1303 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Saygılar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1304 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
agaclar.net
|
Sıcaklık değişimi Stephanotis'te goncaların dökülmesine sebep olmakta. Suyu da çok kaçırmıyorsunuz değil mi Celal Bey? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1306 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
agaclar.net
|
Bu bitki aslında düşük sıcaklıklara dayanıklı, ancak malum goncada ve çiçekteyken bütün bitkiler hassas oluyor. Aydınlık, özellikle sabah güneşi ve sıcaklık önemli. Umarım yeni koşullarına çabuk ayak uydurur. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1308 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yukarda belirttiğiniz kriterlere paralel olarak, rahle-i tedrisatınızdan yetişen, orta halli bir öğrenciniz olarak, elimden geleni yaptım, inşallah düzelir. Tekrar çok, çok teşekkür ederim. (Sevgili Balıkçı gelene kadar, ona da o nefis üslubu hususunda, kıt kanaat çıraklık etmeye çalışıyorum, sizinle olan harika diyaloglarını imrenerek okurdum.) ![]() Düzenleyen celalsungur : 13-12-2007 saat 08:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1309 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2007
|
Mine Pakkaner, ben size güller le ilgili sormak istiyorum? Sarmasik güllerim ve yedi veren güller, hakkinda sizden bilgi almak istiyorum...nasil? budayacagim, kacinci? göz üstünden budamaliyim, bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim! bu arada bahceyle ilgili? cok soru sorarsam, umarim rahatsiz etmis olmam...! ________________________ Geldik gördük seni dünya, Ne gerçeksin ne de rüya... Bir resim çizmişler suya, Sahte ışık sahte boya... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1310 |
Yeni Üye
|
Imzamla, ilgili cift yazi icin,pardon!!!. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
agaclar.net
|
http://www.agaclar.net/dergi/agustos07.html adresinde elektronik dergimizin ağustos sayısında Zir. Müh. Murat Küçükçakır'ın bu konuda bir makalesini okuyacaksınız. Ayrıca http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=732 adresinde Prof. Dr. Ercan Özzambak bu konuda çok detaylı bilgi veriyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1312 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kestikten sonra üst yan dallardan birini bağlasam, yeni bir tepe oluşturur mu, yoksa çalı gibi mi büyür bundan sonra? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Kök zararına bir şey diyemem ancak sulama konusunda bir sıkıntımız olmadı ve hemen hemen bir yıldır yapay gübre vermedim. Ağaçlar, kuzey cephesinde ve üstleri kapalı.Dışa doğru bakan kısımları, fotoğraftan da görebilirsiniz, yeşilken, eve doğru bakan ve hemen hiç ışık almayan kısımlar bu sıkıntıları yaşıyor.Aynı yerdeki başka ağaçlar için daha önce bunu konuşmuştuk, o ağaçların yerlerini değiştirmiştim.Bir tek bunu oynatamamıştım.Yani sıkıntı muhtemelen ışıkla ilgili.Yine de kesin konuşamam tabi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Yeni Üye
|
Cok tesekkürler Mine hanim,istedigim bilgiye ulasmama yardimci oldunuz. Agaclar net-i gec tanidigim icin üzüldüm. Emeginize saglik! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2007
|
***..ben çukurova üniversitesi peyzaj mimarlığı 1. sınıf öğrencisiyim..peyzajda kullanılan bitkilerin familya-tür-cins isimlerinin türkçe-latince-ingilizce-almanca-ispanyolca-fransızcalarını bulabilmem konusnda bana yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
aonal
Giriş Tarihi: 25-03-2007
|
İyi günler Mine hanim, Ankara’da yaşıyorum; bahçemde ördek ve kazlar için ayirmis olduğum ufak bir köşem var, bu kısmın tabanı beton ve bu betonda 4 adet birbirine yaklaşık olarak 3 metre uzaklıklarda 1.5*1.5 m. genişliğinde ağaç dikmek için kare seklinde delikler açtırdım. Ancak içlerine ne tur bir ağaç dikmem gerektiğine karar veremedim. Etrafının beton olması nedeni ile çok yayılımcı köklerinin olmaması, Çabuk büyüyüp gölgelik alan yaratabilmesi ve hayvanların yemeyeceği cinste bir ağaç olması benim için öncelikler. Bir de bu alanın etrafına sarmaşık dikmek istiyorum ancak kisin yapraklarını dökmeyen çok yıllık bir sarmaşık cinsi öneriniz var mi acaba? Soruları yanıtlarken oturduğum bölgenin şehir dışında olması sebebi ile kışların Ankara’dan biraz daha soğuk olduğunu göz önünde bulundurursanız sevinirim. Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum... Düzenleyen aonal : 14-12-2007 saat 20:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
aonal
Giriş Tarihi: 25-03-2007
|
İlginiz için çok teşekkür ederim. Düzenleyen aonal : 14-12-2007 saat 20:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
agaclar.net
|
Sevgili Filiz, sizin için araştırdım,yağ güllerinin çelikleri, kasım aralık aylarında 6-7 yaşındaki güllerden alınıyor. Bu çelikler genellikle gençleştirme budaması yapılacak bahçelerden alınıyor. Çelikler 100-150 cm uzunluğunda olmalı. Kalınca dallardan alınan ökçeli çeliklerle hemen bahçe tesis ediliyor. Karıklar açılıp çelikler içine ucları birbirine değecek şekilde iki sıra halinde boydan yatırılıp üzeri 10-15 cm kalınlığında ahır gübreli toprakla örtülüyor. Üzeri sıkıca bastırılıp sulanıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|