![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#3 |
|
agaclar.net
|
Sıcaklık değişimi Stephanotis'te goncaların dökülmesine sebep olmakta. Suyu da çok kaçırmıyorsunuz değil mi Celal Bey? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
agaclar.net
|
Bu bitki aslında düşük sıcaklıklara dayanıklı, ancak malum goncada ve çiçekteyken bütün bitkiler hassas oluyor. Aydınlık, özellikle sabah güneşi ve sıcaklık önemli. Umarım yeni koşullarına çabuk ayak uydurur. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yukarda belirttiğiniz kriterlere paralel olarak, rahle-i tedrisatınızdan yetişen, orta halli bir öğrenciniz olarak, elimden geleni yaptım, inşallah düzelir. Tekrar çok, çok teşekkür ederim. (Sevgili Balıkçı gelene kadar, ona da o nefis üslubu hususunda, kıt kanaat çıraklık etmeye çalışıyorum, sizinle olan harika diyaloglarını imrenerek okurdum.) ![]() Düzenleyen celalsungur : 13-12-2007 saat 09:44 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2007
|
Mine Pakkaner, ben size güller le ilgili sormak istiyorum? Sarmasik güllerim ve yedi veren güller, hakkinda sizden bilgi almak istiyorum...nasil? budayacagim, kacinci? göz üstünden budamaliyim, bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim! bu arada bahceyle ilgili? cok soru sorarsam, umarim rahatsiz etmis olmam...! ________________________ Geldik gördük seni dünya, Ne gerçeksin ne de rüya... Bir resim çizmişler suya, Sahte ışık sahte boya... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Imzamla, ilgili cift yazi icin,pardon!!!. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
agaclar.net
|
http://www.agaclar.net/dergi/agustos07.html adresinde elektronik dergimizin ağustos sayısında Zir. Müh. Murat Küçükçakır'ın bu konuda bir makalesini okuyacaksınız. Ayrıca http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=732 adresinde Prof. Dr. Ercan Özzambak bu konuda çok detaylı bilgi veriyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Kök zararına bir şey diyemem ancak sulama konusunda bir sıkıntımız olmadı ve hemen hemen bir yıldır yapay gübre vermedim. Ağaçlar, kuzey cephesinde ve üstleri kapalı.Dışa doğru bakan kısımları, fotoğraftan da görebilirsiniz, yeşilken, eve doğru bakan ve hemen hiç ışık almayan kısımlar bu sıkıntıları yaşıyor.Aynı yerdeki başka ağaçlar için daha önce bunu konuşmuştuk, o ağaçların yerlerini değiştirmiştim.Bir tek bunu oynatamamıştım.Yani sıkıntı muhtemelen ışıkla ilgili.Yine de kesin konuşamam tabi. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
|
Cok tesekkürler Mine hanim,istedigim bilgiye ulasmama yardimci oldunuz. Agaclar net-i gec tanidigim icin üzüldüm. Emeginize saglik! |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2007
|
***..ben çukurova üniversitesi peyzaj mimarlığı 1. sınıf öğrencisiyim..peyzajda kullanılan bitkilerin familya-tür-cins isimlerinin türkçe-latince-ingilizce-almanca-ispanyolca-fransızcalarını bulabilmem konusnda bana yardımcı olur musunuz? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
aonal
Giriş Tarihi: 25-03-2007
|
İyi günler Mine hanim, Ankara’da yaşıyorum; bahçemde ördek ve kazlar için ayirmis olduğum ufak bir köşem var, bu kısmın tabanı beton ve bu betonda 4 adet birbirine yaklaşık olarak 3 metre uzaklıklarda 1.5*1.5 m. genişliğinde ağaç dikmek için kare seklinde delikler açtırdım. Ancak içlerine ne tur bir ağaç dikmem gerektiğine karar veremedim. Etrafının beton olması nedeni ile çok yayılımcı köklerinin olmaması, Çabuk büyüyüp gölgelik alan yaratabilmesi ve hayvanların yemeyeceği cinste bir ağaç olması benim için öncelikler. Bir de bu alanın etrafına sarmaşık dikmek istiyorum ancak kisin yapraklarını dökmeyen çok yıllık bir sarmaşık cinsi öneriniz var mi acaba? Soruları yanıtlarken oturduğum bölgenin şehir dışında olması sebebi ile kışların Ankara’dan biraz daha soğuk olduğunu göz önünde bulundurursanız sevinirim. Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum... Düzenleyen aonal : 14-12-2007 saat 21:39 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
aonal
Giriş Tarihi: 25-03-2007
|
İlginiz için çok teşekkür ederim. Düzenleyen aonal : 14-12-2007 saat 21:40 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
agaclar.net
|
Sevgili Filiz, sizin için araştırdım,yağ güllerinin çelikleri, kasım aralık aylarında 6-7 yaşındaki güllerden alınıyor. Bu çelikler genellikle gençleştirme budaması yapılacak bahçelerden alınıyor. Çelikler 100-150 cm uzunluğunda olmalı. Kalınca dallardan alınan ökçeli çeliklerle hemen bahçe tesis ediliyor. Karıklar açılıp çelikler içine ucları birbirine değecek şekilde iki sıra halinde boydan yatırılıp üzeri 10-15 cm kalınlığında ahır gübreli toprakla örtülüyor. Üzeri sıkıca bastırılıp sulanıyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu bitki Orman Asması mı?
Arkadaşlar ; Davutlar yöresinde bulduğum endemik ,şahane bir sarmaşık cinsinin adı nedir ? Gövdesi üzüm asmasına benzediği için orman asması ( Akasma ) üzerinde yoğunlaştım , ancak çiçek açma dönemleri farklı olduğu için tereddütlüyüm. İlgili arkadaşlardan bilgilendirmeyi rica ediyorum. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
|
Acelya...
Sevgili Mine hanim, Acelyam asiri sulamaktan dolayi, yapraklarini döktü- Bir kac hafta acelyami, susuz biraktim? birkac yaprak (tomurcuk) cikardi- yasadigini belli etti! simdiden sonra? ne yapmaliyim, nasil davranmaliyim... bu konu'da bilgilendirirseniz cok sevinirim! simdiden tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
...
Sayin Deportivo, Harika bir sarmasik cicegi, cok sevimli görünüyor... bende merak ettim? ismini. Paylasiminiz icin tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Denizlide bazı meyve ağaçlarını soğuk vurur. Bu nedenle birkaç senede bir verim alınır. Badem ağacıda bunlardan birisi. Geçenlerde yurt dışından soğuğa dayanıklı geç çiçek açan bir badem türü olduğunu söylediler. Bilgi edinebilirsem üzüm bağının yerine bağdem dikmeyi düşünüyoruz. Bu konuda yardım edebilirmisiniz. teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
deneyici
|
Mine hanım benim hediye ettiğim bir uyku çiçeğim vardı, bulduğumda 20 cm lik çapta bir saksıda 3 yaprak idi, sonradan bayağı iştahlanmıştı, 15 yaprağa kadar büyüdü.. Sulamayı 2 günde bir yapıyordum ve iyi güneş alıyordu İstanbulda.. Ankaraya gitti sonra ve orada da konumunu başarıyla korudu. Sevgilime de aynen onu benim yaptığım gibi 2 günde bir sulamasını söyledim, o da devam etti. Sanırım şu an çiçeğin durumu pek iyi değilmiş. Sapları çok eğiliyor ve büzüşüyormuş, yaprakları kaldıramıyormuş. Bu soğanlı bir bitki için normal bir davranış mı? (Ankara soğuk olduğundan içeride tutmasının yaralı olduğunu düşünmüştüm, güneş alan bir yerde.) Yapabileceklerim ne olabilir bu çiçek için? Hibernasyona giremediği için problem olmuş olabilir mi? yahut toprağında mineral eksikliği? Yardımlarınız için teşekkürler. not:Toprağı torf, çiçeği yetiştireli 5 ay (Aralık) , hediye edeli ise 2-3 ay olulyor. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
deneyici
|
Alıntı:
![]() bu hastalanmadan önceki hali. Hastalandıktan sonraki halini birkaç gün içerisinde koyabilirim ancak, ilginiz için teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
Mine hanim...
Suyu dengeli vermeniz çok önemli. Açelyanız saksıda mı, saksıdaysa harcı torf mu? Evet Mine hanim,Acelyam saksida,harci torf. Suyu dengeli veririm sagolasiniz. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-11-2007
|
Su borularını patlatan ağaçlar
Sayın Mine Pakkaner, Bahçeme, okuduğum ve bulabildiğim kadarıyla tüm özelliklerini beğendiğim Eucaliptus ağacı dikmeye karar vermiştim ki; 'Noreks' in forumdaki 25.9.2007 tarihli mesajında bu ağacın köklerinin su bulabilmek için sitenin künklerini patlattığını ve kökleri lavabo ve klozetlerden temizlediklerini okuyunca vazgeçmek zorunda kaldım. Benzer bir sorunu da yine ekmeyi düşündüğüm mimozalar için yaşamaktayım. Evlerine yakın diktikleri akasya ağaçları yüzünden banyo ve salon seramikleri kalkan, kökleri temizlemek için evin temeline kadar kazan arkadaşlarım var. Fakat o ağaçlar mimoza değil, bildiğimiz akasyalar... Şimdi benim dikmek istediğim mimozalar da tür özelliklerini taşıyarak klozetimizden çıkacaklar mı acaba? Bu konuda üç gündür interneti tarıyorum, bir şey bulamadım. Zamanınızı alacağım için özür dilerim ama beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok sevineceğim. (Ağacım yüzme havuzuna 14m, eve 20m kadar uzakta olacak) Saygılar. |
|
|
|
![]() |
|
|