![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1263 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2007
|
Rumex ve Gramineae Bu türlerin İstanbul çevresinde dağılım yerlerine ihtiyacım var.Sebebini sorarsanız Kelebek gözlemcisiyim İstanbulda son 10-20 yıldır görülemeyen 2 tür bu bitkilerde ürüyor, bu sebeple konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Saygılarımla.. Engin |
![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Yurdagül Şimşek Erşahin / Fide Hastalık Etmenleri ve Sürdürülebilir Tarım Yaklaşımı ya da solucan deyip geçmeyin başlıklı makaleyi okuyunuz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1266 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
2. Biofarm hümik asit değildir. Humik asit de içeren bir organik gübredir. Humustur. Bu garnüller sıkıştırılmış, kompostlanmış hayvan gübresi, malum toprakta hayvan gübresi çok uzun sürede kaybolur. Eriyip gitmez. 3.Saksı harçlarında biz granül değil toz materyal kullanırız. Bitkinin formuna, büyüklüğüne göre malzemeyi granül de kullanabilirsiniz. Yeteri kadar su almamış olabilir mi açelyanız? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1267 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1268 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1269 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
senaymisya
Giriş Tarihi: 14-11-2007
|
dua çiçeği
sayın mine hanım öncelikle merhaba geçen yıl diktiğim dua çiçeğim bu sene çok sağlıklı görünmüyor yapraklar solgun gibi ve yaprakların arka tarafınde şeker gibi yapışkan şeyler var.yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Sayin Mine hanim bildigimiz demlenen cay, suyu süzüldükten sonra bitki topragi üstüne birakildiginda olumlu etki yapiyormus bu dogru mu acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Ağaç Dostu
|
Üstte torf, altta ilave ettiğim saksı toprağı, arada biofarm granülleri, herhalde torf'tan süzülen su granüllerin altındaki toprağa geçti, üstte torf içindeki kökler granüllerden yukarıya süzülemeyen kapiler su'dan faydalanamadılar. Bir musibet bin nasihattan iyidir derler, ama o solgun yapraklar insanın içini çok acıtıyorlar. Sevgi, saygı ve teşekkürlerimle, |
![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Ağaç Dostu
|
Enjektör en iyi sonucu verecek çözüm değil mi sizce de sayın celalsungur? Ancak muhafazasına ilişkin bir endişe var ise bir öksürük şurubu dozaj kapağı da benzer işi görecektir. Enjektör benim aklıma bir hastanenin acil servisinde bileğime dikişler atıldıktan sonra işlemler bitince, taburcu olurken aklıma gelmişti. Sargılarla tam acil servisten çıkarken hemşireye "bir tane de plastik enjektör alabilir miyim, çiçeklere dozlama yapmak için" dediğimde hemşire hanımın şaşkınlığını görmeliydiniz, "adam ne halde neyi düşünüyor" der gibiydi şaşkın şaşkın. ![]() Bu arada, ben sizin için bu akşam evde 2 cc enjektör ile çekip çay kaşığına boşaltıp, oranlamanın uygun olup olmadığını tecrübe ederek yarın aktarırım olur mu? Belki o kadar tereddüt de etmemek lazım. Ayrıca, azotlu vb gübrelerin aksine, hümik asidin az bir miktar fazlasının -israftan başka- herhangi bir olumsuzluğa neden olup olmayacağına dair de bir bilgi okumadım henüz forumda. Bu konuyu netleştirmek mümkün müdür? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Ağaç Dostu
|
Çay kaşığının kaç cc olduğunu öğrenmeye çalışıyorum. Hani olur olmaz yerde lazım olursa diye, plastik enjektör tabi ki en iyi çözüm, aldım zaten 2 tane, bir iş yerine bir eve. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1276 |
Ağaç Dostu
|
Todor ve Şükran Hanım toplantıda Humik Asitin biraz fazlasının zarar vermeyeceğini söylediler. Anladığım kadarıyla kabaca Humik Asit bitki çürüklerinden elde edilen bir çözelti. Asit kelimesini görünce insan ister istemez bitkimi yakar mı diye düşünüyor sanırım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Limon arkadaşımız güzel bir konuya değinmiş. Organik yapısı zengin olan topraklara genel olarak humus adı verilir. Bunların içinde çürümüş mikroorganizma ve bitki artıkları vardır. Genel olarak bildiğimiz kısmı budur. Kimyagerler humusu incelediklerinde içlerinde aktif biyokimyasal madde olarak hümik maddeler içeriklerini, bunun da kendi içlerinde birtakım oratak özelliklerine göre 3 alt maddeye ayrıldıklarını vurgulamışlar. Bunlar 1-Hümik asit, 2- Fülvik asit, 3-Hümin'dir. Genel olarak içerdikleri iz elemenetleri, toprağa bu elementleri rahatlıkla bağlayabilme özellikleri, ph değerini düzeltme özellikleri gibi her üç etken maddenin de toprağa çok yararlı olduğunu ispatlamışlardır. Hümik asit 60 kadar iz element içermesi nedeniyle 3 madde arasında daha çok öne çıkmış bir alt maddedir. Belki benim bilmediğim başka önemli özellikleri daha vardır. Asit deyince genelde insanlarda zararlı olduğuna dair bir inanış gelişir. Örneğin kolanın da kimyasal maddesi asittir. Sirkenin de asittir. Kolanın asidik yapısının biyolojik mi yoksa kimyasal mı ya da biyokimyasal olup olmaması konusunda bir bilgim yok. Ama sirkeyi oluşturan asit aynı hümik asitteki gibi doğal asittir. Turşu yapımında kullanırız, ilaç yapımında kullanırız, salatalarda kullanırız. Ve kimse sirke ile beslendiği için hayatını kaybetmez. Leonardit asit ile hümik asit farkı hep sorulur. Biliyorsunuz ki kömürler 2 çeşittir. Biri odun (meşe odunundan elde dilen) kömürüdür. Diğeri de linyit adını verdiğimiz fosil kalıntılarından oluşan taşkömürüdür. Bu fosiller de - yine bilirsiniz ki- bitki ve hayvan çürümelerinden oluşur. (Yurdumuzda taşkömürleri genelde bataklıklarda, turbalıklarda çıkarılmaktadır. Ne yazık ki en büyük kaybımız bu doğal hazinenin termik santrallerin çalışması için kullanılmasıdır.) Leonardit asit, linyit yataklarından çıkarılan linyit kömürünün Potasyum hidroksit (KOH) ile belli şartlarda reaksiyona girerek oksitlenmesi sonucu oluşur. Leonardit asit, adını, bu adla anılan- sanıyorum kimyager- bir bilim adamının yaptığı çalışma sonucunda almıştır. Kısaca Leonardit asit, hümin, hümik asit, fülvik asit bitkiler için en yararlı doğal besinlerdir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Ağaç Dostu
|
Selam MİNE hanım bir yerde okudum ama tam olarak hatırlamıyorum şimdi, mumçiçegimi suda köklendirdim ve ektim, kökleri kuvvetlendirmek ve gelişimine kolaylık vermek için kök gübresi veya herhangi bir gübre kullanmak istiyorum, tavsiyenize ihtiyacım var. Saygılar |
![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1282 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Saygılar. Ben deniz yosunu olarak Maxi Crop kullanıyorum. Bu toz ürün. Suda çözünüyor. Tüm üyelerimize öneririm. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1283 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Tek başına bir leonardit asit yoktur, leonardit vardır. Leonardit doğal olarak okside olmuş linyinttir. Yani linyitin KOH ile muamele edilince leonardit asit oluştuğu da doğru olmamakta, çünkü mesajımın başında da dediğim gibi leonardit organik, tabiatta doğal olarak bulunan bir kayaçtır. Öğütülmüş hali ile de yetiştiricilikte kullanılır. Ya da işlenip içerisindeki maddeler ayrıştırılır ve hümik asit, vs. sıvı halde kullanılır. Toprak ve bitki yapısını son derece iyilleştirmekle birlikte tek başına bitkiyi besleyemez. Makro, mikro ve iz elementler bitki beslemede vazgeçilmezdir. Bunların humatlarla desteklenmesi gerekir. Selamlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1284 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1285 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Ağaç Dostu
|
Araceae (Aroids) ailesi
Mine Hanım, Çok özür dilerim, size olan bu sorumu yanlış yere yazdım ve oradan aktarma yapamadım. Kusura bakmayın. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6622 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1288 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1289 |
nuket
Giriş Tarihi: 09-09-2007
|
Mine hanım benim size sormak istediğim bir çok şey var.bunlar balkonumda yetiştirdiğim çicekler hakkında:maydonozlarımın üzerinde,yaprakların altında beyaz veyeşil küçücük böcekler sarmış durumda ne yapmam lazım.İlaçlarsam yenilebilirmi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Ağaç Dostu
|
hasta çiçekler
Çiçeklerimden onbir ay ilkbaharda 1 hafta kadar açtı.4-5 aydır bu vaziyette, begonya ise boya veriyor,hiç çiçek açmadı.Toprak saksıda olduğndan çok çabuk su istiyor.Mine hanım önerilerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|