![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
nuket
Giriş Tarihi: 10-09-2007
|
Mine hanım benim size sormak istediğim bir çok şey var.bunlar balkonumda yetiştirdiğim çicekler hakkında:maydonozlarımın üzerinde,yaprakların altında beyaz veyeşil küçücük böcekler sarmış durumda ne yapmam lazım.İlaçlarsam yenilebilirmi? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
hasta çiçekler
Çiçeklerimden onbir ay ilkbaharda 1 hafta kadar açtı.4-5 aydır bu vaziyette, begonya ise boya veriyor,hiç çiçek açmadı.Toprak saksıda olduğndan çok çabuk su istiyor.Mine hanım önerilerinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Begonyanız formunu kaybetmiş ben olsam budarım. Çıkan parçaları da çelik yaparım (İç mekanda ve ısıtılan bir ortamda olsuklarını düşünüyorum). Sulama zamanını kontrol için parmağınızın bir boğumunu toprağa batırın, kuruluğu kontrol edin. Üst yüzey yanıltıcı olabilir. Toprak kötüyse baharda saksı ve toprağı yenileyin. Çiçek açmıyosa yerini de beğenmiyor demektir. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
agaclar.net
|
Ev ilaçlarından kullanarak ilaçlarsanız yiyebilirsiniz. Eğer çok fazla sayıda bit varsa bütün maydonozunu kesin, onu bol suyla yıkayıp üzerindeki zararlıyı uzaklaştırınca kullanabilirsiniz. Ev ilaçlarından biriyle saksıda kalan kesilen sapları ve toprak yüzünü iyice ilaçlayınız. Ev ilaçlarını toplu halde derginin son sayısında bulabilirsiniz. |
|
|
|
![]() |
|
|