Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahars
Merhaba Mine Hanım
Benim drenajla ilgili bir sorum olacak.600 m2 civarında bahçeme ektiğim ağaçlar birer birer ölüyor.En son suyu seviyor diye pavlonya aldım.Oda aynı şekilde öldü.Sırf bahçesi için özenerek seçtiğim evimden bile ağaçlar ölmeye devam ettikçe günden güne soğuyorum.Drenaj yaptırmaya kalksam mümkün olmadığını söylediler elektrik kabloları,su ve bahçe sulama boruları vs yüzünden.Müteahhit en önemli ayrıntıyı nasıl gözardı eder anlamış değilim.Sitede benim dışımda kimsenin ağaç ekmemesi bu yüzdenmiş meğer.Bunun bildiğiniz kolay bir çözümü varmı? veya suyu seven ne tür bitkiler ekebilirim?
|
Merhabalar Bahar hanım, bahçenizin durumuna üzüldüm, öncelikle yapacağınız, Okaliptus bulun bol miktarda dikin . Orada hem yetişebilecek hemde aşırı (tonlarca ) su tüketen bitki olduğundan çevresindeki taban suyunun azalmasına da yardımcı olacaktır. Eğer çevrenizdeki evler buna sebep ağaç dikmemişlerse onlarıda teşvik ederseniz oraya bu bitkinin çok faydası olacaktır.
Bu bitki bataklık kurutmada kullanılır. Çiçeği ve kokusuda vardır. Soğuğa en dayanıklı türü; "eucalyptus gunnii" dir. Kolay gelsin selamlar.