agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-05-2007, 19:58   #1
Ağaç Dostu

bonjour40's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2006
Galeri: 6
Thumbs down Güllerime birseyler oluyor

Merhaba Mine hanim
Gullerimin bazilarina birseyler oldu bu sene.

Once havalar iyi gitti erken uyandilar o yuzden ilk cikan yapraklar "kavruldu" dedim ama sonradan baktim ki sonradan cikan yapraklar da ayni durumdalar

Problem cikan yapraklarin kuvvetsiz ve "yoluk" ve cansiz olmalari
Allttaki yapraklar ise acik yesil renkteler. Bu bana azot eksikligini hatirlatiyor ama koklerinde bolca dogal ve yanik inek gubresi koymustum.

Asagidaki resimlere baktiginizda siz birseyler goruyormusunuz

simdiden tesekkurler

Mesut Gunaydin

Eklenen Resimler

bonjour40 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-05-2007, 23:10   #2
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonjour40 Mesajı Göster
Merhaba Mine hanim
Gullerimin bazilarina birseyler oldu bu sene.

Once havalar iyi gitti erken uyandilar o yuzden ilk cikan yapraklar "kavruldu" dedim ama sonradan baktim ki sonradan cikan yapraklar da ayni durumdalar

Problem cikan yapraklarin kuvvetsiz ve "yoluk" ve cansiz olmalari
Allttaki yapraklar ise acik yesil renkteler. Bu bana azot eksikligini hatirlatiyor ama koklerinde bolca dogal ve yanik inek gubresi koymustum.

Asagidaki resimlere baktiginizda siz birseyler goruyormusunuz

simdiden tesekkurler

Mesut Gunaydin
Mesut Bey, gülleriniz sanki gübre yanığı olmuş. Sanırım düşündüğünüz kadar yanık değilmiş ve kuvvetli gelmiş.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-05-2007, 20:44   #3
Ağaç Dostu

bonjour40's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Mesut Bey, gülleriniz sanki gübre yanığı olmuş. Sanırım düşündüğünüz kadar yanık değilmiş ve kuvvetli gelmiş.
tesekkurler Mine hanim
Gübre yanigi için ne tavsiye edersiniz?
etrafindaki gubreleri alip bol sulama yapayim mi?

Tesekkurler
Selamlar
Mesut GUNAYDIN

Eski 07-05-2007, 20:57   #4
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonjour40 Mesajı Göster
...
Gübre yanigi için ne tavsiye edersiniz?
etrafindaki gubreleri alip bol sulama yapayim mi?
...
Gübreleri hemen alın. Kök boğazını hafifçe boşaltın ve taze toprakla besleyin. Bitkiyi budayın, bol sulayın ve dinlenmeye bırakın.

Eski 06-05-2007, 23:02   #5
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu Mesajı Göster
Mine Hanım bu sefer önce teşekkür ediyorum. Onca işiniz arasında burada bizlere yardım etmeye çalıştığınız için.
Uzun uğraşla bulabildiğim GÜVEY FENERİ tohumlarını bir türlü çimlendiremedim. Sert kabuklu bir tohum olsa beceremedim diyeceğim ama tohumlar biber tohumlarına çok benziyor . İçten yardımlarınız için, içten teşekkürler.
Ada siz acemi bir yetiştirici değilsiniz, güvey feneri de yetiştirmesi zor bir bitki değil, çimlenme engeli de yok. Bu durumda bulduğunuz tohumların bayatlamış olabileceği endişesindeyim.

Eski 06-05-2007, 20:08   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Mine hanım bu aralar başını kaşımaya vakit bulamıyor, belki cevabını almak için bir kaç gün beklemen gerekebilir.

memet Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-05-2007, 20:52   #7
Ağaç Dostu

bonjour40's Avatar

Merhaba
Kaderimse beklerim
saka bir yana uygun bir zamanda cevaplar umarim
uyariniz icin tesekkurler

Eski 06-05-2007, 22:59   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
"Mine Hn'ın yokluğunda" demişim ama, ben uzun metni bitirip de mesajı gönderene kadar, arada kendisi hızır gibi yetişmiş...

Mesajı gönderdikten sonra farkettim...

lerdemir Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-05-2007, 23:05   #9
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
"Mine Hn'ın yokluğunda" demişim ama, ben uzun metni bitirip de mesajı gönderene kadar, arada kendisi hızır gibi yetişmiş...

Mesajı gönderdikten sonra farkettim...
Bu arada sizin de tecrübelerinizin ve gözlemlerinizin ne kadar doğru olduğunu görmek de sevindirici. pH konusuna değindiğiniz için teşekkürler. Limon tuzuu çok basit bir çözüm. 15 günde bir düzenli besin verme şartını da atlamayalım. En iyisi ben dergiye bir gardenya bakımı yazısı yazayım

Eski 07-05-2007, 21:12   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
İltifatlarınıza muhatap olmak, bizim gibi acemiler için çok değerli Mine Hn. Müşerref oldum.

Teşekkürlerimle...

Alıntı:
Bu arada sizin de tecrübelerinizin ve gözlemlerinizin ne kadar doğru olduğunu görmek de sevindirici. pH konusuna değindiğiniz için teşekkürler. Limon tuzuu çok basit bir çözüm. 15 günde bir düzenli besin verme şartını da atlamayalım. En iyisi ben dergiye bir gardenya bakımı yazısı yazayım

lerdemir Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-05-2007, 12:20   #11
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Teşekkürler Mine Hanım .Tohumlardan size ulaştırsam bunu anlamanız **** denemeniz mümkün olur mu?

Ophrys Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-05-2007, 20:55   #12
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu Mesajı Göster
Teşekkürler Mine Hanım .Tohumlardan size ulaştırsam bunu anlamanız **** denemeniz mümkün olur mu?
Elbette denerim. Kemeraltı'na inerseniz Özel İdare'nin arkasında tohumcuların, zirai malzemecilerin sokağı var. Orada Doğa Ltd. 'e bırakın. Mine Pakkaner için deyin. Bana iletirler.

Eski 08-05-2007, 15:11   #13
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Perşembe günü büyük ihtimalle bırakırım.
Teşekkürler

Ophrys Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-05-2007, 20:14   #14
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sayın Mine Pakkaner,

yeni üye olduğum için bazı şeyleri bilmiyorum. Mesela dergileri yeni keşfettim, ve çok mutlu oldum. Birkaç sene evvel eskiden aradığım kış tatlısını chimonanthus praecox u Küçüksu Kasımoğlu serasında buldum 3 m boyunda bir ağaçtı biraz budayarak zar zor Manyas'a taşıdık ve hemen ektik.İlk sene sonuç güzeldi hele kışın aldığım çiçekler getirme zahmetine değmişti.İkinci sene yapraklarında bir hıtırlaşma oldu elime aldığımda kuru kuru dağılıyorlardı ve renkleri kahverengi olmaya başladı sonunda da öldü. Sonra tekrar aldım busefer daha kuytu başka yere ektim ama sonuç yıne aynı oldu yani ikinci sene de aynı hastalıktan kurudu. Dergide sayın Garo Mirzahanyan'ın bu bitki hakkında yazısını okudum sormak istediğim bitki nasıl bir ortam nasıl bir toprak seviyor, Manyas ıklim bakımından İstanbula benzer nerede yalnış yaptım da 2 sefer de de bu bitkiyi yetiştiremedim. Şimdi nereden bulabilirim eskiden aldığım sera da yok. Beni aydınlatırsanız size müteşekkir olurum. Teşekkürler

Güler Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-05-2007, 15:54   #15
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
...Birkaç sene evvel eskiden aradığım kış tatlısını chimonanthus praecox u Küçüksu Kasımoğlu serasında buldum 3 m boyunda bir ağaçtı biraz budayarak zar zor Manyas'a taşıdık ve hemen ektik.İlk sene sonuç güzeldi hele kışın aldığım çiçekler getirme zahmetine değmişti.İkinci sene yapraklarında bir hıtırlaşma oldu elime aldığımda kuru kuru dağılıyorlardı ve renkleri kahverengi olmaya başladı sonunda da öldü. Sonra tekrar aldım busefer daha kuytu başka yere ektim ama sonuç yıne aynı oldu yani ikinci sene de aynı hastalıktan kurudu. Dergide sayın Garo Mirzahanyan'ın bu bitki hakkında yazısını okudum sormak istediğim bitki nasıl bir ortam nasıl bir toprak seviyor, Manyas ıklim bakımından İstanbula benzer nerede yalnış yaptım da 2 sefer de de bu bitkiyi yetiştiremedim. Şimdi nereden bulabilirim eskiden aldığım sera da yok...
Kış tatlınızın başına ne geldiğini görmeden anlamak zor. Bu kış Bursa'da Ziraat Meslek Lisesi'nde muhteşem örneklerini gördüm.

Bitki yavaş büyüyor, tohumdan yetişenler 5 senede ancak çiçek açıyor. Güneşli bir yere dikilmeli. Toprak da süzek olmalı. Kumlu- tınlı, organik maddece zengin bir toprak olmalı. Toprağı hep hafif nemli olursa daha hızlı büyür. Biz bir ara sitede Sn Selahattin Yılmaz vasıtasıyla tohumlarını dağıttık. Fidesini de kendisi size belki Bursa'daki bir fidanlıktan temin edebilir.

Eski 08-05-2007, 21:08   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2007
Başlık bahçe tasarımı ama balkon tasarımı sormamda mahzur yok galiba.Aslında ne istediğimi de pek bilmiyorum.

Sorunum, 8 m" dikdörtgen balkonuma çiçeklerimi sığdıramayışım.Cam balkon şeklinde.Dışarı sarkıtma yapamıyorum,rüzgar fazla.Geriye ne kaldı? Raflar ve duvara monte ve asılı düzenekler.Sorunumun cevabını da biliyorum farkında olduğunuz gibi.Ama yine çiçeklerimi bir oraya alıyorum bir buraya.Birbirleriyle sıkışpıkış yaşayıp gidiyorlar.

denizden Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-05-2007, 21:47   #17
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Aynı sorun benim balkonumda da var sevgili denizden.Rüzgardan askılıklara saksı koyamıyorum. Yerde sıralandılar duruuyorlar. Duvara monte edilen saksılar birazını kurtardı. Ama iş balkon yıkamaya gelince tek tek saksıları kaldırma işi deli ediyor. 10 dakikalık iş bir saati buluyor. Raf sistemi biraz çare olabilir.Hele sakız sardınyalar o raflardan sarkınca ...

selenn Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-05-2007, 10:02   #18
attoppittapmiiina

Giriş Tarihi: 06-04-2007
Plaj kumunu bahçemde kullanma şansım varmı?

biber2007 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-05-2007, 15:32   #19
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi biber2007 Mesajı Göster
Evet bunu bende merak ediyorum. Yanıtlayan olursa sevinirim.

Penelophe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-05-2007, 15:44   #20
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi biber2007 Mesajı Göster
HAYIR, sakın, aklınızdan bile geçirmeyin Özellikle dişli dere kumu diye hep belirtiyorum.

Eski 09-05-2007, 15:00   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-05-2007
salon arokaryası hakkında mine hanımdan veya bilgisi olan arkadaşlardan bilgi edinmek istiyorum.bilgisi olanlar lütfen yazın.

adem korg Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-05-2007, 15:47   #22
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Peki bu dere kumu satılıyormu? nerede bulabiliriz?

papatyam Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-05-2007, 18:59   #23
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi papatyam Mesajı Göster
Dere kenarında mı acaba

Eski 11-05-2007, 21:03   #24
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi papatyam Mesajı Göster
Dere kumunu inşaatçılarda, hafriyatçılarda bulabilirsiniz. Kaba sıvalık kum deyin.

Eski 11-05-2007, 22:10   #25
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Smile

Alıntı:
Dere kumunu inşaatçılarda, hafriyatçılarda bulabilirsiniz. Kaba sıvalık kum deyin.

Teşekkürler Mine Hanım.

Eski 12-05-2007, 08:32   #26
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Teşekkür ederim

Alıntı:

papatyam Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-05-2007, 20:43   #27
Ağaç Dostu

bonsade's Avatar

Giriş Tarihi: 31-10-2006
Galeri: 16
Gelin duvağı kurtuldu

Sayın pakaner.Gelin duvağını Küçük saksıya alırken Kalın köklerini kesmiştım. ben saksıya aldığımda tamamen köksüz kalmıştı.Acemilik işte.Yardımınız sonucu Megatonik uygulaması ile hayata dönmüş güzelleşmiş çiçek bile açmışfı.-Bonsai saksıya alma zamanı -bölümünde fotoğrafını yayınlamıştım.Megatoniği biraz çiçelere püskürttüğümde hepsi güzelleşiyordu.Son olarak biraz bonsai adayı toros sedirine püskürtmüştüm .Yaprakları dökülmiye başlayınca mega tonik yerine NKP furmatında başka gübreyi kullandığımın farkına vardım.Bütün gövdeyi yaktığını düşünüyorum.Belki yeniden yaprak çıkarmaz.Kökten başka bir sürgün verirmi acaba? Gelin duvağı için teşekkür ederim..

bonsade Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-05-2007, 21:07   #28
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sgörünüş Mesajı Göster
...Gelin duvağını Küçük saksıya alırken Kalın köklerini kesmiştım. ben saksıya aldığımda tamamen köksüz kalmıştı.Acemilik işte.Yardımınız sonucu Megatonik uygulaması ile hayata dönmüş güzelleşmiş çiçek bile açmışfı.-Bonsai saksıya alma zamanı -bölümünde fotoğrafını yayınlamıştım.Megatoniği biraz çiçelere püskürttüğümde hepsi güzelleşiyordu.Son olarak biraz bonsai adayı toros sedirine püskürtmüştüm .Yaprakları dökülmiye başlayınca mega tonik yerine NKP furmatında başka gübreyi kullandığımın farkına vardım.Bütün gövdeyi yaktığını düşünüyorum.Belki yeniden yaprak çıkarmaz.Kökten başka bir sürgün verirmi acaba? Gelin duvağı için teşekkür ederim..
Gelin duvağınız için sevindim.

Sediriniz kökten başka sürgün vermez. Yarı gölge bir yere koyup sulamaya devam edin. Toparlayabilir.

Eski 12-05-2007, 11:10   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-05-2007
merhaba ben alp bizle uraştıgınız için teşekürler kavakcılık yapmaya çalışıyom fakat kavaklarım çok bakımsız ve kurt sardı iki yaşındalar. kavak acına azotsuz gübre öneriyonuz açık açık hangisini tavsiye etiginizi yazarmısınız ne zaman hangi gübreyi atalım senede kaçkere. ilaçlamada aynı çünkü burda kavaklarda kurtla ilaçla mücadele ediliyo şimdiden teşekürler

alp özden Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-05-2007, 22:00   #30
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alp hoşgeldiniz, sorunuza cevap almanız için önce bize yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtmanız gerekir. Türkçe'yi de ağaçlar kadar korumaya değer buluyoruz. Yazım kurallarına lütfen uyunuz.

Teşekkürler.

Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025