![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
![]() Merhaba Mine hanim Gullerimin bazilarina birseyler oldu bu sene. Once havalar iyi gitti erken uyandilar o yuzden ilk cikan yapraklar "kavruldu" dedim ama sonradan baktim ki sonradan cikan yapraklar da ayni durumdalar Problem cikan yapraklarin kuvvetsiz ve "yoluk" ![]() Allttaki yapraklar ise acik yesil renkteler. Bu bana azot eksikligini hatirlatiyor ama koklerinde bolca dogal ve yanik inek gubresi koymustum. ![]() Asagidaki resimlere baktiginizda siz birseyler goruyormusunuz simdiden tesekkurler Mesut Gunaydin |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gübre yanigi için ne tavsiye edersiniz? etrafindaki gubreleri alip bol sulama yapayim mi? Tesekkurler Selamlar Mesut GUNAYDIN |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
|
Gübreleri hemen alın. Kök boğazını hafifçe boşaltın ve taze toprakla besleyin. Bitkiyi budayın, bol sulayın ve dinlenmeye bırakın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
İltifatlarınıza muhatap olmak, bizim gibi acemiler için çok değerli Mine Hn. Müşerref oldum. Teşekkürlerimle... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
agaclar.net
|
Elbette denerim. Kemeraltı'na inerseniz Özel İdare'nin arkasında tohumcuların, zirai malzemecilerin sokağı var. Orada Doğa Ltd. 'e bırakın. Mine Pakkaner için deyin. Bana iletirler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderatör
|
Sayın Mine Pakkaner, yeni üye olduğum için bazı şeyleri bilmiyorum. Mesela dergileri yeni keşfettim, ve çok mutlu oldum. Birkaç sene evvel eskiden aradığım kış tatlısını chimonanthus praecox u Küçüksu Kasımoğlu serasında buldum 3 m boyunda bir ağaçtı biraz budayarak zar zor Manyas'a taşıdık ve hemen ektik.İlk sene sonuç güzeldi hele kışın aldığım çiçekler getirme zahmetine değmişti.İkinci sene yapraklarında bir hıtırlaşma oldu elime aldığımda kuru kuru dağılıyorlardı ve renkleri kahverengi olmaya başladı sonunda da öldü. Sonra tekrar aldım busefer daha kuytu başka yere ektim ama sonuç yıne aynı oldu yani ikinci sene de aynı hastalıktan kurudu. Dergide sayın Garo Mirzahanyan'ın bu bitki hakkında yazısını okudum sormak istediğim bitki nasıl bir ortam nasıl bir toprak seviyor, Manyas ıklim bakımından İstanbula benzer nerede yalnış yaptım da 2 sefer de de bu bitkiyi yetiştiremedim. Şimdi nereden bulabilirim eskiden aldığım sera da yok. Beni aydınlatırsanız size müteşekkir olurum. Teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bitki yavaş büyüyor, tohumdan yetişenler 5 senede ancak çiçek açıyor. Güneşli bir yere dikilmeli. Toprak da süzek olmalı. Kumlu- tınlı, organik maddece zengin bir toprak olmalı. Toprağı hep hafif nemli olursa daha hızlı büyür. Biz bir ara sitede Sn Selahattin Yılmaz vasıtasıyla tohumlarını dağıttık. Fidesini de kendisi size belki Bursa'daki bir fidanlıktan temin edebilir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2007
|
Başlık bahçe tasarımı ama balkon tasarımı sormamda mahzur yok galiba.Aslında ne istediğimi de pek bilmiyorum. Sorunum, 8 m" dikdörtgen balkonuma çiçeklerimi sığdıramayışım.Cam balkon şeklinde.Dışarı sarkıtma yapamıyorum,rüzgar fazla.Geriye ne kaldı? Raflar ve duvara monte ve asılı düzenekler.Sorunumun cevabını da biliyorum farkında olduğunuz gibi.Ama yine çiçeklerimi bir oraya alıyorum bir buraya.Birbirleriyle sıkışpıkış yaşayıp gidiyorlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Aynı sorun benim balkonumda da var sevgili denizden.Rüzgardan askılıklara saksı koyamıyorum. Yerde sıralandılar duruuyorlar. Duvara monte edilen saksılar birazını kurtardı. Ama iş balkon yıkamaya gelince tek tek saksıları kaldırma işi deli ediyor. 10 dakikalık iş bir saati buluyor. Raf sistemi biraz çare olabilir.Hele sakız sardınyalar o raflardan sarkınca ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
attoppittapmiiina
Giriş Tarihi: 06-04-2007
|
Plaj kumunu bahçemde kullanma şansım varmı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2007
|
salon arokaryası hakkında mine hanımdan veya bilgisi olan arkadaşlardan bilgi edinmek istiyorum.bilgisi olanlar lütfen yazın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Gelin duvağı kurtuldu
Sayın pakaner.Gelin duvağını Küçük saksıya alırken Kalın köklerini kesmiştım. ben saksıya aldığımda tamamen köksüz kalmıştı.Acemilik işte.Yardımınız sonucu Megatonik uygulaması ile hayata dönmüş güzelleşmiş çiçek bile açmışfı.-Bonsai saksıya alma zamanı -bölümünde fotoğrafını yayınlamıştım.Megatoniği biraz çiçelere püskürttüğümde hepsi güzelleşiyordu.Son olarak biraz bonsai adayı toros sedirine püskürtmüştüm .Yaprakları dökülmiye başlayınca mega tonik yerine NKP furmatında başka gübreyi kullandığımın farkına vardım.Bütün gövdeyi yaktığını düşünüyorum.Belki yeniden yaprak çıkarmaz.Kökten başka bir sürgün verirmi acaba? Gelin duvağı için teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Sediriniz kökten başka sürgün vermez. Yarı gölge bir yere koyup sulamaya devam edin. Toparlayabilir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2007
|
merhaba ben alp bizle uraştıgınız için teşekürler kavakcılık yapmaya çalışıyom fakat kavaklarım çok bakımsız ve kurt sardı iki yaşındalar. kavak acına azotsuz gübre öneriyonuz açık açık hangisini tavsiye etiginizi yazarmısınız ne zaman hangi gübreyi atalım senede kaçkere. ilaçlamada aynı çünkü burda kavaklarda kurtla ilaçla mücadele ediliyo şimdiden teşekürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
agaclar.net
|
Alp hoşgeldiniz, sorunuza cevap almanız için önce bize yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtmanız gerekir. Türkçe'yi de ağaçlar kadar korumaya değer buluyoruz. Yazım kurallarına lütfen uyunuz. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|