![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#481 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2006
|
Çubuk derken onları dik tutmak için herek gibi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler,bir de palmiyeler ile ilgili sorum olucaktı,ekilen palmiyelerin dış yaprakları sararmış duruyor.(Palmiyeler kapalı duruyor.)Bu kurudukları anlamına mı geliyor? Bunlar nasıl sulanmalı? Bir de vegelyalar ve berberisler bu mevsimde ekilmişse kuruyan yapraklar mevsimsel mi yoksa bitki kuruduğu için mi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
agaclar.net
|
Aylin bu arada öncelikle yeni gelen arkadaşlar başlığına uğramaya ne dersiniz? Sorularınıza cevap vermeye devam etmemiz için sizi biraz tanımamız gerek değil mi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba. Acerpalmatum, akcaagaclarini bonsai saksisina gecirirken, yapacagin kok budamasinda, budadiginiz kokler basparmaginizdan kalinsa, asi macunu surunuz. Budadiginiz kokler ince ise macun surmeye gerek yoktur[ben kok budamasinda kestigim kok kalin deyilse macun kullanmiyorum ve bir sorun da yasamadim] Keseceginiz kokun, kesik yuzu asagiya topraga baksin.Agacinizda yeterli sacak kok yoksa ve daha fazla kok salmasini istiyorsaniz koklendirme hormonu kullanabilirsiniz. Bonsaide ana kok istenmiyen koktur ve her bonsai yapilacak agacta ana kok budanir sebebi de sig olan bonsai saksisina kolay dikilebilmesi icindir. Dogada agacin dikili oldugu yerde sabitce kalabilmesi icin derinlere inen ana koke ihtiyaci vardir. Bonsaide ise bu sabitlestirme saksinin altindan baglanan tellerle saglanir. Sacak kokler ise dogada oldugu gibi, bonsaidede ayni gorevi ustlenip agaci besliyor Bonsailerinize kok budamasini kis sonu baharin gelmesine yakin yapiniz, simdi yaparsaniz onunuzdeki soguk kistan olumsuz etkilenebilir. agacli gunleriniz bol olsun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Berberis ve weigelia lar ( gelin tacı) ise (hangi bölgede iş yaptırdığınızı bilmiyorum) hafifçe yaprak döküyor olabilir. Bahçenizi sonbaharda yaptırıyorsunuz, sonucu ilkbaharda göreceksiniz. Sulamalarını ihmal etmeyin, ancak gece sulama yapmayın,çünkü havalar serinledi, gece çiğ yağmaya başladı. Güzel , keyifli bir bahçe olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Yeni Üye
|
Çok naziksiniz teşekkür ederim cevaplarınız ve dilekleriniz için. |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Yeni Üye
|
Bir sorum daha olucaktı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
agaclar.net
|
Çok uzunlarsa ve pişkin değillerse herek gerekir.Nasıl bir tasarım yapıldı bilmiyorum, bitkileri de görmeden afaki cevap veriyorum. Şimdilik herek koyun, ilkbahara girerken budama yaptırısınız. Yeni sürgünlerin pişkin ve formlu olmasını sağlarsınız (bu mevsimde formlu bitki bulmanız zor olabilir, bu yüzden sorun yaşıyorsunuz sanırım). Bize kışı yumuşak ve don olmayan bir yerden yazıyorsanız budamayı ehil bir ele şimdi yaptırın. Ancak don riski varsa elletmeyin.Çünkü taze gelen sürgünler dona dayanamaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hocam ilginiz için teşekkürler. ALi Hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler aynen uyguluyorum. Mine hanım Bonsaiden anlamadığınızı söylüyorsunuz. Açıkçası ben 2 yıldır uğraşıyorum bende anlamıyorum. Ortada bir gerçek varki siz ve Ali bey sayesinde yıllarca tecrübe ederek kazanacağımız deneyimlere, bilgilere hazır kavuşuyoruz. Türkiye'de bonsainin gelişmesine olan faydanız çok büyük. Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Ağaç Dostu
|
Mavi Boncuk Takacağım
Mine Hn, çok teşekkür ederim; içim rahatladı. Ancak dediğiniz gibi yaprak kıvrılmasına dikkat edeyim çoğalır mı çoğalmaz mı diye... Acil bir durum olursa yine canhıraş yardım aranırım burada ![]() Size ve fmt79'a şükranlarımı sunarım... Meyveler olgunlaştıkça da yeni fotoğraflarını eklemek üzere. Not: Bu arada, foruma eklediğim fotoğraf boyutlarında bir sorun var mı forum yöneticileri açısından? Ben kurallara baktım o boyutlar ve inch değerlerine indirgiyorum orijinal fotoğrafı ama yine de forum sayfasında gözüme çok büyük göründüler. Umarım bir sorun yoktur... [QUOTE=Mine Pakkaner] Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Ağaç Dostu
|
Esas bizler teşekkür ederiz.
Mine Hn, Çok büyük tevazu gösteriyorsunuz; esas bizler teşekkür ederiz. Bizler sadece gereğini yapıyoruz; sizlerin ki ise bir "lütuf" bizim gibi amatör hevesli/gönülverenler için... Levent Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
|
Saksıların Nasıl Sulanması Gerektiği Hk
Merhabalar, Ben balkonumda saksıda ve büyük peynir tenekelerinde limon, salon çamı, hanımeli, gül ve daha bir kaç bitki daha yetiştiriyorum. Salonumda da salon çiçekleri var büyük saksılarda. Her saksımın ve de tenekelerimin altlarında tabakları veya altlıkları var. Şimdi çok merak edip de bir türlü forum içeriğinde ulaşamadığım sorum şu: Bitkilerimizi sularken tabaklarından mı su vermeliyiz yoksa saksının üzerinden toprağa mı su vererek sulamalıyız? Bana hep toprağın üstünden sulama yaparsam toprağın vitamininin zaman içinde topraktan aşağıya doğru süzülüp gideceği söylenmişti. Hatta, Bauhaus'taki bitki bölümünün yetkilisi bile saksı çiçeklerini hep büyük bir kovaya daldırma yöntemi ile alttan suladığını söylemişti. Şimdi; altlarına çivilerle delikler açmış olduğum tenekelerimi de, saksılarımı da hep böyle tabaklarına/altlıklarına su doldurma yöntemi ile mi sulamalıyım yoksa üstten mi sulamalı. Çünkü, tabakların su ile dolu kalması halinde toprağın alttan hava alamayacağını, ya da köklerin çürüyeceğine dair bilgi de okudum bu forumda... Ne yapmalı, nasıl yapmalı? Bir bilene sormalı... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
agaclar.net
|
Lerdemir siz saksı ve tenekeleri üstten sulamaya devam edin. Tabakta biriken suyu ertesi gün dökün o gün değil. Çünkü saksı harcınız örneğin torfsa ve kuru kaldıysa hızla alta geçer. Sonra onu tekrar geri alır. Bu yüzden ertesi gün dökün. Ancak ertesi gün hala tabakta su varsa bunu dökmeden önce bilin ki fazla su vermişsiniz. Toprağınızın doygunluk noktasını aşmışsınız. Hipermarketlerde saksıları kovaya batırarak sulama yöntemine gelince... Bunu daha önce birkez foruma yazmıştım.Sadece torfa dikilen bitkiler düzenli sulanmadıklarında suyunu kaybediyor ve bu suyu torf geriye zor alıyor. Siz veriyorsunuz o hemen akıp gidiyor. Tek şansınız var, büyük kova içine veya küvetlere saksıları koyup su doldurarak sulamak. Bu esnada gübrede verebilirsiniz. Saksı önce yüzüp devrilebilir (torf kuru olduğu için) kovada 2 saat kadar tutun , sonra çıkarıp süzülmeye bırakın ve tabağına alın. Bu arada yapraklarını da yıkayıverin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
|
Yasemini çelikten Türetme Hakkinda Yardim
Mine Hn, Çok fazla soru ile sizi meşgul ediyorum ama, dayanamıyorum... Velinimetsiniz bizler için... Burada çok yer kaplamamak için ve de olur da diğer konu başlığında görmemeniz söz konusu olabilir endişesi ile sadece link vererek benim için çok önemli olan bir soruyu size yöneltmek isterim... http://www.agaclar.net/forum/showthr...2727#post42727 Saygılarımla Levent. |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
agaclar.net
|
Cevabınız için aynı linke bakınız Levent Bey. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
agaclar.net
|
Zakkumun suda köklendirildiğini ben de ilk defa izlemiş olacağım. Zakkumu genellikle perlit veya torf- perlit karışımında köklendiririz. Köklendirme hormonu uygulaması süreyi kısaltır ve kök miktarını arttırır. 2 hafta kısa bir süre. Biraz daha beklemelisiniz. Eğer çelikleriniz çürüyorsa bir fungusit uygulaması yerinde olacaktır. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Kaybettik...
|
Mine hanım tavsiye ederim zakkumun yazın taze çiçek taşımıyan yeni filizlerini suda çeliklendirin. ben bunu 30 seneden beri torf'un torf olduğunu bilmediğim zamandan beri yapıyorum çok kolay başkacada bir deneme yöntemi kullanmamışdım en geç 15 günde salkım saçak köklenir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Beklemede..
Giriş Tarihi: 31-08-2006
|
dracaena'mın yaprak uçlarında sararıp kurumalar var bunun için ne yapabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.biraz araştırdım ama yeterli cevap bulamadım... ve bakımını nasıl yapmam gerekiyor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
Ben şunu öğrenmek istiyorum; Geçen yaz evimin önünde yaklaşık 150 m² alanı 3 m yükseklikte dolgu yaptım. Üzerinede ithal Lollium perenne, Poa Prantensis ve Festuca Rubra içerikli üçlü karışım çim ektim. Bütün kış yağmur yiyen dolgu zemin, beklediğim üzere zamanla oturma yaptı ve bazı bölgeler yaklaşık 5-20 cm çöktü. Şu anda yüzey çukurlarla dolu. Bu yerimi tekrar teraziye getirmek istiyorum. Hali hazırda yeşil olan çimin üzerini toprak örtersem ve çim ekersem olur mu. Yoksa altta kalan eski çim, yeni toprağı kaldırır mı? Allta kalan çim zamanla çürüyüp, yeni ektiğim çimde mantara veya başka hastalıklara yol açar mı? **** en pratik çözüm ne olur? |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
agaclar.net
|
Arazinizdeki tesviye bozukluğu durumunu bilmiyorum ancak eğer çok değilse benim önerim çukurları doldururken çimi kaldırmanız yönünde. Zaman içinde çürürken yeni çimlenecek tohumlarınıza problem çıkarabilir ve onların henüz zayıf olan köklerine ana toprağa ulaşmakta engel çıkarır. Ayrıca tecrübem göstermiştir ki çim kaldırılmadan yapılan tesviyede bozukluk tam olarak düzelmemektedir.Küreğin yüzü ile sıyırsanız yeterli olur. Biz hiçbir çalışmamızda alttaki çimi kaldırmadan kaplama yapmıyoruz. (Çimin üzerine bakım, ara ekim vs.amacıyla yaptığımız 1cm lik organik madde kaplamasını bunun dışında tutuyorum.İkisi farklı işlemlerdir.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba! Sayın Mine Pakkaner; size aşı macunu ile ilgili bir sorum olacak. forumları okudum ve aşı macunu tarifini öğrendim. Fakat bu malzemeleri almak için müsait değilim. Acaba aşı macunu yerine bildiğimiz mum kullanabilirmiyiz? Biraz tuhaf olduğunu biliyorum. ![]() Cevap için şimdiden teşekkürler.. Saygılar.. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|