View Single Post
Eski 01-10-2006, 13:21   #498
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Saksıların Nasıl Sulanması Gerektiği Hk

Merhabalar,

Ben balkonumda saksıda ve büyük peynir tenekelerinde limon, salon çamı, hanımeli, gül ve daha bir kaç bitki daha yetiştiriyorum. Salonumda da salon çiçekleri var büyük saksılarda. Her saksımın ve de tenekelerimin altlarında tabakları veya altlıkları var.

Şimdi çok merak edip de bir türlü forum içeriğinde ulaşamadığım sorum şu:

Bitkilerimizi sularken tabaklarından mı su vermeliyiz yoksa saksının üzerinden toprağa mı su vererek sulamalıyız?

Bana hep toprağın üstünden sulama yaparsam toprağın vitamininin zaman içinde topraktan aşağıya doğru süzülüp gideceği söylenmişti. Hatta, Bauhaus'taki bitki bölümünün yetkilisi bile saksı çiçeklerini hep büyük bir kovaya daldırma yöntemi ile alttan suladığını söylemişti.

Şimdi; altlarına çivilerle delikler açmış olduğum tenekelerimi de, saksılarımı da hep böyle tabaklarına/altlıklarına su doldurma yöntemi ile mi sulamalıyım yoksa üstten mi sulamalı. Çünkü, tabakların su ile dolu kalması halinde toprağın alttan hava alamayacağını, ya da köklerin çürüyeceğine dair bilgi de okudum bu forumda... Ne yapmalı, nasıl yapmalı? Bir bilene sormalı...

lerdemir Çevrimdışı   Başa Dön