![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,028
|
Alıntı:
Tavuk gübresinin diğerlerine göre daha tuzlu olması azottan değil, icerdiği sodyum ve potasyum klorürden gelir. Bahsettiğiniz oranlarda sulandırma ile herhangi bir tuzluluk riskiniz olmaz. Posayı, hafifçe toprakla karıştırmak suretiyle istediğiniz yerde kullanırsınız. Tavuk gübresini Johnson-Su kompost hazırlarken de azot kaynağı olarak kullanabilirsiniz. https://blog.meyvelitepe.org/2023/01...-hazirlanmasi/ https://blog.meyvelitepe.org/2023/01...-biyoreaktoru/ |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2020
Şehir: Amasya
Mesajlar: 13
|
Alıntı:
Suyunu süzmek fazladan uğraş gerektireceği için tankı fermantasyon bitene/azalana kadar hiç açmayı düşünmüyorum. J-S Kompost Biyoreaktörü yazılarınızı okumuştum. Bu yöntemde sürekli sulama ihtiyacının olması ve benim sürekli olarak bahçeye gidemeyecek olmamdan dolayı yapmak istemedim. Laktik asit bakterisi sıvısını bütün tuşlara basarak üretmeyi düşünüyorum. ![]() Elimde; 1 adet sıvı entoregermina kids probiyotik, Kod:
Beyan edilen içerik: 2 milyar kob Bacillus clausii suşu ve saf su Kod:
Beyan edilen içerik: Mikrokristalinselüloz (e460(i)), probiyotik mikroorganizma (sacchoromyces boulardii),mannitol (e 421), silikon dioksit (e 551), yağ asitlerinin magnezyum tuzları (e470b), doğal çilek aroması, doğal muz aroması, doğal çikolata aroması, izomalt(e 953), stevya Bunlara ek olarak kefir mayası, kuru maya ve 18 ay önce pirinç suyu tarifiniz ile yaptığım buzdolabında bekleyen laktobasil serumum var. Bu saydıklarımın hepsini, "kaynatılmış su-izopropil alkol- kaynatılmış su" (keşke yeterince saf suyum olsa ) şeklinde, ev ortamında yapabildiğim kadar dezenfekte edeceğim cam kavanoza koyup üzerine uht süt ekleyip, hava kilidi yaparak 7-10 gün kadar karanlık ev ortamında bekletmeyi düşünüyorum. Eğer bir sorun çıkmadığını görürsem çıkan sıvıyı fazla süzmekle uğraşmadan, yine yukarıdaki yöntemle dezenfekte etmeye çalışacağım 2 adet 5 litrelik bidona pay etmeyi, üzerlerine de kaynatılmış su ve melas ekleyip 15-20 gün kadar hava kilitli olarak fermente etmeyi düşünüyorum.Bunun sonucunda elde edeceğim sıvı sizce yeterli midir? EM içerir mi? Acaba eczaneden farklı bir kaç probiyotik daha alıp eklesem mi? Tekrardan teşekkür ederim. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bokashi, bukashi, gübre fermantasyonu, tavuk gübresi, tavukçuluk |
|
|