Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Aslında şaselerle filan uğraşmanıza gerek yok pek. Ev yapımı güzel bir turşunuz varsa hepsinden iyi. Laktik asit bakterilerinin astsolisti olan L.Plantarum içerir.
"Dezenfekte etmek" ile ne kasteddiğinizi anlamadım. Neyi dezenfekte edeceksiniz?
|
Ev yapımı turşumuz var ama bu turşular klasik yöntemle, sirkeyle - limonla yapılmış turşular. Yani "lakto fermante" turşulardan değil.
Dezenfekte etmekten kastım kullanacağım kavanozda ve şişelerde önceden yer edinmiş olan bakteriler varsa bunları yok etmek. Havadan ve pirinçten yeniden bakteri toplamayacağım için onlar ne kadar az olursa farklı bakteri riskim o kadar düşük olur diye düşündüm. Elbette yaparken havadaki bakterilerden içine girecektir ama ne kadar az o kadar iyi olmaz mı?