Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Yapabilirsiniz. Bulamaç şeklinde lakto fermentasyona girebileceği gibi suyu süzülen şekilde de yapabilirsiniz ancak suyunun süzüldüğü deliklerden aynı zamanda hava da alabileceği için tavsiye etmem. Malzemenin özelliğini göz önünde bulundurarak laktik asit bakterisi aşılama ve hava kilidi konusuna özel dikkat edilmesinde fayda var. Aşılamayı lakto serum yanı sıra, EM ve/veya en az 15 günlük, üstünde kefere oluşmamış lahana, pancar vb. turşu suyu ile de yapabilirsiniz. Malzemeye ayrıca başka bir mineral eklemeyin, gübrenin mineral dengesini bozarsınız.
Tavuk gübresinin diğerlerine göre daha tuzlu olması azottan değil, icerdiği sodyum ve potasyum klorürden gelir. Bahsettiğiniz oranlarda sulandırma ile herhangi bir tuzluluk riskiniz olmaz. Posayı, hafifçe toprakla karıştırmak suretiyle istediğiniz yerde kullanırsınız.
Tavuk gübresini Johnson-Su kompost hazırlarken de azot kaynağı olarak kullanabilirsiniz.
https://blog.meyvelitepe.org/2023/01...-hazirlanmasi/
https://blog.meyvelitepe.org/2023/01...-biyoreaktoru/
|
Sayın @meyvelitepe verdiğiniz güzel önerileriniz için çok teşekkür ederim. Sayenizde buradan ve sitenizden çok güzel şeyler öğreniyoruz, öğreniyorum.
Suyunu süzmek fazladan uğraş gerektireceği için tankı fermantasyon bitene/azalana kadar hiç açmayı düşünmüyorum.
J-S Kompost Biyoreaktörü yazılarınızı okumuştum. Bu yöntemde sürekli sulama ihtiyacının olması ve benim sürekli olarak bahçeye gidemeyecek olmamdan dolayı yapmak istemedim.
Laktik asit bakterisi sıvısını bütün tuşlara basarak üretmeyi düşünüyorum.

Elimde;
1 adet sıvı entoregermina kids probiyotik,
Kod:
Beyan edilen içerik: 2 milyar kob Bacillus clausii suşu ve saf su
1 adet ata flor probiyotik şase
Kod:
Beyan edilen içerik: Mikrokristalinselüloz (e460(i)), probiyotik mikroorganizma (sacchoromyces boulardii),mannitol (e 421), silikon dioksit (e 551), yağ asitlerinin magnezyum tuzları (e470b), doğal çilek aroması, doğal muz aroması, doğal çikolata aroması, izomalt(e 953), stevya
var.
Bunlara ek olarak kefir mayası, kuru maya ve 18 ay önce pirinç suyu tarifiniz ile yaptığım buzdolabında bekleyen laktobasil serumum var.
Bu saydıklarımın hepsini, "
kaynatılmış su-izopropil alkol- kaynatılmış su" (keşke yeterince saf suyum olsa

) şeklinde, ev ortamında yapabildiğim kadar dezenfekte edeceğim cam kavanoza koyup üzerine uht süt ekleyip, hava kilidi yaparak 7-10 gün kadar karanlık ev ortamında bekletmeyi düşünüyorum. Eğer bir sorun çıkmadığını görürsem çıkan sıvıyı fazla süzmekle uğraşmadan, yine yukarıdaki yöntemle dezenfekte etmeye çalışacağım 2 adet 5 litrelik bidona pay etmeyi, üzerlerine de kaynatılmış su ve melas ekleyip 15-20 gün kadar hava kilitli olarak fermente etmeyi düşünüyorum.
Bunun sonucunda elde edeceğim sıvı sizce yeterli midir? EM içerir mi? Acaba eczaneden farklı bir kaç probiyotik daha alıp eklesem mi?
Tekrardan teşekkür ederim.