agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Biçim verme teknikleri
(https)




Beğeni Düzeni38Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-04-2016, 11:21   #1
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
ister 8 ister 10 ister 20 cm olsun düz bir kütüğü de kesip bonsai yapmak mümkün. Sayın Badrobot kütük denilen o karaağacını 15 cm den kesip süpürge tarzı yapsaydı ve emek verilip Kokufu-ten deki ağaca benzemezmiydi. gövdesi 15 cm olsa ne değişirdiki onu da 20 cm den kesip süpürge yapabilirdi. 20 cm olsa ne değişirdi ki onu da 30 cm den kesip yine süpürge tarzı yapabilirdi.

Yani sözün özü çalışılırsa, emek verilirse, yetenek de varsa tohumla, çelikle, kütükle bonsai olmayacak diye birşey yok.
Daha önce yazdığım gibi koniklik, bonsaide olmazsa olmaz bir ölçüt değildir, ölcütlerden sadece biridir hatta süpürge , afrika tarzı gibi çalışmalarda hiç aranmaz. Adam tohumdan yapar orana orantıya dikkat etmezse ona iyi bonsai mi diyeceğiz. 22 fotoğraf koyup adım adım verdiğim çalışmaya insaflıca bir bakın, bonsai olmamış diyebilirmisiniz, halbuki adam düz kütükten başlamış çalışmaya. Biraz daha emek verse köklerini düzenleyip bir de nebari geliştirse Kokufu-ten de sergilenemez mi acaba?.
Ön yargıyla şu malzemeden olur bu malzemeden olmaz diyerek, çalışmak isteyenlerin şevkini kırmaya gerek yok, sonuçta en iyi malzemeyi de verseniz yapamayan yapamaz. Öyle illa tohumdan olur illa çelikten olur, kütükle başlanmaz diye bir kural yok. Ağaca, kütüğe göre uygulanabilecek kuralları uygulayıp zevkine göre isterse ince isterse kalın ağaçla çalışır, isterse kalın kütükle.

Hepinize iyi bir haftasonu diliyorum...

putko beğendi.
sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025