View Single Post
Eski 16-04-2016, 09:11   #41
Cemaleddin
Ağaç Dostu

Cemaleddin's Avatar

Giriş Tarihi: 08-11-2010
Sayın Sagol; Sayın Badrobotun 2013 de yayınladığı Karaağaç için ilk söylediğim şöyleymiş: ''sayın Badrobot, üzerinde hiç bir çalışma yapılmamış, daha hiç dallanmamış, görünüşte hiçbir ilginç özelliği bile bulunmayan, yaşayıp yaşamayacağı bile belli olmayan, şimdilik sadece Kütük görünümündeki bu budanmış ağacınızı ''Bonsai Çalışmaları'' bölümünde değilde ''Başlangıç aşamasındaki Çalışmalar'' bölümüne koysaydınız daha doğru olurdu... Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum....''

Buradaki ana fikir; üzerinde hiç çalışma yapılmadığı için ''kütük görüntüsü verdiğidir'' ve tartışma bu çerçevede sürmüştür... Kaldı ki bu aday boyu çok uzun olsada konikliğe elverişli bir yapıya sahip; gövde tabanı 10.5 ise zirvesi 5 cm gibi...
Ama siz bunu yine manuple ediyorsunuz...

Konumuz olan 25 cm lik kütük dışında olmadık örneklerle kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bu başlığın 5 nolu iletisine eklediğiniz konikliği tartışılmaz şahane bir çalışmayı bile ''bak işte ''KÜTÜKten yapılmış'' bonsai diyecek kadar manupülatif davranıyorsunuz... Hele bu başlık altında 17. iletinizdeki önünü-sonunu düşünmeden ''ben yaptım oldu'' mantığıyla bir kütüğe yaptığınız sanal budamanız çok berbattı...

En sonunda da 7-8 cm.lik gövdeleri de kendi başınıza KÜTÜK ilan etmeniz ve Kokufen de ödül almış 7-8 cm lik konikliği tartışılmaz çalışmayı da ''bak işte KÜTÜKten bonsai'' demeniz açıkçası beni dumura uğrattı...

Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum...

Cemaleddin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön