![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
acemi balkon saksıcısı yardım bekliyor
Merhabalar, sayın üyeler ben acemi bir yetiştirici olarak balkonumdaki sebzeleriminyetişmesi sırasında fotograflarla sizlerden yardım isteyecegim.sizlerinde yardımıyla daha önce hiç bilgim olmayan bir konuyu ögrenmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Besin sorunlarınız olduğunu düşünüyorum. 24 haziranda bir sohbet buluşmamız olacak ayrıntılar e posta olarak da gelir. Oraya katılırsanız arkadaşlarla fikir alışverişi yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() besin sorunu demişsiniz , topragımı cok karıısık toparladım ne yazıkki ,önce torf aldım sonrasıda koyun gübreli toprak geldi(3/1 gübre 3/2 tpraktı yaklasık olarak,gübre yarıya yakında olabilir) torf ve bu topragı karıstırıp ekim yaptım sonrasında tanıdıgın tarlasından toprak getirdim ,domatları bu toprakla gübre karısımıyla bogazladım, birazda tabi hepsine perlit kattım ![]() besin dediginiz bu duruma göre besn, fazlamı gelmiş az mı?? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Alıntı:
Hiç sebze yetiştirmedim. İlgim süs bitkilerine. Yine de bitkilerinizin besini, benim düşünceme göre az. Senelerdir, yeni saksı harcı hazırladığımda 1/3-1/4 gibi yanmış koyun gübresi kullanıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Ah, ah...Keşke bu soruyu yanıtlayabilseydik... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
ÜSTTEKİ; ilk 3 resimde bamya ve salatalık ektigim kaplar gözüküyor.beyaz leke olan bamya diye hatırlıyorum. yapraklar neden böyle oldu yardımlarınızı bekliyorum. ayrıca ilk 3 resimde gözüne carpan bir sorun varmı acaba?? son 2 resimde 10 lt lik şişelere 3 er adet ektigim fasulyeler mevcut.çiçek açmaya başladılar ancak bugun 3 adet yapragın yarısı kurumuş oldugu için kopardım. en altta kalan yapraklardı bunlar.en son halleri resimde oldugu gibi.bazı yapraklarda beyazlıklar var bunun nedeni nedir??? aşagıdada diger saksılarım mevcut; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Üstteki resimlerde domateslerim bilmeyerek aldıgım f1 hibrik sırık domatesler,10 ltlik şişelerde 1 er adet ektim.şu ara boy atmaları durdu bekliyorum. büyük saksıdadaki son 3 fotogradakiler bamya ve salatalık ancak hangisi hangisiydi unuttum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik |
|
|