08-07-2012, 10:17
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2010
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kallium
Anlaşılan o ki süs bitkisi değil, sebze yetiştiriyorsunuz; yani yetiştirdiklerinizi yiyeceksiniz. Yiyeceğiniz acurlara ve biberlere hiç çekinmeden tarım ilacı uyguluyorsunuz. Allah akıl fikir versin!
|
"Allah akıl fikir versin!"
Öncelikle şunu söylemeliyim ki; bu mesajı yazmak gereğini özellikle bu tavrınızdan dolayı hissettim. Ne yani; balkonunda sebze yetiştirip, kimyasal mücadele yöntemini tercih eden insanlar akılsız mı? Lütfen toplulukta olduğunuzu ve burada yapılan bir göndermenin, birden çok şahısa gidebileceğini unutmayınız !
Alıntı:
Karıncaların olduğu yerde hastalık olur. Karıncalar bitlerin yumurtalarını alıp bitkilerin en sağlıklı taze sürgünlerine taşırlar ve oralara yerleştirirler. Böylece yumurtadan çıkan bitler bitkinin en körpe yerlerinden özsuyunu emerek yetişkin hale gelir ve ürerler. Karıncalar da bu üreyen bitlerin yapışkan ve tatlımsı dışkılarını yiyerek beslenirler. Bitler mutlu, karıncalar mutlu ama siz mutsuzsunuz...
|
Emek verdiğiniz bir şeyin, başka bir etmen tarfından bertaraf edildiğini görmeniz, sizi ne derece mutlu edebilir ki?
Alıntı:
Tarım ilacı satan yerdeki o size çok güven veren bey bunları anlatmadı değil mi? Karınca için ilaç verdi mi? derhal karıncalardan kurtulun. Böcek ilacı, karınca ilacı, elinize ne geçerse kullanarak karıncaları öldürün.
|
Öncelikle şunu söylemeliyim, bu cümlem zirai ilaç satan yeri kayırma niteliğinde değildir...
Ne kadar karınca varsa öldürün demişsiniz. İsterseniz etrafta ne kadar fare varsa bulup öldürelim. Fareyle beslenmek zorunda kalan yılanlar da açlıktan ölsünler...
Ya da şöyle yapabiliriz; denize girerken küçük balıklar bizi rahatsız ediyorlar, bazılarımız korkuyor. Bunun için denize bir zehir atalım, küçük çapta ki balıkları hedef alan. Böylelikle küçük balıklar ölür, biz ise rahat ederiz. Büyük balıklarda açlıktan birbirlerine saldırsınlar...
Alıntı:
Kalan bitlerden kurtulmak için sadece arap sabunlu su bile yeterli olur. Boşalan camsil fısfısının içine su doldurup 2 fındık kadar arap sabunu ekleyip eritin ve uygulayın. Ben bunu kullanıyorum. Bitlerle baş etmeme yetiyor.
|
Pekii, ya yetmiyorsa. O zaman nasıl bir yöntem önereceksiniz bizlere çok merak ettim?
Benim balkondaki bitlere arap sabunu yetmiyor malesef. Keşke yetse de doğal yöntemleri kullansam.
Ben arap sabunuyla mücadele ettikçe, bahçelerde ilaçlama yapıyorlar ve, hoop; ne kadar bit varsa biberlere, domateslere vs... üşüşüyor hemen...
Not: Burada hep beraber bitkilerimiz hakkında bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Birbirimizin hatalarını düzeltip, yol katediyoruz. Bu tavrınıza anlam vermek çok zor doğrusu...
|
|
|