View Single Post
Eski 08-07-2012, 13:29   #390
kallium
Ağaç Dostu

kallium's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2008
Sayın Emre İlhan:

Sayın aysunhacer'in yakınan mesajına verdiğiniz yanıt içimi cız ettirdi ve konu hakkında bilgisi olmayan ve yardım rica eden birini doğru bilgilendirmek adına kendine yanıt vermeyi bir borç bildim. Siz mesajınızda yasaklanmış olduğunu bildiğiniz ilaçları kullandığınızı belirtiyor ve sanki "ben kullanıyorum hiç bir şey olmuyor" havasında bu ilaçları öneriyorsunuz da. Bunun savunulacak tarafı var mı? Yanlış yanlıştır.

Ben mesajımda bitlerin yaşam döngüsü içerisinde karıncanın önemli rolünü kısaca anlatmıştım. Bu yazdıklarım forumda kelimesi kelimesine Sayın Mine Pakkaner'in bir mesajında mevcuttur. Dikkat ederseniz Sayın aysunhacer "balkonumun heryerini karıncalar kaplamıştı" diye şikayet ediyordu. Balkon karıncalardan bertaraf edilirse arapsabunu uygulamasıyla sorunun çözümlenmesi mümkün olabilecekti. Karıncaları kontrol altında tutunca bitlerle mücadelede arapsubunu uygulamasının yeterli olduğunu görüyorum kendi bitkilerimde. Herbisit, pestisit, vs. kullanmıyorum, doğal ilaçlar bana yetiyor. Karıncalarla mücadelede de insektisit dışında seçenekler vardır.

Bu foruma herkes akıl ve fikir almak için uğruyor. Karşıt görüşler de sık sık ortaya çıkıyor. Sizi destekleyenler de olabilir beni de. İlacı kullanacaksınız, zararlı olduğunu öğreneceksiniz ve sonra "yanlış mı yaptım" diye soracaksınız...Ortaya bir ikilem çıkmıştı. Bunu vurgulamak üzere, "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" veya "aklınızı ekmek peynirle mi yediniz?" veya "dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı" veya "Allah akıl fikir versin!" deyim ve deyişlerini kullanabilirdim, birini seçerek kullandım. Bunların kullandığınızda karşınızdakine aptal, akılsız veya noksan akıllı demiş olmazsınız.

Allah herkese akıl ve fikir versin!

kallium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön