Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aysunhacer
Çok sıkıntıdayım 
İki gündr sürekli okuyorum forumda okumadığım yer kalmadı ama iyice kafam karıştı.
Üç gün öncesine kadar bitkilerim hemen hemen tamamen sağlıklıydı...... Balkonumu tamamen karıncalar kaplamıştı. .....tarım ürünleri satan bi dükkana gittim......bana kükürt ve ddvp verdi......zararlı bir ilaç da kullanmak istemiyorum biri bana yardımcı olabilir mi lütfen ?
|
Anlaşılan o ki süs bitkisi değil, sebze yetiştiriyorsunuz; yani yetiştirdiklerinizi yiyeceksiniz. Yiyeceğiniz acurlara ve biberlere hiç çekinmeden tarım ilacı uyguluyorsunuz. Allah akıl fikir versin!
Karıncaların olduğu yerde hastalık olur. Karıncalar bitlerin yumurtalarını alıp bitkilerin en sağlıklı taze sürgünlerine taşırlar ve oralara yerleştirirler. Böylece yumurtadan çıkan bitler bitkinin en körpe yerlerinden özsuyunu emerek yetişkin hale gelir ve ürerler. Karıncalar da bu üreyen bitlerin yapışkan ve tatlımsı dışkılarını yiyerek beslenirler. Bitler mutlu, karıncalar mutlu ama siz mutsuzsunuz...
Tarım ilacı satan yerdeki o size çok güven veren bey bunları anlatmadı değil mi? Karınca için ilaç verdi mi? Derhal karıncalardan kurtulun. Böcek ilacı, karınca ilacı, elinize ne geçerse kullanarak karıncaları öldürün.
Kalan bitlerden kurtulmak için sadece arap sabunlu su bile yeterli olur. Boşalan camsil fısfısının içine su doldurup 2 fındık kadar arap sabunu ekleyip eritin ve uygulayın. Ben bunu kullanıyorum. Bitlerle baş etmeme yetiyor.