View Single Post
Eski 26-06-2012, 14:24   #381
aysunhacer
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-06-2012
Çok sıkıntıdayım
İki gündr sürekli okuyorum forumda okumadığım yer kalmadı ama iyice kafam karıştı.
Üç gün öncesine kadar bitkilerim hemen hemen tamamen sağlıklıydı, sadece acurlarımın ve biberlerimden birinin yapraklarında kıvrılmalar vardı. Yapraklar yapışkan bir hal almıştı. Ben de forumdan öğrendiğim arapsabunu ve acı biberli karışımları yaptım hastalıklı olan 3 bitkiye uyguladım kıvrılmalar yapışıklıklar biraz düzeldi. Düzenli olarak haftada 2 kere uyguladım ama dün nöbetten geldiğimde sadece 2 günde diğer bitkilerime de sıçradığını ve ilk hastalanan bitkilerimin çok kötü durumda olduğunu gördüm. Balkonumu tamamen karıncalar kaplamıştı. Hemen bitkilerin böcekli yapraklarından koparıp tarım ürünleri satan bi dükkana gittim. Orda benimle ilgilenen bey bana çok güven verdi bitkilerimdeki hastalıkları bana anlattı beni bilgilendirdi ama sonra da bana kükürt ve ddvp verdi. Ben de bilgisine güvenerek dün gece bitkilerimi ddvp ile ilaçladım bugün forumdan okuduğum kadarıyla ddvpyi kimse önermiyor ben de yanlış mı yaptım acaba diye çok endişelendim bitkilerim çok güzeller ölmelerini istemiyorum zararlı bir ilaç da kullanmak istemiyorum biri bana yardımcı olabilir mi lütfen ?

aysunhacer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön