agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Çuha Çiçeği (Primula sp.) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/4017.htm)

hüzün 22-04-2010 19:25

kerime çok güzel, kıymetini bilin bol çiçeklerni görün inşaallah.

özlem11 22-04-2010 22:13

arkadaşlar aldığınız çiçekelre dikkat edin çuhalarım süperdi. Fakat yapışık bişeyler oldu. Yaprağın altına baktım birde ne göre bir sürü böcek... İlaçlama yapacağım inşallah kurtulurum. Herşey yolundaydı yapraklanmasıda çiçeklenmeside bu böcekler canımı sıktı...

kerime 23-04-2010 15:10

Sevgili hüzün çok teşekkür ederim. Kıymetini bileceğimden emin olabilirsiniz. Çiçekleri çok severim.Buradan öğrendiğim tohum oluşumu gördüm bir tanesinde.Daha öncesinde koparıp atıyordum solan çiçekleri.Öğrenince gözüm gibi bakıp tohum elde edeceğim.

nariçi 23-04-2010 15:51

Çuha çiçeğini çim kenarına - ağaç dibine diktim, geriledi bende tekrar oralardan çıkardım.

Yılmaz Yalçın 20-05-2010 10:11

Arkadaşlar,
Çuha çiçeklerimin bir kısmında tohum oluştu şişkin haldeler.Birisinin içini açtım ama tohumlar yeşil haldeydi..Ne zaman tohumlarını alabilirim ve ne zaman ekmeliyim?

zeynep dila 20-05-2010 15:07

Ben çuhaların tohumlarının gözle görülemeyecek kadar küçük olduğunu duymuştum. Acaba yanlış bilgi mi edinmişim? Tohumları nasıl alacağımı bana da söylerseniz sevinirim.

Yılmaz Yalçın 20-05-2010 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeynep dila (Mesaj 642146)
Ben çuhaların tohumlarının gözle görülemeyecek kadar küçük olduğunu duymuştum. Acaba yanlış bilgi mi edinmişim? Tohumları nasıl alacağımı bana da söylerseniz sevinirim.

Sevgili Zeynep,
Çuhaların tohumu görülüyor küçük ve yeşil ama olgunlaşmasını mı bekleyeceğiz ben de onu sormuştum üstteki mesajımda.Tohumları ne zaman toplayacağız?

çiçeksever 20-05-2010 16:02

Başka yere dikmeyecekseniz bırakın olgunlaşınca kendisi altına düşsün.Fidesini başka yere aktarırsınız.

zeynep dila 20-05-2010 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 642172)
Başka yere dikmeyecekseniz bırakın olgunlaşınca kendisi altına düşsün.Fidesini başka yere aktarırsınız.

Merhaba çiçeksever,
Benim öyle ilginç bir bahçem var ki bir sene sonra ben ekili olan hiçbir şeyi görme şansına sahip olamıyorum. O nedenle bu sene ektiğim çuhaları da aynı sona kurban etmek istemediğimden tohumları nasıl alınacaksa öğrenmek istiyorum. Bana ve Yılmaz Yalçın'a bu konu da yol gösterirseniz sevinirim.

Yılmaz Yalçın 04-06-2010 11:31

Arkadaşlar,
Çuha çiçeklerimin tohumlarını dün topladım,ne zaman bahçeye ekebilirim?

zeynep dila 04-06-2010 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 651769)
Arkadaşlar,
Çuha çiçeklerimin tohumlarını dün topladım,ne zaman bahçeye ekebilirim?

Yılmaz Bey, ben de size gelecek cevabı dört gözle bekliyorum. Tohumları topladıktan sonra kuruyan kısımları söküp attınız mı yoksa toprakta mı bıraktınız?

Yılmaz Yalçın 04-06-2010 12:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeynep dila (Mesaj 651783)
Yılmaz Bey, ben de size gelecek cevabı dört gözle bekliyorum. Tohumları topladıktan sonra kuruyan kısımları söküp attınız mı yoksa toprakta mı bıraktınız?

Kuruyan derken tohum oluşturan sapı mı diyorsunuz?Yoksa yapraklarını mı?Yapraklar canlı ve gür şekilde duruyor,tohum oluşturan sap kapsülünü ufaladım elimle ve minik tohumlar döküldü onları biriktirdim ve şimdi bekliyorum cevabı.

zeynep dila 05-06-2010 01:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 651839)
Kuruyan derken tohum oluşturan sapı mı diyorsunuz?Yoksa yapraklarını mı?Yapraklar canlı ve gür şekilde duruyor,tohum oluşturan sap kapsülünü ufaladım elimle ve minik tohumlar döküldü onları biriktirdim ve şimdi bekliyorum cevabı.

Tohum alındıktan sonra kuruyan tüm kısımları kastetmiştim. Yapraklar da dahil. Bir ikisi haricinde artık benimkiler yeni yaprak çıkarmıyor. Çoğu kurudu. Onlar sökülecek mi acaba merak ettim.

Yılmaz Yalçın 12-07-2010 00:11

Arkadaşlar,
Çuha çiçeklerimin tohumlarını geçen ay topladım,torfa ekmeyi düşünüyorum.Sizce çimlendirmek için uygun bir aymıdır?Eğer zamanı ise direk bahçeye eksem mahsuru olur mu?

limon_sever 13-09-2010 17:03

2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz ilkbaharda fotolarını çekmiştim. Çiçeğin ismini yeni öğrendim o yüzden yeni ekliyorum :)
Yazın oldukça çoğaldı. Bahçenin kenar kısımlarına aktardım 2011 ilkbaharı da böyle güzel olur temennisiyle...

okannn 02-01-2011 20:51

çuha bitki kışın cam kenarında az güneş gören yerde, yazın ise bahçede ağaç kenarlarında ya da isteğe bağlı gölge gören yerlerde yetiştirilir.

bitkinin çoğalmasını istiyorsanız:

1.Çiçek kuruyunca koparmadan kurutunuz sonra toprağa ekersiniz.
2.Acele etmek istemiyorsanız çiçek kendiliğinden çoğalacaktır.

okannn 03-01-2011 19:02

2 Eklenti(ler)
Eklenti 187202

Eklenti 187203

Bu çiçekler kolay yetiştirilir.renkleri çok fazladır.Kışın evde yazın bahçede yetiştirilir.
Sıcağı sevmez.Bahçede gölgeli yerleri dikilebilir.Suyu severler, her gün düzenli sulanmalıdırlar

stunç 11-01-2011 17:02

arkadaşlar merhaba ben sizlere sadece çuha değil lale sümbül nergis sıklamen de temin edebilirim bakımları cok kolay ve cok gösterişli çiçeklerdir hem de ucuz

okannn 11-01-2011 17:49

diğer çiçeklerle ilgili konuşmak isterim...

k_donmez 03-03-2011 22:47

4 Eklenti(ler)
Çuhalar serin havayı seviyorlar. Ancak Ankara'daki gibi şiddetli soğukları sevmiyorlar. Son soğuklara kadar iyiydiler. Soğukta yaprak kısımları donarak bozuldu. Hava ısınınca yeniden çiçek ve tomurcuklar geldi. Tabi perişan görüntüler eşliğinde.:(

çiçeksever 07-03-2011 15:59

2 Eklenti(ler)
Geçen hafta dayanamadım 5 saksı çuha aldım.Satıcı yazlık olduğunu evde yetiştirebileceğimi söyledi.

k_donmez 07-03-2011 19:59

Sayın Çiçeksever,
Çuhalar aslında serin ve açık havayı seviyorlar. Sıcak ve aşırı soğuktan hoşlanmıyorlar. Yanlarından yavrulayıp çoğalıyorlar. Çiçekler güzelmiş. Güle güle büyütün.

gndz 08-03-2011 09:02

3 Eklenti(ler)
Bahçemdeki çuhaların bu pazarki görüntüleri :)

princess48 03-04-2011 16:45

ayy ne kadar güzel çiçekelriniz maşallah, saksıda olanlara hayran kaldım açıkçası... :) benimkiler de saksıda ama nedense öldüler diyebilirim. birisini 1 hafta susuz bırakmıştım evden ayrıldığımda, gelince su verdim ama 3aydır çiçek vermiyor, çiçek verecek saplar bile çıkmıyor,yaprakları da marul gibi oldu yaprağa gitti gücü sanırım :( onun için ibşey yapamaz mıyım :(

Gülbeşeker 06-05-2011 22:39

çuhalar acaba açelya veya sardunya gibi asitik toprağı suyu seviyorlarmı acaba içinizde deneyen arkadaşlar varmı

Songül Ateş 15-06-2011 09:31

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 95774)
Benim de çuhalarım var. Sarı turuncu ve bordo renk olanları çok neşeli.Ama fuşya rengi bir tane var. Hepsi aynı yerde olduğu halde onun yaprakları canlılığını yitirdi ve ölmek üzere olduğunu gözlemledim. Ve bol sulamaya başladım. Su onu biraz kendine getirdi. Şimdi kendine geldi ama çiçekleri hem küçüldü hem de rengi pembeye döndü. Benimkiler saksıdalar. Size resmini göndericem. Bana çok ilginç geldi renk değiştirip küçülmesi.:(

Benim çuhalarımın da önceki hali resimdeki gibiydi. Daha sonra sizin dediğiniz gibi çiçekleri küçülmeye ve rengi değişmeye başladı. Sonra giderek yaprakları ve çiçekleri soldu. Çok az dibinden yeni yapraklar çıkıyor, onun haricinde çok fena bir görünüme sahip. Hemen onu alıp bahçeye, gölgelik bir alana dikicem. Umarım kurtulur.

Songül Ateş 15-06-2011 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umıt79 (Mesaj 609296)
Sanırım bu da farklı bir çuha...
Eklenti 133626

Çiçekleri harika görünüyor.

gilan 16-06-2011 13:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Songül Ateş (Mesaj 822800)
Benim çuhalarımın da önceki hali resimdeki gibiydi. Daha sonra sizin dediğiniz gibi çiçekleri küçülmeye ve rengi değişmeye başladı. Sonra giderek yaprakları ve çiçekleri soldu. Çok az dibinden yeni yapraklar çıkıyor, onun haricinde çok fena bir görünüme sahip. Hemen onu alıp bahçeye, gölgelik bir alana dikicem. Umarım kurtulur.

Fotoğraf görmeden yorum yapmak biraz zor tabii ama anlattıklarınızdan yola çıkarak çuha çiçeğinizde bir sorun olmadığını düşünüyorum. Çuha sonuçta kış çiçeği, bu mevsimde çiçeklerinin geçmesi, yapraklarının küçülmesi normal. Bahçedekiler de varla yok arasındalar, havalar serinleyince tekrar coşacaktır. :)

limon_sever 16-06-2011 20:43

2 Eklenti(ler)
Çuhaları yazın sık sularsanız yeşil kalabiliyolar. Ama yapraklarda küçülme oluyor.

Songül Ateş 17-06-2011 13:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 823411)
Fotoğraf görmeden yorum yapmak biraz zor tabii ama anlattıklarınızdan yola çıkarak çuha çiçeğinizde bir sorun olmadığını düşünüyorum. Çuha sonuçta kış çiçeği, bu mevsimde çiçeklerinin geçmesi, yapraklarının küçülmesi normal. Bahçedekiler de varla yok arasındalar, havalar serinleyince tekrar coşacaktır. :)

Şu andaki hali bu. Saksıda kalsa da eski haline döner mi acaba

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025