![]() |
Çıldıracağım yaaa beyaz beyaz minik böcekler var. Bunlar nerden çıktı şimdi :(
|
İnternetten biraz araştırdım. Kırmızı örümcek mitaları diye bir hastalık varmış. Küçük kurtçuklar falan yazıyor ve ince örümcek ağları oluşturdukları yazıyor. Sanırım benim başımda da şuan onlar var. Ne yapacağım ben :( Bana yardımcı olabilir misiniz? Yoksa artık ümidi kesmeli miyim? :(
|
1 Eklenti(ler)
Çuha dikim zamanı geldi .Unutmayalım ,gölge ve nemli ortamı sever.
Ben çuhalarımı ,zeytin ağacının altına diktim.Renklerini bilmiyorum ,ne çıkarsa razıyım :) |
koçtaşta 75 kuruştan satışa sunulmuş çuhalar,oldukça da sağlıklıydı (poşette değil, plastik saksıda, daha sonra köklendirmek istediğiniz bitkiler için kullanabilirsiniz)
henüz çiçekli değil, dolayısıyla rengini ayırt edemiyorsunuz. ama ilk çiçeklerini gösterdiklerinde biraz daha pahalı oluyorlar ve bence en güzel zamanı şimdi, hem sürpriz yapıyorlar hem de daha ömrünün başında bir zamanda size gelmiş oluyorlar. (reklam gibi olmuş :) ) |
ben çuha çiçeğini hiçbiryerde bulamadım
çoğu çuha ismini bilmiyor bile istanbulda yaşıyorum nerede bulabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim birde çuha çiçeğinin başka bir ismi varmı,çiçekçilerde aktarlarda bilmiyor çuhayı |
Alıntı:
|
Alıntı:
ben geçen hafta bir çiçekçide kasada çeşitli renklerde gördüm merak ettiğim bu çuha çiçeklerinin renklerinin farklı olması ,özellik bakımındanda farklılık arzediyormu? |
sn plant
özellik olarak fark yoktur. bakım koşuları aynıdır |
Alıntı:
|
Daha önceden sorulmuş fakat cevap olmadığı için tekrar sormak istedim. Tohumları ne zaman ekiliyor acaba?
|
5 Eklenti(ler)
Çok arandığım Çuha Çiçeğiyle bugün buluştuk.
Çok güzeller... |
4 Eklenti(ler)
|
sn maki01
Çok güzeller, güle güle büyütün. Benimkileri henüz çiçekleri açmamışken almıştım ama şanslıymışım hepsi farklı renkteler. |
1 Eklenti(ler)
Bahçedeki çuhalarım havayı güzel görünce açmaya başladılar.Buraya da bahar gelmeye başladı.
|
Ben de her renginden ekmiştim ama kırmızı olanlar dışında hepsi kurudu.Bir de bazı yerlerde çuha çiçeklerinin hava sıcaklığına göre kırmızı veya beyaz renkli olduğu yazıyordu?
|
Eski yazılara bakarsanız, benimkiler 3-4 senelik oldu.Sadece beyazda sorun oluyor. Yanında başka renk olursa çiçeğin rengi değişiyor.Çoğu çiçekte böyle renk değişimi var. Örn;sardunya.
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar bizim burada yer menekşesi denilen ve çiçeksever arkadaşın fotosunu koyduğu çiçeğin aynısı olan bir çiçek var ismini bilmiyorum.Acaba o çiçek için oralarda farklı bir isim kullanan var mı?
|
1 Eklenti(ler)
Bolu, Tavşansuyu'nda doğal ortamda kendiliğinden yetişen çuha çiçeği.
|
Primula auriculata ya benziyor ama bunun sapı kısa.
|
"Primula auriculata" nedir? Bir tür çuha çiçeği mi?
|
Bunlarda benim çuhalarım
5 Eklenti(ler)
Geçen yaz aldığım evin bahçesindeki çuhalar.
Yaz kış yaprakları yeşil. Yarı gölgede daha güzel oluyorlar. |
1 Eklenti(ler)
Bir mezarın üzerinde gördüm bugün! ;)
|
Geçen yıl poşette aldığım çuhaların yaprakları çok küçük kaldılar. Büyür mü bilmem ama çiçek açmaya başladılar. Geçen yıl yaprakları bayağı büyüktü. Neden böyle olabilir. Ağaç dibine dikmiştim.
|
Geçen hafta 3 tane çuha aldım.Tanesi 1TL idi.Ellerim dolu olmasa daha çok alacaktım.Çok şekerler..İnşallah kötü olmazlar.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 129138
İşte çuhalarım.Sararan yapraklarını kestim.Yeri biraz sıkışıkmı olmuş? |
Hayırlı olsun Sese güle güle seyredin ve de çoğaltın inşaallah.
|
Birçok farklı türü olan bu çiçeğin insan yaşamında önemi çoktur. Bitki ve kökü eskiden beri kullanıla gelmiştir. Bununla beraber tohumundan elde edilen ve Asit içeren yağının kullanımı yenidir. Çuha Çiçeği Yağı, tohumlarının preslenmesi sonucu elde edilmiş tamamen doğal bir üründür. % 9.5 oranında Asit , % 72 oranında omega-6, potasyum ve magnezyum içerir. Önemli yağ asitlerinden biridir. Sağlık için gereklidir. Çünkü vücuttaki bütün organları kontrol eden ve hormonlara benzer etki gösteren bileşiklerin üretiminde kullanılır. Bu bileşikler özellikle kalp, dolaşım, deri ve savunma sisteminde etkilidir. Ek olarak, hücre zarının önemli bir bileşenidir.
|
Teşekkürler hüzün umarım çoğaltabilirim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025