![]() |
Sayın Sudenur sabah ilk işim belediyenin diktigi sarı cuhaları koklamak oldu ama kokmuyorlar :(
|
kokulu olanı var mı bu çuhaların
|
Sayın İris, koyu sarı olan kokulu. Oradakiler niçin kokmuyor bilemem ama bahçemdekiler eğilip kokladığım vakit misk gibi.. :) ;)
|
turuncuya kaçanları mı kastediyorsunuz
|
Evet, turuncuyu andırıyor. :)
|
1 Eklenti(ler)
Çuhalar içinde sadece sarılar kokuyor. Özlerine en yakın olduklarından mıdır bilemiyorum. Petunyalardan da sadece o kadife gibi olan mor renklileri baygın baygın kokar, diğer renklileri kokmaz her nedense. Başka bitkilerde var mı bu durum bilmiyorum ama bu iki bitkide böyle.
Çuhaların kültürle elde edilmiş çok güzel renklileri var. Ebruliler, iri çiçekliler, hele bu yıl ilk rastladığım aşağıdaki fotoğrafta görünen lacivert-beyaz çizgili olanlar var ama sarının güzelliği bir yana bir de harika kokulu. Ben de diğer renkleri güzellikleri için alırım ama sarıları Sudenur gibi içime çeke çeke koklarım. |
Kokulu olmaları güzel birde seneye eski hallerini alsalar giderek kücülüp formu degişiyor. Koca koca acan sümbüllerde bir daha öyle al benili acmıyor .
|
Size katılıyorum Sayın İris41, geçen yıllardan kalan ne çuhalar, ne sümbüller ilk alınanlar gibi açmadı. Hayal kırıklığı yaratıyor. Hele geçen yıl salkım gibi çiçekli olarak alınan sümbüller bu yıl birer ikişer çiçekli, cılız cılız.
|
Malesef öyle oluyor Sayın sakdag markette görüp hangimiz almıyoruzki bu muhteşem bitkilerden sonrası kücüldükce kücülüyorlar :(
Dün Agaclar.A.Ş deydim sarıları kokladım nafile bana denk gelmedi . |
çuhaların cidden sarı olanları hafif kokuyor .
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, Cuha Cicekleri acmaya basladi. Dun yagmurdan hemen sonra cektigim fotograflar.
|
Sevgili Tohumcu Nilgün çuhalarınız maşallah çok güzel açmışlar ve gördüğüm kadarı ile üzerleri de tomurcuk dolu... Bende mor renk yok... Şimdi dikkatimi çekti!..
|
Alıntı:
|
Sevgili Tohumcu Nilgün, dediğim gibi bende mor yok; çok haklısınız, dediğiniz gibi kesinlikle mor renkte olmalı imiş. Hele ki sarıların yanlarına. :(
Artık inşallah Allah'ım ömür verir ise seneye... |
2 Eklenti(ler)
Yöremizde marul çiçeği deniyor. Ama çuha daha güzel.Bunlar da benimkiler.
Eklenti 376953 Eklenti 376954 |
Çuha
3 Eklenti(ler)
Bende bu sene renkleri artırmaya başladım.:)
Eklenti 377719 Beyazlar geçen seneden. Eklenti 377720 Bu çuhalarımda yeni edindiğim renkler. Şimdilik bahçede yer olmadığından saksıdalar. Eklenti 377721 |
fanatik çuha
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn Taşevlibahçe siz niyeti bozmuşsunuz anlaşılan :)
Halbuki Sn Tohumcunilgün ne güzel koymuş sarı lacivert renkleri ;) |
5 Eklenti(ler)
Bunlar da bizim buralardaki doğal çuhalar.
Eklenti 378244 Eklenti 378245 Eklenti 378246 Eklenti 378247 Eklenti 378248 |
3 Eklenti(ler)
|
harikalar kendi doğal hallerinde bambaşkalar
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim çuhalar.
|
Alıntı:
|
Sn. eceyıldız; çuhalar mart- nisan ayında tüm çiçekçilerde ve yapı marketlerde satılıyordu. Çoğunu bauhaustan almıştım.
|
Alıntı:
|
Sevgili eceyıldız; tohumdan çuha ne kadar olur bilemiyorum öncelikle... İlle de tohumdan yetiştirmek istiyorum diyorsanız araştırın. Ama yok çuham olsun diyorsanız mart-nisan-mayıs aylarını bekleyin 50 kuruşa bir sürü çuha alın derim.
|
Alıntı:
|
Sn. eceyıldız; çuha mevsimi mart, nisan ve mayıs ayları. Ben tohumdan yetiştirmedim. Hepsini fide olarak alıp diktim. Maalesef bu güzellikler için beklemeniz gerekecek. Ama beklemenizede değecek.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025