![]() |
2 Eklenti(ler)
bunlarda benim yavrular. her yıl kendim yetiştiriyorum. toplam 9 renk. nasipse çiçekli hallerini de yayınlarım haziran ayında.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Petunyalarım çimlendiler. 30 Martta çekmişim fotografı.
|
1 Eklenti(ler)
Bugün çektiğim fotograf.
|
Benim petunya larda sonunda kendini gösterdi minicikler :)
|
Elinde fazladan birkaç tane petunya tohumu kalıpta paylaşmak isteyen varsa talibim:)
|
Alıntı:
Geçen yaz kendi çiçeklerimden aldığım ekim fazlası petunya tohumu var. 5 renk. Kırmızı, beyaz,mor,kırmızı-beyaz, mor-beyaz renklerde. Yalın kat. İsterseniz gönderebilirim. |
Çok teşekkür ederim, adres bilgilerini özelden gönderiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Bu mesajdaki petunyaları şaşırttım.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen ay aldığım petunyalar çiçeklenmeye başladı.
|
Petunyaları sularken yapraklarına su serpmeli mi.
|
Sulama yaparken yapraklara ve çiçeklere su gelmemesine dikkat ediyorum.
|
Arkadaşlar,mart ayında aldığım petunyalarıma kızımın demir ilacını sulama suyuna katıp verdim inanın coştular.Evdeki tarihi geçmiş vitaminleri kullanabiliriz sonucuna vardım çünkü çiçeklerim coştu.bence sizde azar azar deneyin.
|
Merhabalar;
Ben aranıza yeni katıldım...İyiki bu siteyi bulmuşum..2 gündür inceliyorum harika bilgiler var...Ben acemiyim bu konuda daha yeni yeni çiçek yetiştirmeye başladım.Sizlerden çok sey öğreneceğim kesin.Bende dün petunya diktim saksıma 3 tane fide almıştım...Bugün bütün yazdıklarınızı okudum..Resimler harika ***. benimkilerde öyle güzelleşir..Bende tohum almak istiyorum ama mor,kırmızı beyaz ve kırmızı renkteler.. bunlardan da tohum çıkar mı.. Teşekkürler.. |
Petunya severler arasına ben de katıldım. Bakalım 1 hafta önce diktiklerim serada olmasına rağmen çıkmadı. Bikaç gün önce yeni tohumlar diktim.
Ne kadar sürede çiçek açarlar tahmini olan var mı? Daha tohumlar bile çıkmadan ben çiçek hesabı yapıyorum :) işim zor.. |
Geçen yıl 24.02.2008'de ektiğim tohumlar, haziran başında çiçeklenmişti.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=378 |
1 Eklenti(ler)
Geçen sene petunyalarımdan aldığım tohumları Mart sonunda ektim. Dün de şaşırttım. Fazla çimlenme olunca saksılar dolusu petunyam oldu. Birinin fotoğrafını ekliyorum. Boyları 3-5 cm. kadar.
|
2 Eklenti(ler)
Petunyalarımın bugüne ait fotoğrafları.
|
Harika resimler bunlar. Ama benim aldığım petunyalar naden resimlerdeki gibi kabarmıyor, sarmaşık halini almıyorlar? Aldığım petunyalarım bodur bodur duruyorlar hala:(
|
2 Eklenti(ler)
Sn Eylems sizinkiyle aynı sanırım, bir ay önce almıştım, katmerli beyazından bulamadım:(
|
Alıntı:
Sarkan ve bodur türleri ayrı. Beğendiğiniz fotoğraftakiler sarkan petunya türü. |
1 Eklenti(ler)
Bu resimdekileri fidancıdan bu şekilde aldım. Rengi sürpriz olacak:)
|
Bunlar da normal petunyalar
1 Eklenti(ler)
Sn Acemi Çiçekçi,
Sizin petunyalar bunlar gibi bodur tür sanırım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Geçen yıl giresun da aldıklarımda böyleydi, bu yıl silifke deyim yine boduru rastgeldi:(
Fideleri alırken özellikle türünü soruyorum, sarkan/ bodur ona göre alıyorum. Aldığınız satıcıya sarkan tür istediğinizi söyleyin, aslında sarkan türleri de oluyor çiçekçilerde, dilerim vardır. |
Evde işe yaramayan bir kösede bekleyen hasır bir sepet vardı .. Dün aksam is cıkısı seraya ugradım..Cıvıl cıvıl renkli bi dolu petunya fidesi aldım..
Öncesinde de birkac kez buraya ( güya) göz gezdirdim.. Eve geldim..alelacele petunyaları bu sepete diktim.. Sonra kosa kosa evden cıkıp hastaneye yeni dogan yegenimi görmeye gittim.. Simdi de petunya baslıgını yine bir gözden gecireyim. Dikkat etmem gereken gözden kacan bişi olmusmudur diye bakarken , aslında her petunya nın sarkmadıgını, sarkan ve bodur olarak iki türü oldugunu gördüm.. Daha önce görmemişim.. Ben simdi sarkan bi dolu renk petunyanın hayaliyle yasarken, bu bodurlarla ne yapıcam ?:( |
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim petunyalar gelişiyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Bu mesajdaki petunyaların da keyifine diyecek yok. Sanırım petunyalar da clematisler gibi çok sıcak hava sevmiyorlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025