agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Petunya (Petunia) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/3442.htm)

eylems 27-09-2008 14:16

Sayın Sümeyye Polat, sizinde dediğiniz gibi tohumu bizzat elinizle oluşturmak ve her yaprak açışı ve çiçeklenmesini görmek büyük zevk. Şimdi ikinci fide çiçeklenmeye çalışıyor bakalım o nasıl açacak. Sizinde ellerinize sağlık petunyalarınız çok güzel.

Zeferan 27-09-2008 14:20

41 kere maşallah. Bu ne güzellik böyle. Tohumları bizimle paylaşırsınız belki de. :o Beyaza bayıdım... :)))

eylems 27-09-2008 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeferan (Mesaj 291847)
41 kere maşallah. Bu ne güzellik böyle. Tohumları bizimle paylaşırsınız belki de. :o Beyaza bayıdım... :)))

Beyaz olanı sanırım katlı petunya. Katlı petunyalar direkt tohum oluşturmuyor olarak biliyorum. Tohum için endirekt yolla (örneğin fırça ile yapay dölleme) Sümeyye Polat'ın petunyalarını tozlaması lazım.

Sümeyye Polat 28-09-2008 09:56

Sevgili bitkiseli, eylems, Zeferan çok teşekkürler. Daha önce ne katmerli ne de yalın kat petunyaların tohum yapmasına izin vermediğim için şu anda elimde tohum yok malesef. :( Ama sizin için sevgili eylems'in dediği gibi fırça yardımıyla tozlaştırmayı deneyeceğim. Eğer becerebilirsem seve seve gönderirim. :rolleyes:

Selda 21-11-2008 12:12

arkadaşım petunyalardan bana bir fide gönderebilme şansın varmı

elif59 21-11-2008 12:31

ben yazdaki petunyaların tohumunu aldım.. 20 gün önce pamuğa serptim ama çimlenceğinden hiç umudum yoktu tohumlar küçüçüktü bugün baktım çimlenmiş 1 hafta sonra saksıya alıcam ama yanlış zamanda çimlendirmişim sanırım..

seyyaah 24-11-2008 20:22

selam Elif hanım, Çimlendirdiğiniz fidelere pek güvenmeyin çok küçük çıkabilirler.Siz yinede paket tohum alın ve şubat ayında dikin.Ben daha önce denedim hep küçük çıktılar.saygılar

elif59 24-11-2008 20:40

ewet hemde ne kücük tohumları çok inceydi kücücük yeşil bişey çıktı..paket tohum hiç görmedim burda

Sevtap 04-01-2009 22:54

Ben kendi topladığım tohumlardan bir yıl sonra çok küçük neredeyse mine kadar çiçekler elde ettim sonra düşündüm de toplama tohumlar çok fazla ve sık sık kaldığı için çıkmadı ,yani paket tohumlar 10 ila 20 arasında ama toplayınca 100 tane ve daha çoğunu ekebiliyoruz ben böyle olduğunu sanıyorum çünkü bu yıl aldığım bir sarmaşık petunya ki hala üzerinde çiçek var (sarardı tabi resim ilave edeceğim ) camın içinden düşen tohumlar etraftaki tüm saksı ve bahçenin pekçok yerinde yeniden çıktı mevsim olarak çok şaşırdım, şu an pekçok fidem mevcut ve kendiliğinden çıktılar bir tanesi ise tıpkı aslı gibi açtı .inşallah bahara kadar dayanırlar diyorum ama bilmiyorum kış nasıl geçecek bence tohumlardan çıkanları hemen seyreltin .

Sevtap 04-01-2009 22:57

2 Eklenti(ler)
acemiyim resimler gitmemiş umarım şimdi olur ;;))

toprak12 18-02-2009 13:07

ben şimdi yani şubat ayında petunya tohumu aldım.ne zaman ekmeliyim nisan da eksem olurmu?birde bu elimdekiler galiba uzun petunya çünkü 2 çeşit rengi var.arkasında bir sürü çince yazı var hiç birşey anlamadım.

nurcanaybay 19-02-2009 12:37

İlk sayfada istediğiniz bilgiler mevcut.Kolay gelsin.

çuha 24-02-2009 19:23

arkadaşlar petunyayı tohumladığım saksıda büyütmem mümkünmü ...yok saksısını değiştirmelimiyim şartma değiştirmek

Sümeyye Polat 25-02-2009 20:18

katmerli petunya

Merhaba arkadaşlar. 456 nolu mesajımdaki petunyaları sevgili eylems'in dediği gibi fırça yardımıyla tozlaştırdım. Tohum kapsülü oluştu. Ama biraz geç kaldığım için tohumlar olgunlaşamadı malesef. :( Resimdekileri geçen yıl fide olarak almıştım. Bu yıl da bulabilirsem eğer daha erken bir mevsimde tekrar tozlaştırmayı deneyeceğim. Belki bu defa tohum elde edebilirim.

Sümeyye Polat 25-02-2009 20:21

Sevgili cuha petunya tohumları çok küçük olduğu için muhtemelen ektiğiniz saksıda tıka basa petunya fideleri çıkacaktır. Fideler büyüdükçe seyreltip saksının büyüklüğüne göre belli sayıda fide bırakabilirsiniz belki ama büyüdükten sonra başka bir yere şaşırtırsanız daha sağlıklı olur bence...

deniz90 27-02-2009 13:12

Arkadaşlar petunya ile ilgili bir sorum olacaktı. Balkonuma 2 senedir petunya dikiyorum. Ben normalde petunyaları sarkan bir çiçek olarak biliyordum. Ama geçen sene aldığım petunyaların hiçbiri sarkmayınca bilgimin yanlış oldugunu gördüm. Bu sene sarkan petunyalardan almak istiyorum. Seracılara sorunca yardım ederler ama ben petunyaların çiçeklerine veya yapraklarına bakarak hangisinin sarktığını hangisinin boyuna uzadığını anlayabilir miyim?
Şimdiden çok teşekkürler.

deniz90 27-02-2009 19:10

2008 Yazı

5 Eklenti(ler)
Geçen yaz balkonumda bulunan petunyalardan bir kısmının resmini sizinle de paylaşmak istedim...

deniz90 27-02-2009 21:53

4 Eklenti(ler)
Bunlar da diğerleri...

çuha 28-02-2009 23:37

sümeyye hanım haklısınız sanırım petunya tohumlarını nerden alıyorsunuz marka yazabiliyormusunuz baya hoş duruyorlar boyları epeyce uzun benim fide olarak gördüklerim hep bodurdu

Sümeyye Polat 01-03-2009 19:15

Sevgili deniz90 petunyalarınız ne kadar güzel...
Sevgili çuha fide olarak aldığımda minnacıktılar,büyüyünce böyle oldular. Tohumdan yetiştirdiklerimin tohumunu ise sitedeki arkadaşlarımızdan almıştım. Markalar konusunda fazla tecrübem yok malesef. :(

çiğdem11 24-03-2009 17:33

Merhaba
Yaklaşık üç hafta oldu ben petunya tohumlarını dikeli, ama hiç bir gelişme yok. :((

uzman16 29-03-2009 11:56

Tohumlarınız çimlenme özelliğini kaybetmiş olabilirler. Ya da ısı yetersiz gelmiş olabilir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiğdem (Mesaj 385923)
Merhaba
Yaklaşık üç hafta oldu ben petunya tohumlarını dikeli, ama hiç bir gelişme yok. :((

Geçen hafta saksılara serpiştirdiğim 6 farklı renkteki sarkan petunyalarımın hepsi çimlendiler. Tohumların geçen sene kendi topladığım tohumlar.

meraklı 31-03-2009 14:04

Her hafta pazara gidip çiçekçilerden çiçekler alıyorum. Petunyalar 2 hafta önce yoktu ve çiçekçiler 1 ay kadar sonra getireceğiz deyince beklemeye karar verdim. Ama özellikle de petunya ve sarkan petunya resimlerinizi gördükçe sabırsızlanıyorum. Ellerinize sağlık harikalar yaratmışsınız. Bu yaz benim de balkonum rengarenk olacak umarım. Her renginden almayı düşünüyorum. Tohumlarını da alıp ekmiştim. Ama onlar sakıslarına elimle çarpmam sonucunda ağır yaralandılar ve zaten çok küçük oldukları için yetiştiremedim:(

çiğdem11 31-03-2009 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 388980)
Tohumlarınız çimlenme özelliğini kaybetmiş olabilirler. Ya da ısı yetersiz gelmiş olabilir.

Geçen hafta saksılara serpiştirdiğim 6 farklı renkteki sarkan petunyalarımın hepsi çimlendiler. Tohumların geçen sene kendi topladığım tohumlar.

Evet muhtemelen soğuktan :( Havalar ısındı yinede çıkma ihtimalleler vardır umarım.

GLCN 31-03-2009 20:01

benim geçen seneden kalma petunyalarım tomurcuk yapmaya başlamış tek yıllık değilmiş galiba...

deniz90 04-04-2009 19:43

Geçen sene petunyalarımı diktiğim toprağı bu sene havalandırıp yeniden petunyalarım için kullansam olur mu acaba? Yoksa en iyisi yeni torf mu almak?
Teşekkürler...

dersan 05-04-2009 16:13

1 Eklenti(ler)
bu petunya mı arkadaşlar. bazı petunyaları buna benzettim ama emin değilim.

Crocus Şen 07-04-2009 22:12

Hayır bu bir Gloxinia (Bardak Menekşe)..Bu isimle aratırsanız forumlarda bakımlarıyla ilgili bilgiler alabilirsiniz..

günebakan 07-04-2009 22:17

Oyaman'ın gönderdiği petunya tohumlarım yavaş yavaş toprak üstünde gözükmeye başladılar:)

lila leylak 08-04-2009 20:06

mrh. bende bursada yaşıyorum.petunya yetiştirmek istiyorum.nereden almalıyım.hangi türü daha kolay yetiştirebilirim(sarkan petunyaların çeşitleri varmı ?)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025