![]() |
2 Eklenti(ler)
Bauhaus'dan aldığım petunya tohumları... Doğrusu ben hiç bu fideleri petunyaya benzetemedim. Daha çok biber fidesine benziyorlar. Siz ne dersiniz bu konuda?
|
Ben de benzetemedim. Değişik bir varyetesi olabilir mi? Pakette ne yazıyordu?
|
Zenfree,
Karışık petunya tohumlarının olduğu bir paketti. |
Arkadaşlar bendeki petunyaların yaprakları çok cansız ve yumuşak nedendir.
|
Resimle daha iyi anlaşılır ama susamışlar olabilirler. :D
|
Petunya (Petunia)
meraba arkadaşlar foruma yeni üye oldum geçen seneki petunyaların tohumunu aldım ama çok küçük çıktılar acaba tohumdan nasıl yetiştiriliyor bilen var mı?
|
tohumla üretiliyo ama bende ektim tohumları çoğu öldü kalanlarda çok küçük
|
benim petunyalarda bu büyüklükte acaba ne olacak bundan sonra bilmiyorum inşallah büyürler
|
Botanikerdi,
Mevsimlik çiçekler genelde hibrit tohumlardan üretilirler, dolayısıyla çiçekten topladığınız tohumlardan çıkanlar genelde satılanlar kadar gösterişli olmaz. Not: Büyük-küçük harf ve noktalama işaretleri lütfen :) |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Bir tanıdığım bana 5 tür çiçek tohumu yollamıştı kışın,ikisinin ne olduğunu anladım,haseki ve hüsnüyusuf...Diğer üçünü de ektim ama sadece birinin tohumları çıktı,ben petunyaya benzettim,sizce petunya mı bunlar? Çok küçükler ve yavaş büyüyorlar. |
Petunyaya benziyorlar ama küçükken hepsi birbirine benziyor=)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bendeki petunyalar böyle; Eklenti 78400 Eklenti 78401 |
Bence de petunya değil , yapraklar etli ve sulu ( nasıl tarifse ) :)
|
ben petunyaları çiçekçiden saksısıyla birlikte aldım. 1 hafta önce. fazla güneşe maruz kalırsa çiçeği hemen açıp hemen soluyor. ama mutfak balkonuma aldım. orası da sadece sabahtan güneş görüyor ve çiçeği daha uzun kaldı bu sefer. bu arada benim petunyam katmerli mor petunya. yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla da bodur türünden. bana çiçekçi çiçeklerine su değdirmememi, yapraklarınıda fısfıslamamı söyledi. çok fazla da sulamıyorum. şimdi benim sorum,
1- toprağını değiştirmeli miyim? Çiçekçi den aldığım gibi. 2- tohumunu bu açan çiçekten alabilir miyim? alabilirsem nasıl alabilirim ve nasıl muhafaza edebilirim? şimdiden teşekkür ederim. |
Sayın perice, çiçekçi yapraklarına fısfıslamanızı söylemiş, ben su değdirmeden sulamaya çalışıyorum. Genellikle toprağını nemli tutuyorum. Bu mevsim gün aşırı suluyorum. Sıcaklar artınca hergün su veriyorum. Yoksa yapraklar ve çiçekler hemen soluyor.
Tohum alma konusuna gelince ilk sayfalarda fotoğraflara birlikte nasıl alınması gerektiği çok güzel anlatılmış. Sayfaları tararsanız fazlasıyla bilgiye ulaşırsınız. |
İzmir'de olup da sarkan petunya almak isteyen var ise eğer, karşıyaka'daki çiçek festivalinde bir sergide var, 2 rengi kaldı mor ve pembe, birer tane de mor beyaz ve kırmızı vardı ama sevgili arkadaşım Turuncuhis el koydu onlara :) Bu arada dikkatime haiz olan bir minik not, sarkan petunyaların çiçekleri biraz daha küçük, bu şekilde ayırt edilebilir...
|
5 Eklenti(ler)
Petunyaları bende çok seviyorum. Ama katmerli olanlarından bulamadım.
|
2 Eklenti(ler)
devamı
|
1 Eklenti(ler)
Millionbells **** Superbells olarak geçen sarkan petunyaların güzelliğine bakar mısınız? Ben bu petunyalardan bulamadım.:( Çok parlak renkleri var.
Eklenti 79131 http://www.baldur-garten.de/produkt/...%27/detail.jsf |
Alıntı:
Bu sene bir de ufak çiçekli petunya gördüm ilk defa. Önce sarkan çeşit sandım ama satıcının söylediğine göre sarkmıyormuş. Özelliği uzun süre dayanmasıymış. Yaklaşık 11. aya kadar kalır dediler. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Petunyamı sizlerle paylaşmak istedim, itiraf ediyorum kendim yetiştirmedim. İşin kolayına kaçtım. Eşimin kardeşinin işyerinde 10 saksı cevre düzenlemesi için vardı. Gözümün kaldığını görünce saolsun bir saksıyı biz görmeden arabanın bagajına koymuş, nasıl sevindim anlatamam.
|
Mine,
sarkanlar küçük çiçekli diye öyle bir yorum yaptık ama ben yine de emin değilim sarkacağından. Boşu boşuna atlamış olabiliriz o fidelere:D Olsun; küçük çiçekli Petunya heryerde olmuyor zaten; sarkmazsa da kendi kaybeder:D (yoksa ben mi kaybederim) |
Bende de petunyalar var ama sarkan cinsi değil. O cinsi çok aradım ama çiçekçiler de hiç fidesini görmedim.Bu arada çiçekler direk güneş alınca fazla dayanmıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Petunyam gayet sağlıklı görünüyor. Ama malesef yapraklarda yapışkanlık başladı.
|
5 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu site daha önce forumda link olarak verilmiş ama ben yine dayanamayıp buraya ekledim. elinde bol miktarda fide olanlar için çok güzel bir tasarım. hemen elimdaki büyük boy bir kovayı bu forma sokacağım.
|
4 Eklenti(ler)
ikinci bölüm
|
5 Eklenti(ler)
Bu da benim bugünkü uğraşım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025