![]() |
5 Eklenti(ler)
hızla devam
|
2 Eklenti(ler)
böyle bişey olması beklenemez herhalde
|
Tebrikler.
Kimbilir, belki dahada güzel olur:) Renk seçimi görünümde etkili. Siz herhalde renklerini bilmiyorsunuz? |
teşekkür ederim. dediğiniz gibi renkleri bilmiyorum. 70-80 tane daha fidem var onların renkleri belirlenince fotoğraflarda görünen diğer mavi kovaya da onları yapacağım.
|
Tohumdan ürettiğim Petunyam çok fazla , acilen yarın bende bu uygulamayı hayata geçiriyorum . Bilgisini paylaşan arkadaşıma çok teşekkürler , bayıldım doğrusu !
|
sayın oyaman
delikleri biraz daha küçük yapmanızı öneririm size. lakin dikim yaparken bayağı zor oluyor. ben de bitkilerin altından ve üstünden bir kuşak çekmeyi planlıyorum. |
Belki plastik filede kullanılabilir :)
|
Alıntı:
|
Yahu arkadaşlar, böyle şeyler göstermeyin bana, yapmazsam vallahi çatlarım:dilli:
Uygulama kolay da, minik petunya fideleri nereden bulacağım? Bulurum herhalde bir çare:cool: |
Alıntı:
|
|
bence de olur.
|
Petunya için de geç kalmış sayılmam aslında. Çok çok ağustos-eylül ayında açar.
Geçen yıl sevgili zenfree' nin gönderdiği tohumların petunyaları kışın bile çiçekliydi:) Herkesin petunyasının çiçeği geçer, düşman çatlatırım:cool: |
Vibb tebrik ediyorum. Hayalimi gerçekleştirmişsiniz.:) Bıçakla mı oydunuz? Gelişmelerini merakla bekliyorum.
Alıntı:
|
evet maket bıçağı diye tabir edilen aletle kestim.
|
Arkadaşlar,
Ben bu uygulamayı 5 litrelik su şişesi ile yaptım.ağız kısmını kesip bodur aslan ağzı diktim. Delikli kisımlarına daYer minesi ekmiştim çok güzel olmuştu. Ne varki pilastik şişe saksı kadar dayanıklı olmuyor |
Bu uygulamalar 5 lt' lik su şişesinin ağzını kesmeden yapılsa nasıl olur acaba? En kısa sürede denemek istiyorum. Şişenin ağız kısmındaki plastik sapı askı gibi kullanılabilir.
|
3 Eklenti(ler)
MErhaba Arkadaşlar.
Ben de böyle bir saksı çalışması yaptım, fotoğraflarını yüklemeyi becerdiysem altta göreceksiniz. Büyük iki tane saksım vardı. Eşime onları matkap ile deldirdim. İki hafta kadar önce cam güzeli diktim ben de. Şimdi büyümelerini, saksıyı örtmelerini dört gözle bekliyorum. İyi Günler hepinize.. Serap |
sayın se-rap
ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar. |
Çok teşekkürederim. Bence sizinki daha da güzel olacak. Yeni fotoğrafları paylaşırsınız bizimle, sevinirim.
Sevgiler, Serap. |
Arkadaşlar petunyamı beyaz sinek ve yeşil bit sarmış. Üzerinde çok fazla da çiçeği var. İlaçlarsam çiçekleri ölür mü? Bir de ilaç ismi bilen var mı?
Bir sorum daha olacak. Petunyamdan tohum topladım ama tohumlar çok ufak. Bu tohumları nasıl ekmeliyim? Şimdi eksem olur mu? 3 hafta kadar önce saksılardan birinin dibine az miktarda ekmiştim ama çıkmadılar. Yapmam gereken özel birşey var mı? Amma çok soru sormuşum :) |
Sevgili Züleyha,
İlaç ismi vermek kolay ama o ilacı sizin o isimle bulmanız kolay olurmu bilmem! Aynı işe yarayan ilaçlar onlarca firma tarafından farklı isimlerle satılıyor, size vereceğim isim yani marka belkide almak istediğiniz ziraat şubelerinde olmıcak fakat aynı işe yarıyacak farklı isimlerde ilaç mutlaka verirler bence bunu bulundğunuz bölgedeki ziraat şublerine sorup onların veriği ilacı kullanmalısınız. Yeşil bit ve beyaz sinek çok sık rastlanılan zararlılar olduğu için bulmanız kolay olur. Tohum meselesine gelince, bu sene aldığınız tohumlar aynı sene çimlenme gücüne kavuşmayabilir, yani seneye dikmeniz gerekiyor olabilir. Yinede dikicem diyorsanız petunya tohumları çok küçük olduğu için üstü örtülmaz hafifçe toprağa bastırılır ve nemli tutulur. |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Ben, sevgili limonun bu mesajını görünce,fidelerimin petunya olduğuna karar verdim,çünkü elimdeki tohumlar ve kuru bir kaç tohum kesesi bu resimdekiyle aynı.. Bunlar petunya ise büyük ihtimal bana teyzemin bahçesinden geldiler ve eğer teyzemden geldiyseler resimdeki gibi açacaklar.Dilerim katmerli olanlardan da açar...Petunya yerine başka bir çiçek çıkarsa gidip satın alacağım vallahi..:p |
Ardabora fideler kesinlikle petunya.:) Çiçeklenmeleri sanırım temmuz ayını bulur. Bence sen haziran ayını çiçeksiz geçirme bir kaç fide al.;)
|
Haklısınız vallahi,gidip bir kaç kök beyaz ve mor petunya almalı.
Sıklamen-pembe-mor ve beyaz çok yakışırlar. Öldürücek beni bu "mor ve ötesi" renk hastalığı...:dilli: |
Petunyaların aşırı sıcaktan çok etkilendiklerini düşünüyorum. Mayıs ve haziranda en gösterişli dönemleri. Sıcakları ölmeden atlatabilirlerse eylül ve ekim ayında da çok güzel çiçekleniyorlar.
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim petunyalar ( şubat gibi tohumları ekmiştim) kısa ömürlü oldular, çünkü çiçeklenmeleri en sıcak günlere rastladı. Aslında ağustos ayında ekilen tohumlar daha verimli , kışı geçirebilecekleri uygun bir ortam varsa tohumları ağustos da ekmek daha iyi. Mayıs başında çiçekleniyor böylece daha uzun süre çiçekli kalıyorlar. |
Ben geçen sene birkaç uzun dikdörtgen saksıyı dolduracak kadar renk renk petunya fidesi almıştım, bazıları da katmerliydi. Bu sene hiç almam gerekmedi, kış boyunca tohumlarını düşürmüşler her yer petunya doldu, hatta bazılarını sökmek zorunda kaldım.
ama katmerli petunya çıkmadı sanırım, onların tohumdan yetişmesi daha çok özen istiyor olabilir. |
1 Eklenti(ler)
506 no'lu mesajımdaki petunyam açtı, rengi beyazmış :dilli:
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da diğer katmerli ebruliler :) Umarım benim de Feneradası'nın bahsettiği gibi aldığım petunyaların bir sürü tohumu olur, dökülürler, geri çıkarlar...
|
merhaba meraklı petunyalar çok güzel açmışla renkleride çok güzel eyer fazla tohumu olursa banda yollarmısınız.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025