![]() |
Sevgili maki01, evet 3 kök, dikkatle bakarsanız, renk farkından da anlaşılıyor. Evet böyle bir saksım daha var, ayrıca duvar askılarından da çok güzel sarktılar, ancak bu yıl bu iki renkten başka ekmedim, sonra pişman oldum ama:((
|
Ben tohumları ekmekte çok geç kaldım. Yeni filizlendi. Yüzlerce var herhalde. Seyreltmeye çalışıyorum ama çok minikler. Daha önce hiç yetiştirmediğim için bir uzun saksıya 15-20 fide ekerim gibi düşünmüştüm. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla 50 santimlik bir saksıya en fazla 5 kök ekilebilir.
Teşekkürler bennur, açıklama için... |
berhaba arkadaşlar sevgili bennur petunyalar çok güzel görünüyor sayın benur ordan petunya tohumu alıp bana gönderirmisin?
|
Sevgili Bennur ilk defa bu kadar güzel gelişmiş petunya görüyorum. Ellerinize sağlık. Maşallah. Allah nazarlardan korusun.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim ilk defa yetiştirdiğim petunyalarım. Geçenki yağmurda çiçekleri parçalanmıştı ama galiba yağmur suyu iyi gelmiş, coştular.
(Mor olanın rengi mavi çıkıyor) |
Herkese merhaba,
Geçen hafta gittiğim seradan aldığım petunyaları ve hercai menekşeleri dikmek için aynı seradan saksıda almıştım.Seradaki adama toprakta istiyorum diyince ben burda dikeyim sizin için dedi bende kabul ettim. Keşke etmez olsaydım. :mad:Adam çiçekleri dikerken ben ormandan emekliyim falan diye geçmişinide anlattı ama .... malesef kullandığı toprak çok kötüymüş. daha 3 hafta oldu ama menekşelerimi tamamen bit sardı.hatta topraklarından solucan çıktı. Petunyalarımın üzerlerinde birertane çiçekleri vardı onlar kurudu. Şu an üzerlerinde 3 er 4 er tomurcuk var ve sağlıklarında bir problem yok gibi ama toprağını hafifçe karıştırdığımda içinde küçük küçük beyaz böcekler gördüm. Sizce ne yapmalıyım ? Petunyalarıma bişey olamadan toprağını mı değiştirsem ne olur bana akıl verin petunyalarımı kaybetmek istemiyorum.:confused::( |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bende pempe istiyorum zaten çok teşekküler.
|
Petunyalarıma yardım etmeyecek misiniz ? Bana yalvarır gibiler. Hatta düz beyaz renkli petunyam mor renkli petunyanın yanındaydı şimdi bir dalda hem beyaz hemde mor ama en dışında beyaz renkli çizgi olacak şekilde açmışlar. Ölmelerini istemiyorum. Lütfen bir akıl verin
|
sayın seyyaah sulamanız doğrumu yani sulama saatleri ve günleri bide
ona bakın bi deneyin |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
çok teşekkürederim ellerine salık dört közle beklicem.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Olura belki kışa kadar çiçeklerini görebilirim. Bunlara hiç benzemese de benim fidelerim de aşağıda. İncecik bir gövdeden çıkan yapraklar. Sanki sarmaşık gibi. Boyu uzuyor, eni gelişmiyor. 7-8 yaprak olanları var. Şaşırtsam gövde gelişimleri düzelir mi?
Sevgiler... Eklenti 90713 |
sevgili bennur petunya tohumlarım henüz gelmedi.
|
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar!
petunya yetiştirmekte beceriksizim galiba.3.petunyam Eklenti 92148da sizlere ömür.ama yılmadım bir tane daha 2 saat önce aldımEklenti 92149.güneş fazla almıyor. suyunu eksik etmiyorum daha ne yapayım,onun için önerilerinizi bekliyorum. malum bu günler istanbulda hava çok sıcak.acaba etkisi olur mu? 4.denemeye devam inşallah hüsran yaşamam. |
Alıntı:
|
sevgili benur hanım birkez daha teşekkür ederim duyarlılınıza ve nazik davranışınıza ben bir kaç gün yoktum mesajınızı henüz gördüm tekrar teşekkürler
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Benim, büyüdüklerinde bunlar gibi açacaklar deyip de bu hale gelen petunya fidelerini bırakıp izine gittim.,Eve döndüğümde beni çok farklı bir renkte karşıladılar. Ben de onları sepete geçirdim. Şaşkınım,hem üzüldüm hem sevindim. Bir posta daha petunya fidem var,sanırım onlar teyzemden aldıklarım..Dilerim yine bana sürpriz yapmazlar... |
sevgili ardabora bune güzellik böyle nazar deymesin bende isterim kırmızı katmerlinin tohumundan mümkünse eyer.
|
artık yaz ortasına ulaştık sanırım, bu saatten sonra tohum dikmek olmak herhalde, seneye bende petunya ekmek istiyorum. çiçekleri bol ve sanırım uzun süre dayanıyor. seneye Allah nasip ederse ne zaman tohumları ekmeliyim acaba?
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da bizim petunyalar;)
Kendi saksısı ile Adana Praktiker'den aldık, çok ucuzdu. Sonra saksısıyla beraber sarkaçlara yerleştiridk. Güneş gören sarkaçtaki coşmuş durumda ama gölgede kalan çiçek açmadı. Onu da güneşe taşıdık, canlanıyor yavaştan.. Eklenti 96807 Eklenti 96808 Eklenti 96809 Bu da gölgede kalıp açamayan: Eklenti 96810 |
Nariel, petunyalarınız çok güzelmiş, çok hoş renkleri var. Ben de sarkan petunya istiyorum ama artık seneye kısmetse.
|
Teşekkürler..
Üzerlerinde tohum göremedim. Tohum tutmuyor mu bu cins acaba? Alırken etiketinde "yerli petunya" yazıyordu. |
2 Eklenti(ler)
Ekmekte çok geç kaldığım petunyalarım çiçek verecek gibi. Umarım aşırı sıcaklar nedeniyle çiçeklerini göremeden kurumazlar.
Eklenti 97014 Eklenti 97015 |
5 Eklenti(ler)
Temmuz ayında tatile gitmeden önce petunyalarımın resmini çekmiştim. İyiki de çekmişim. Şu an hiçbiri yok. Geldiğimde hepsi kurumuştu ve beyaz sineklerle kaplıydı:(((
|
1 Eklenti(ler)
Harika hepsi, çok güzel ve yoğun çiçekli. Kafam çok karışık petunya konusunda. Bu fotodaki petunyalar sadece 3 kökmüş. Benim petunya bu kadar yoğun çiçek vermiyor. Tür olarak ne önerirsiniz? İkinci sorum ise orta büyüklükteki bir saksıya kaç kök ekilmeli?
İki çiçeği yanyana görünce bile seviniyorum :) Eklenti 99520 |
Sn. vibb, uygulamanın sonucunu merak ettim. Bilgiler ve fotoğraflar için teşekkürler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025