![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Onlar hediye Plumeria çelikleri. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
sayın izmirli şu an sulamanıza gerek yok çünkü henüz uykuda ve sadece nefes alması yetiyor su ve besin kullanmıyor toprağı çok az nemli olsun yeter acele etmeyin o uyanacağı zamanı biliyor. yaklaşık gece sıcaklıkları 18 derece olduğu zaman uyanıp yeni yaprak verecektir. o zaman toprak altını görme şansınız olsa mevcut köklere ilaveten yeni saçak kökler attığını görebilirdiniz. yapraklar 3 ila 5 cm ulaştığı zaman sulamaya başlayabilirsiniz. antalyada yeni uyanmaya başladılar bizimkiler de dışarda bazıları geçici sıcaklıklara aldanıp filiz verdi hava sıçaklıkları tekrar düşerse bu yapraklar gelişmeden dökülüyor. bizde sabırla uygun sıcaklıkların oluşmasını bekliyoruz. çürüyen uç kısmını yeşil kısım gürünene kadar budarsanız iyi olur. ve burayı aşı macunu ile veya iyice çiğnediğiniz bir bir sakızla kapatabilirsiniz zira burası zamanla oyuk halini alıyor su birikirse çürüme devam edebiliyor ayrıca bir büyük saksıya olarak bol iyice yanmış hayvan gübreli bir karışımla saksı harcını yenileyebilir veya ekleyebilirsiniz böylece pulumerianız uyandığı zaman bahara güzel bir gelişme gösterecektir. Düzenleyen can17can : 19-04-2013 saat 07:31 Neden: bilgi ekleme |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2006
|
Alıntı:
Yardımınız için çok teşekkür ederim. ![]() Hergün Plumeria'ya bakıp lütfen sağlıklı ol, burada kal, yaşa, seni seviyoruz diye konuşmakta idim. 3 seneye yakın bir zamanda okulumun bir köşesinde yaşamaya çalışmakta idi. Bundan sonra sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını arzuluyorum. Söylediğiniz gibi henüz sulamadım, yaprak vermesini beklyorum. Çürüyen, bozulan kısımlarını yeşil kısım ortaya çıkana kada budasam sonrasında ise kesilen kısınları ilaç sürmeme, uygulamama, sıkmama gerek yok mu? Plumeria saksı oynayınca sallanabiliyor o yüzden pek yerinden oynatmıyorum. Önerdiğiniz gibi üst toprağa organik madde verebilirim Hayvan gübresi dışında öneriniz var mı? Humik asit veya torf ilavesi olabilir mi?Budadıktan sonra olan resimlerini de ekleyeceğim. Umarım çabuak iyileşip kendine gelir. Teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
sayın izmirli şu an uykuda olduğu için toprağını tamemen değiştirme şansınız var söküp toprağını tamemen değiştirmenizi öneririm. hazırlayacağınız toprak harcınızın geçirgen ve süzek olmasına dikkat ediniz. torfu hiç bir zaman kullanmayın bence bir yıl sonra çamur gibi oluyor. torf çiçeği ticaret boyutunda yapanların kullandığı bir malzemedir onlar ürettiklerini genelde bir yıldan önce sattıkları için onu alan insanların yaşayacağı sorunları kaale almıyorlar hijyen de her zaman fayda vardır ama şart değildir. hijyen daha çok büyük çaplı üretimlerde diğer bitkilerden hastalık kapma riski nedeniyle önem kazanır ilave etmeyi düşündüğünüz malzemerinde faydası olur zararı olmaz ama olmazsa olmaz malzemeler değil son olarak güneşi çok seven bir bitki olduğu için güneşli bir mekanı tercih etmenizde fayda var. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2006
|
Alıntı:
Sevgili Can17Can, Yardımınız ve bnerileriniz için çok teşekkür ederim Plumeria'nın saksısı oldukça büyük ve ağır. Yakınlarda tüf, bahçe toprağı satan yer var. Composana adlı bitki toprağından alıp ona dikeyim mi? Önerinz nedir? Tamamen söküp değştireceğim yarın, toprak ve saksı işini hallettikten sonra. Fotoğraflarını da ekleyeceğim. Budadığım yerlere bir ilaç sıkıp dezenfekte edersem daha rahat hissedeceğim. Dediğiniz gibi olmazsa olmaz değil ama kişinin ilk plumeriası da olunca neler yapabilirim daha diyorsunuz Bulunduğu yer balkonun en güneşli köşesi, rüzgarda çok almıyor. Teşekkür ederim |
|
|
|
|
![]() |
|
|