Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egülnur
Bodrum daki plumerialarımı bahçeye çıkardım. Kalın ve kısa olanı evvelki yıl Kıbrıs tan,daha ince ama dallı olanı geçen sonbahar Patmos dan aldık. Benim kızlarım 'adalı' yani. Ne var ki çok nazlılar. Çiçekten vazgeçtim üzerlerinde aynı anda 5 yaprak bile göremedik. Sabırlıyız. Bakalım ne zaman vuslata erebileceğiz 
|
aslında siz'mi sabırlısınız pulumeria'zmı? buna karar vermek için ilk önce sizin savunmanızı almamız gerekiyor. aldıktan sonra ne gibi işlemler yaptınız? evde ve dış mekanda ne kadar güneş alıyor?daha detaylı bilgiler verirseniz yardımcı olabiliriz. plumerilar aslında dış mekan bitkisidir. evde saksıda bakılacaksa her yıl dinlenme döneminde bir büyük saksıya alınması bol hayvan gübresi veya hazır gübrelerle desteklenmesi gerekir. şu an yayınladığınız fotoğraflar ilk bakışta besin eksikliği ni işaret ediyor. forumda ilgili sayfaları üşenmeden incelerseniz çok daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.edindiğiniz bilgiler ışığında plumerianıza bir çekap yaparsanız ve şu an uykuda görünen pulumeria' nız, ki şu an uykuda olduğu için en uygun zamandır, uyandığı zaman sizi ziyadesiyle memnun edecektir.