Konu: Plumeria
View Single Post
Eski 19-04-2013, 17:07   #2116
İzmirli
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-03-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi can17can Mesajı Göster
sayın izmirli
şu an sulamanıza gerek yok çünkü henüz uykuda ve sadece nefes alması yetiyor su ve besin kullanmıyor toprağı çok az nemli olsun yeter acele etmeyin o uyanacağı zamanı biliyor. yaklaşık gece sıcaklıkları 18 derece olduğu zaman uyanıp yeni yaprak verecektir. o zaman toprak altını görme şansınız olsa mevcut köklere ilaveten yeni saçak kökler attığını görebilirdiniz. yapraklar 3 ila 5 cm ulaştığı zaman sulamaya başlayabilirsiniz.
antalyada yeni uyanmaya başladılar bizimkiler de dışarda bazıları geçici sıcaklıklara aldanıp filiz verdi hava sıçaklıkları tekrar düşerse bu yapraklar gelişmeden dökülüyor. bizde sabırla uygun sıcaklıkların oluşmasını bekliyoruz.
çürüyen uç kısmını yeşil kısım gürünene kadar budarsanız iyi olur. ve burayı aşı macunu ile veya iyice çiğnediğiniz bir bir sakızla kapatabilirsiniz
zira burası zamanla oyuk halini alıyor su birikirse çürüme devam edebiliyor
ayrıca bir büyük saksıya olarak bol iyice yanmış hayvan gübreli bir karışımla saksı harcını yenileyebilir veya ekleyebilirsiniz böylece pulumerianız uyandığı zaman bahara güzel bir gelişme gösterecektir.
Sevgili Can17Can,

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Hergün Plumeria'ya bakıp lütfen sağlıklı ol, burada kal, yaşa, seni seviyoruz diye konuşmakta idim. 3 seneye yakın bir zamanda okulumun bir köşesinde yaşamaya çalışmakta idi. Bundan sonra sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını arzuluyorum.
Söylediğiniz gibi henüz sulamadım, yaprak vermesini beklyorum.
Çürüyen, bozulan kısımlarını yeşil kısım ortaya çıkana kada budasam sonrasında ise kesilen kısınları ilaç sürmeme, uygulamama, sıkmama gerek yok mu?
Plumeria saksı oynayınca sallanabiliyor o yüzden pek yerinden oynatmıyorum. Önerdiğiniz gibi üst toprağa organik madde verebilirim Hayvan gübresi dışında öneriniz var mı? Humik asit veya torf ilavesi olabilir mi?

Budadıktan sonra olan resimlerini de ekleyeceğim. Umarım çabuak iyileşip kendine gelir.

Teşekkür ederim

İzmirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön