![]() |
|
![]() |
#602 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Sevgili Adalet Yağcı, bende aşağı yukarı sizinle aynı zamanda ektim ama benimkilerde maalesef henüz fiiz yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca ben tohum kaplarımı güneş neredeyse oraya taşıyorum. Bu gün itibarı ile 14 tohumdan yalnızca 3 tanesi çimlendi, toprağının kurumasına izin vermeyin, sık sık fısfıslayın, tabi tohumuda çürütmeyin, gerisini doğaya bırakın, hiç merak etmeyin çok yakında bir gün size çığlık attırır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2008
|
Plumeria **** KKTC deki adıyla fitne,burada çok yaygın.Ben geçen kış dalından kopararak, yaklaşık on tane kadar diktim.Hepside tuttu ve iki tanesi yazın çiçek açtı.Gördüklerimin hepsi beyaz ortası sarı renkte çiçek açıyor.Pembe açandan da bulup satın aldım fakat o daha çiçek açmadı.Bu iki rengin dışında, özellikle gökkuşağı renginde çiçek açanını bulabilme şansım var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Biz sizdeki renkleri bile bulabilmiş değiliz sevgili pupayelken. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili adalet yağcı sizin son mesajınızdan sonra, pulmerialarımı, gündüz pencere önüne gece kaloriferpeteğinin üzerine koydum sıcağı sevdiğini düşünerek...ve istenen sonuç ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Ağaç Dostu
|
Sn pupayelken siz ne güzel çiçeklerini görebildiniz bakalım biz ne zaman görürüz. Gülegüle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
14 tane Pulmeria tohumundan 11 tanesi çimlendi, geriye kalan 3 tanesini çürütmüşüm ![]() Merak etmeyin, birer ikişer her gün çimlenmeye devam edeceklerdir. Benimkiler 2. yapraklarını veriyor, on gün sonra yapraktan gübrelemeye başlıyacağım. Bu mevsimde tohum çimlendirebilmek bir başarı kutluyorum sizi, tabi kendimide ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, ![]() Sakıncası yoksa kullanacağınız gübrenin ismi nedir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevdiğim ve büyük bir özenle baktığım plumerialarıma son zamanlarda bir şeyler oldu. Büyümesi yavaşladı, yapraklarda ağlar oluşmaya başladı ve yapışkanlıklar oluştu. ![]() ![]() Sizce bunlar nedir, nasıl başederim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Ağaç Dostu
|
Bence öncelikle mekanik mücadele uygulamalı. Plumerianın yaprakları az sayıda ve görece az nazik olduğu için su altında ve/veya yumuşak bir bez ile yaprakların alt ve üstlerindeki zararlılar öncelikle uzaklaştırılır; ondan sonra da ev yapımı ilaçlar uygulanarak daha iyi netice elde edilebilir. Ben su altında elimle temizledikten sonra, bir de arap sabunlu temiz bulaşık süngeri ile tüm yaprakları hem alttan hem üstten iyice bir silmiş; sonra da ilaç uygulamıştım. Tek uygulamada sorun çözülmüştü. Mücadelede başarılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu.
|
Muhtemelen kırmızı örümcektir, benimkine de dadanmışlardı. Şimdi de yapraklar hep sararıp kuruyor, hepsini elimle kırdım, yapraksız bıraktım, bir süre sonra da içeri alacağım. İlginçtir, bir haftadır da acaip karasinek çekiyor.Yapraklarının üstünde bir sürü karasinek oluyor her baktığımda.Kırmızı örümcek varsa ona geliyorlardır diyeceğim ama bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Ağaç Dostu
|
Sararan ve ağ olan yaprakları bende koparıyordum, sonra yeni sürgünler çıkıyordu. Fakat bu örümcekler iyice artmaya başladı, birazdan Lerdemirin uygulamasını deneyeceğim. Gelişmeleri en kısa zamanda paylaşacağım. Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu gün yarın tohumdan yetiştirdiğim pulmerialarımı küçük saksılarına ayıracağım artık. Bu gün tohumu ekeli 32 gün oldu, tam 11 tane, hepsi de çok sağlıklı görünüyorlar, her gün onları dışarı çıkartıyorum, akşama kadar bırakıyorum açık havada. 4-5 günde bir de yapraklarına seyreltilmiş NPK püskürtüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() "Çiçek açmazsan seni keserim, söker atarım, boyundan posundandamı utanmıyorsun" gibi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
|
Bir iki güne kadar size Merhaba diyeceklerdir, meraklanmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Adalet hanım çok şekersiniz ;; ![]() Bi de açıyormu? korkarım valla , sevgiyle olun , teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Şaziment, eskiler hep böyle yaparlarmış, hatta başka bir hikaye anlatırlar, Ceviz vermeyen ağaçları hamile bir bayana taşlatırlarmış. Ben bu sefer Orkidelerim için tam tersi bir şey yaptım, bir tane çiçek dalı vermişti, yalvarıp yakarıp rica ettim, şimdi bir çiçek dalı daha verdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
|
Plumerialarım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili adalet hanım benimde şikayetçi olduğum bir orkidem var iki yıldır açmıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili adalet hanımcığım birkaç gün arayla olsa gerek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi tohumlardan biri kalorifer üzerinde çimlendi şu an 2-3 cm boya erişti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok da dikkat etmiştim, şimdilik bir kayıp var dilerim arkası gelmez. |
|
![]() |
![]() ![]() |